Mielipide

Tähdet ulos, jos tarvitaan − Selin tuo ryhtiä turkulaiseen sekasotkuun

LIIGA / Kolumni
Karmeaa kautta pelaavan TPS:n tuleva päävalmentaja on nimetty. Turkuun ei ehkä saada ylivoimaista pelikirjaa, mutta ryhdikäs ja määrätietoinen valmentaja. Myös taustaryhmän tulee asettua Selinin taakse sataprosenttisesti.

No nyt se TPS:n kurssi kääntyy. Ei kääntynyt. No ehkä nyt. No ei. No josko nyt. Ei. No joko nyt?

Arpomisen aika TPS:ssä on toistaiseksi ohi. Turkulaisella jääkiekkoilulla on ainakin seuraavat 2+1 vuotta selkeä suunta kaukalossa, ja sen suunnan nimi on Ari-Pekka Selin.

Viimeksi KHL:ssä valmentanut Selin on määrätietoinen, tarkka ja vaativa valmentaja, jonka oppeja noudatetaan seuraavaksi Turussa. Nyt turkulaisten pitää vain toivoa, että kaikki Selinin taustalla ja ympärillä vetävät yhtä köyttä.

Jokaisen organisaatiossa täytyy silloin tukea Selinin näkemystä. Muuten palapeliin ei löydy edes nurkkia tai reunoja.

Selin ei aiempien vuosien perusteella tuo Turkuun mukanaan suomalaisittain ylivoimaista pelikirjaa. Uusi valmentaja kuitenkin tietää mitä haluaa, ja saa puristettua miehistöstään irti Liigassa pärjäävän joukkueen.

Luvassa on todennäköisesti tiivistä keskialueen peliä ja väkeviä pelin kääntöjä hyökkäysalueelle. TPS on ensi kaudella suoraviivainen joukkue. Nähtäväksi jää, lisääntyykö kiekkokontrollin määrä Selinin aiempiin joukkueisiin verrattuna.

Viimeisimmän mestaruutensa jälkeen Liigan taapertajiin kuulunut seura ottaa tämän tiedon varmasti mielellään vastaan. Jos kokonaisuutena seuran suunta on edelleen hukassa, on hyvä saada penkin taakse valmentaja, joka tietää mitä haluaa.

Ensimmäinen testi tulee tietysti kevään ja kesän pelaajahankintojen suhteen. Siinä Antero Niittymäen ja kumppanien pitää olla korvat höröllään Selinin pöydässä. Selinin joukkue tarvitsee valmentajansa mukaisia pelaajia.

Yksi kova paikka liittyy siihen, mitä seura tekee Petteri Nummelinin (optio ensi kaudesta) ja Lauri Tukosen (sopimus jatkuu) suhteen. Kahden äärimmäisen loukkaantumisherkän pelaajan varaan ei voida laskea liian suurta ruutua menestyksestä tai vaikkapa ylivoimapelin onnistumisesta. Nummelin on turkulainen legenda ja tähti, mutta TPS tarvitsee täyden kauden pelaavia ratkaisijoita.

Jokaisen organisaatiossa täytyy silloin tukea Selinin näkemystä. Muuten palapeliin ei löydy edes nurkkia tai reunoja.

Valmennuksen suhteen Selin ei päässyt valitsemaan kaikkia korttejaan. Raimo Helminen on odotettu valinta apumieheksi, mutta turkulaisten omista valinnoista Kimmo Rintasesta ja Jani Kiviharjusta jälkimmäinen herättää kysymyksiä. Mitä lisäarvoa hän tiimiin tuo? Jonkinlaisen merkin siitä, että Selin ei määrää vielä ihan kaikesta TPS:ään liittyvästä?

Ehkä Selin määrää ensimmäiseksi Kiviharjun kännykkä- ja korvanappikieltoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös