Mielipide

Törkeä, nolo, katastrofi, IFK

LIIGA / Kolumni
Viidennessä finaalissa ja sen jälkeen HIFK valmentajansa Antti Törmäsen johdolla keskittyi täysin vääriin asioihin. Yhdestä marginaalisesta tilanteesta hajosi koko punanuttujen pakka totaalisesti.

Antti Törmänen puhkui ja puhisi välittömästi ottelun päättymisen jälkeen. "Törkeää, noloa, katastrofi." Olisi voinut kuvitella, että jokainen mahdollinen tilanne olisi tuomittu HIFK:ta vastaan ja Tapparan hyödyksi — suorastaan räikeästi suosittu vierasjoukkuetta.

Tapparan voittomaalia edeltänyt tilanne oli kyseenalainen. Kuitenkin tilanteessa HIFK:lla oli kiekko hallussaan ja joukkue pelasi sitä Tapparan päätyyn. "Väärä vaihto" ei johtanut maalitilanteeseen millään tapaa.

Sen sijaan törkeää ja noloa oli ainoastaan HIFK:n toiminta tilanteessa. Helsinkiläisten peli sekosi Tapparan maaliin täydellisesti. Sekoajien kuninkaana toimi Törmänen. IFK-valmentaja huusi naama punaisena tv-haastattelussa oikeusmurhaa.

Maalin jälkeen IFK-pelaajat keskittyivät jäällä vastustajiensa ronkkimiseen ja tökkimiseen — sen sijaan, että joukkue olisi yrittänyt kiriä ottelua tasoihin. Siihen Törmäsen joukoilla olisi ollut hyvin aikaa. Valmentaja menetti otteensa joukkueeseen ja joukkue otteensa peliin.

HIFK:lla oli tässäkin ottelussa 60 minuuttia aikaa tehdä maaleja ja voittaa ottelu. Ilman voittomaaliakin ottelu olisi ollut tilanteessa 1-1 — ei suinkaan IFK:n johdossa, minkä Törmäsen kommenteista olisi voinut päätellä. Ja Tappara oli koko kolmannen erän ajan lähempänä maalintekoa.

Voimme vain kuvitella, minkä määrän sontaa ja syytöksiä tuomaristo ja Liiga saavat niskaansa. Sen sijaan se lasti tulisi kaataa HIFK:n itsensä ja Törmäsen niskaan. HIFK hassasi ottelun täysin itse. Lähtien siitä, että kentällä olleen viisikon peli sekosi yleisön vislatessa hulluina — ja samanaikaisesti HIFK-pelaajat päästivät vastustajan läpiajoon ja maalintekoon.

Peiliin katsomisen paikka on nyt, Antti Törmänen. HIFK ei hävinnyt kenenkään muun kuin itsensä takia, ja väärille raiteille joukkuettaan viemässä oli Törmänen kärjessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös