Mielipide

Tami suuttui! Jääkiekkoliiton johtoon valitaan joku ihme tyyppi

MAAJOUKKUE / Kolumni
Kalervo Kummola saa seuraajan. Kuka tuo kaljat? Nyt ne jo tappelevat.

Jääkiekkoliiton Kalervo Kummola on lähdössä eläkkeelle puheenjohtajan hommista. Tai ainakin virallisesti; minusta tuntuu, että seuraajalla on kiinteä suhde edeltäjäänsä. Se, että seuraajaa on eniten valitsemassa Kale itse.

Valintaprosessissa vissiin äänestettiin tai pisteytettiin hakijoita. Se hakijoiden lista ei ehtinyt tulla faksilla ainakaan isoimpien sanomalehtien toimistoille, tai jotain häikkää oli linjoissa. Perkeleen Sonera, aina linjat poikki kun vähän syysmyrsky puhaltaa.

Siis puhelinyhtiön vikahan sen oli pakko olla, eihän nyt Kale jämptinä miehenä jättäisi kaikkia epätietoon. Kummola on hieno mies, kansainvälinen, tietää kaiken Pohjois-Amerikan NHL:n kausikorttien hinnoistakin. Samaan aikaan potkupallopuolella Pertti Alaja ei tiedä edes korruptiojutuista, hih. Varmaan Kale naureskeli potkupallolle siellä Minskissäkin, kun Lukašenkan kanssa istui.

Jos saan arvata, niin kampanjaa valmistellaan puoli vuotta ja puoli miljoonaa. Lopulta ehdokkaat kertovat tykkäävänsä jääkiekosta ja olevansa huolestuneita vuorten liikkumisesta.

Niin, en kyllä tiedä keitä kaikkia ehdolla oli, mutta ei se haittaa. Kohumedia olisi kuitenkin paisutellut jossain A-studion kiekkoliittoillassa. Mitä se meille oikeastaan edes kuuluu. Saivat kuitenkin kolme valittua, jollakin perusteella, varmasti hyvät perusteet kyllä. Nyt Kale on eri reilu, ei kerro suosikkiaan, vaikka aiemmin kyllä kertoi, että kuka ei ole hänen suosikkinsa.

Tami toki suuttui Kimmo Leinoselle Kalen päätöksestä. Uhkasi, että maakunnasta lentää kohta laatta. Joutuu tulemaan Tampereelle kyllä ensin pitkän matkaa, että voi lentää jo jossain Ylöjärvellä, jos pitkään joutuu pidättelemään.

Leinonen muistutti Tamia siitä, että museo ei ole Kale tai Jääkiekkoliitto, muttei se vauhtiin päässyttä Tamia haitannut. Tami huusi vain naama punaisena että "paljonko oot itte pelannu"? Ja sama turuksi.

Mitä ne aikuiset miehet siitä tappelevat. Tami olisi halunnut ex-kiekkoilijoita kolmen parhaan joukkoon, perusteli oikein hyvin. Hetkinen, mitenkäs se perusteltiinkaan, että jääkiekkoilija tuntee jääkiekon ja on kansainvälinen.

No, onhan se toki lähes yhtä kattava ja vahva peruste kuin ne perusteet, joilla kolme ehdokasta pääsivät jatkoon valintaprosessin loppusuoralle. Karsijoiden joukkokin kattoi koko jääkiekkoskenen, olihan siinä kolme Kalen luottojannua tiputtamassa muita pois.

Liike-elämässä nämä ehdokkaat ovat tietääkseni vahvoja. Saavat seuroja liikkumaan suljetusta Mestiksestä suljettuun Liigaan. Siinä olisi Simo-taikurilla tekemistä. No, ne varsinaiset teemat varmasti kerrotaan.

Jos saan arvata, niin kampanjaa valmistellaan puoli vuotta ja puoli miljoonaa. Lopulta ehdokkaat kertovat tykkäävänsä jääkiekosta ja olevansa huolestuneita vuorten liikkumisesta. Se Toivakka taisi jo paljastaakin, että jääkiekko on kallis laji, ja ettei sitä saisi enää syrjiä muiden lajien kustannuksella. Että yhteiskunnan pitäisi vihdoin tukea jääkiekkoa. Ehtisikö hakea kaljaa tässä välissä?

Yksi kolmen parhaan joukkoon päässeistä avautui medialle, se Hiltunen. Syytti Urheilulehteä siitä, että julkaisi kohu-uutisensa epäillystä tasaus-suhmuroinnista juuri kun Hiltusen ehdokkuus tuotiin julki. Onpa mielenkiintoista, Urheilulehti siis reagoi etukäteen tähän myöhemmin tulleeseen Hiltusen ja kahden muun julkaisuun. Epäilen, että Urheilulehti on kuin The Beatles, joka matki Oasisin musiikkia 30 vuotta aiemmin.

Se Nummela on pelannut Ojasen ja Nummisen kanssa. Täytyy olla siis etevä ehdokas. Tampereelta, kuten Kalekin.

Suosikkini on toki Hiltunen. Perusteluni on se, että sillä on jotakin tekemistä LVI-asioiden kanssa, ja saunan toimiva ilmanvaihto on oleellinen osa hyviä löylyjä. Eiköhän sillä varmisteta kaverien viihtyvyys. 

Jahas, kaljat tulivat jo. Ei niitä Jääkiekkoliiton ehdokkaita ole virallisesti vieläkään kummoisesti esitelty. Ehtii olla netissä vähän aikaa, laitan tässä autoa myyntiin. Ai että miksi myyn autoa? Ajattelin sillä reilulla parilla kympillä ostaa SM-liigan maineen.

» Lähetä palautetta toimitukselle