Mielipide

Tampere sai toisen Liiga-joukkueensa takaisin

LIIGA / Kolumni

Ilveksen kausi päättyi puolivälieriin 2−0-tappion myötä. Tappara oli parempi seitsemännessä pelissä, ja eteni ansaitusti puolivälieristä välieriin. Ilveksen koko joukkue kävi kiittämässä kannattajiaan ottelun jälkeen. Laulu raikasi Hakametsän lehtereillä pitkään taiston tauottua.

Ilves osoitti puolivälierissä, että se pystyy haastamaan Tapparan tosissaan. Karri Kiven projekti jatkuu ensi kaudella, joten nyt hieman yllätyksenä tullut menestys ei jää tähdenlennoksi.

Mestarivalmentaja osoitti kotikonnuillaan, että hän pystyy muuttamaan pitkään naurunalaisena olleen joukkueen mitalikandidaatiksi lyhyessä ajassa. Ensi kaudella Ilves on vahvempi kuin tällä kaudella.

Ilves saanee tästä kaudesta sellaisen hengen päälle niin kaukalossa, kuin toimistollakin, että hyvän vireen kestäminen on taattu myös tuleviksi kausiksi. Joukkue on saamassa myös kovia paluumuuttajia takaisin Tampereelle.

Lisäksi pudotuspelimenestys lisää varmasti joukkueen kiinnostavuutta ulkomaalaispelaajien värväystä silmällä pitäen.

Joukkueen nuori kaarti osoitti olevansa kypsä pelaamaan Liigassa. Ilvekseen jääminen on nyt myös varteenotettavampi vaihtoehto niille pelaajille, joiden sopimus on katkolla. 

Vaikka Tappara oli vielä tällä kaudella piirun verran parempi, sai Tampere toisen joukkueensa ryminällä takaisin menestyjien joukkoon. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös