Mielipide

Täsmäase Karjalainen kävi tekemässä elintärkeän maalin ja toi säpinää Tapparan peliin

LIIGA / Kolumni
Tapparan Jere Karjalainen on pelannut tammikuun jälkeen vain kahdessa ottelussa. Kuudennessa puolivälierässä sähäkkä laitahyökkääjä iski avausmaalin ja pelasi energisesti kovalla asenteella. Karjalaisen hetkellinen poisjäänti laski koko joukkueen suoritustasoa.

Tappara kaipasi sankareita jäätyään tappiolle puolivälieräsarjassa paikallisvastustaja Ilvestä vastaan. Kaivatun roolin otti yllättäen pari kuukautta sivussa ollut Jere Karjalainen.

Ensimmäisessä vaihdossaan yli kolmeen viikkoon Karjalainen ohjasi Tapparan avausmaalin. Seuraavassakin vaihdossa maali oli lähellä, kun pienikokoinen hyökkääjä teki hyvän maskin Ilves-maalivahti Antti Lehtosen eteen.

Sittemmin Karjalainen hieman hiipui hyökkäyssuunnan pelissään, mihin vaikutti myös se, ettei peliaikaa herunut erikoistilanteissa.

Sen sijaan Karjalainen osoitti pitkän pelitauon jälkeen erinomaista asennetta. 175-senttinen sisupussi oli sähäkkänä vääntämässä kulmissa ja jälkipeleissä. Karjalaisen paluu kaukaloon sähköisti Tapparan ja erityisesti ketjukavereiden Sebastian Revon sekä Otto Rauhalan peliä.

Karjalainen toi Tapparan peliin sen piristysruiskeen, jota odotettiin pudotuspelejä jo pelanneilta kärkihyökkääjiltä.

Kolmannen erän loppupuolella energinen hyökkääjä putosi kokoonpanosta ja palasi kaukaloon toisessa jatkoerässä. Karjalaisen poissaollessa Tapparan pelaaminen muuttui ottelun alkuun verrattuna huomattavasti vaisummaksi. Ja Karjalaisen paluu taas piristi kirvesrintojen peliä, mikä johti voittomaaliin kolmannessa jatkoerässä.

Sattumaa tai ei, Tappara tarvitsee vastaavaa energiaa kaikilta kokoonpanossa olevilta pelaajilta. Helppoa se ei ole, sillä eroa kuudennen ja seitsemännen pelin välillä on vain 18 tuntia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös