Mielipide

Tšekkivahvistus saa niskaansa isot paineet

LIIGA / Kolumni
Vojtech Polakin on elintärkeää osoittautua vahvistukseksi Tampereen Ilvekselle. Tehtävä ei ole helppo.

Ilveksen uuden tšekkivahvistuksen, Vojtech Polakin on parempi olla leppoisaa sorttia henkisesti. Tulohetki tamperelaisseuraan luo melkoiset tulospaineet 29-vuotiaan hyökkääjän niskaan.

Mikäli byrokratiakoneisto nakuttaa herkeämättä, Polak pukee päälleen ensi kertaa Ilveksen pelipaidan illan Lukko-kotiottelussa.

Polak ei astu niin sanotusti valmiiseen pöytään. Ilves on kärsinyt tappion kolmesta viimeisestä ottelustaan. Vain tappioista viimeisin, kotona Ässille, muistutti Ilveksen osalta yhtään voittavan liigajääkiekon elementtejä. Silti Ilveksen viimeisen erän kiri näytti kiltisti sanottuna vaisulta. Ei maalipaikkoja, ei liiemmin maalintekijöitä.

Tappioputkeen vaikuttivat joukkueen pelillisten asioiden lisäksi muun muassa viime viikkoa edeltänyt viikon pelitauko ja runsas loukkaantumissuma. Ottelujärjestelmän kummajainen, viikon tauko, vei tupsukorvilta itseluottamuksen omaan tekemiseen, loukkaantumissuma ykkösmaalivahdin ja käytännöllisen ykkössentterin.

Mark Hurtubisen flopattua uuteen laitanojailijaan ei ole Ilveksellä varaa.

Joonas Korpisalon, Jiri Veistolan ja Turo Asplundin menettäminen oli suuri kolaus Ilvekselle. Etenkin Asplundin pahimmillaan kahden kuukauden huili asettaa huolen Ilveksen sentteripelin ylle.

Polak hankittiin paikkaamaan kapeasta anorektiseksi vaihtuneen hyökkäyksen ongelmia.

Polak on taitava tšekkilaituri, jonka viime kaudet ovat tilastollisesti melko kummallista katsottavaa. Seurat ovat vaihtuneet tiheään ja pelimäärät ovat jääneet vähäiseksi.

Pistemäärät niin Tšekin liigassa kuin AHL:ssä luovat kuitenkin uskoa Polakiin. Paksunahkaisin Ilves-fani todennäköisesti pyrkii unohtamaan miehen Sveitsin ja Venäjän vuodet, mutta heitellyt urakaari tekee pelaajasta mielenkiintoisen kaverin liigajäille. Lopputulos voi olla mitä vain.

Polak ei ole Ilveksen kaipaama tähtisentteri, mutta hankinnasta ja yrityksestä on nostettava hattua urheilutoimenjohtaja Juha Pajuojalle. Ei ole helppoa reagoida Ilveksen vetovoimalla ja budjetilla äkillisiin loukkaantumisiin laadukkaasti.

Silti Polakilta odotetaan Tampereella todella paljon. Mark Hurtubisen flopattua uuteen laitanojailijaan ei ole Ilveksellä varaa.

Tšekkityylinen taito, itsekäs ratkaisuhalukkuus ja maalisarakkeeseen usein ilmestyvä nimi. Siinä ominaisuudet, jotka Polakin on täytettävä jo heti debyytistään alkaen.

Muuten kuukauden koeaika jää pian Polakin viimeisiksi peleiksi seurassa. Ja samalla tyhjäksi arvaksi Ilveksen tavoitteille pelaajamarkkinoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös