Mielipide

Täsmähankintoja

LIIGA / Kolumni
NHL:n työsulku alkoi sunnuntaina. Tiistaihin mennessä Oulun Kärpät on hankkinut jo kaksi työsulkupelaajaa riveihinsä.

Finnairin New Yorkin kone tuntuu tuovan yhden uuden NHL-pelaajan päivittäin Kärppiä vahvistamaan. Moni saattaa ilkkua mopon karanneen jälleen käsistä Oulussa, mutta tilannetta tarkemmin tarkasteltaessa uudet vahvistukset osoittautuvat täydellisiksi täsmähankinnoiksi. 

Ruotsalaispuolustaja Oscar Eklundin varassa oli suurelta osin kärppäpuolustuksen kiekollinen osaaminen. Ylivoimallakin Eklund oli hehtaaripyssystään huolimatta ehdotonta kärkipäätä. Nyt 24-vuotias puolustaja on kuitenkin sivussa jopa puoli vuotta polvivamman takia. 

Eklundin tontille Kärpät hankki San Jose Sharksin niinikään 24-vuotiaan puolustajan Jason Demersin. Kanadalainen on Eklundin tapaan vahva kiekollisena ja hän on jatkossa Kärppien ylivoiman tärkeimpiä palasia. 

Kärppien ykkössentteri Jari Viuhkola on loukkaantumisen takia sivussa vähintään kuukauden. Kun pukukopissa huudellaan pelintekijän perään, kääntyvät katseet aina Viuhkolaan. Hän on seuraikoni, joka ei lyhyttä Pohjois-Amerikan visiittiä lukuunottamatta ole pelannut koskaan missään muualla. 

Jussi Jokinen tuli vahvistamaan Kärppiä muutamaksi viikoksi. Jokinen nousee Kärppien ykkössentteriksi ottaen samalla kapelimestarin roolin joukkueessa. Ylivoiman pyörittäminen siirtyy suurelta osin Jokisen harteille. Myös Jokinen on teoillaan ja puheillaan nousemassa jalustalle Oulussa, eikä hänkään ole pelannut NHL:ää lukuunottamatta missään muualla kuin Kärpissä.

Nyt Ouluun tuli sitä mitä tarvittiin, eikä sitä mitä satuttiin saamaan. Kärpät on joskus hankkinut pelaajia pelkästään hankkimisen ilosta. Joskus on tullut puukäsipakki, kun on tarvittu taitavaa maalintekijää. Nyt asiat näyttävät olevan toisin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös