Mielipide

Tampere ja Suomi sekaisin, Ilves vastaan Tappara!

LIIGA / Kolumni
Ilves voitti Ässät pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tupsukorvat etenee siis Tapparaa vastaan puolivälieriin. Tampereen paikallisvääntöjen sarja pudotuspeleissä on jotain sellaista, mitä tamperelainen kiekkokansa on odottanut vesi kielellä. Myös suomalainen kiekkokulttuuri tarvitsee tupsukorvien ja kirvesrintojen välienselvittelyjä.

Tätä ei ole nähty Tampereella sitten kevään 2000-01.

Tappara ja Ilves kohtaavat Liigan pudotuspeleissä. Puolivälieräsarja on alkuasetelmiltaan erittäin herkullinen, vaikka joukkueet tulevatkin sarjaan aivan ääripäistä. Tappara oli runkosarjassa suvereeni, ja Ilves hilasi itsensä vain hiuksenhienosti jatkoon.

Pelillistä lopputulemaa tärkeämpänä asiana Tampereen paikallissarjassa on nimenomaan paikallisuus. Ilves ja Tappara ovat viimeinen jäljellä oleva oikeasti paikallinen taistelupari. Kannattajien välillä on nähty takavuosina ties millaista otatusta, mutta viime vuosina välit ovat etääntyneet.

Mitään törkeyksiä katsomoihin ei kaivata, mutta nykyään pääasiassa sosiaalisessa mediassa näyttäytyvä pieni naljailu saisi luvan tehdä paluun halliin.

Tällaiset harvinaiset paikallisväännöt ovat Liigallekin erittäin tärkeitä, sillä Ilveksen ja Tapparan takana on liuta suomalaisia jääkiekkoa hengittäviä kansalaisia.

Ilves ja Tappara virittävät varmasti Hakametsän äärimmilleen täyteen jokaisessa pelissä, niin kauan kuin sarja kestää.

Toivottavasti sarjan ympärille kehkeytyy mahdollisimman paljon positiivista välienselvittelyä, jotta tällä harvinaisuudella olisi kauaskantoiset seuraukset myös suomalaiselle kiekkomaailmalle.

Tästä sarjasta puhutaan paljon tulevina päivinä ennen tiistain ensimmäistä peliä. Tästä sarjasta puhutaan paljon sen aikana.

Olisi suurenmoista suomalaiselle kiekkoilulle, jos tästä sarjasta puhuttaisiin paljon myös tulevaisuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös