Mielipide

Superjunnut valtaavat NHL-kaukalot

MAAJOUKKUE, NHL / Kolumni
Alkukauden ottelu Winnipeg Jetsin ja Toronto Maple Leafsin välillä loi nuorten pelaajien näkökulmaa koko pitkää talvea ajatellen.

Nykyvireessään pelaava Patrik Laine ei pysähdy.

Kesän 2016 ykkösvaraus Auston Matthews löi tylyt ennätyslukemat tauluun heti avausottelussaan ja kirjoitti samalla NHL-historiaa uusiksi. Sillä ei lopulta ole mitään väliä Laineen urakehityksen kannalta.

Luonnollisesti nämä kukonpojat ovat äärimmäisen kilpailullisia, ja tappio syö nuortakin miestä. Kuitenkaan he eivät pelaa šakkia toisiaan vastaan, vaan molemmat haluavat menestyä omassa joukkueessaan.

Matthews ilmensi tappion ärsytystä, kun hänen läpiajoyrityksensä jälkeen Laine täräytti illan − tai Suomessa aamun − kolmannen osumansa. Kuitenkin molemmat tietävät toistensa kyvyt ja mahdollisuudet ottaa haltuun vähintään oma ikäluokkansa, ellei enemmänkin.

Avauspelin neljä maalia tai kolmen maalin ehtoo Jetsin seurahistorian nuorimpana pelaajana eivät määrittele heidän arvoaan. Ne ovat vain luontaista jatkumoa kaikelle jo nähdylle.

Ylipäätään on ilo ja riemu havaita, että nuorten arvokisoista voi ponnistaa NHL-tasolle nopeastikin.

Suomalaisistahan Laine ei kanna valtikkaa yksin, mutta poikkeuksellisen ominaisuutensa ansiosta hän kerää usein suurimmat otsikot. Oulun pojilla Sebastian Aholla ja Jesse Puljujärvelläkin on vielä sanansa sanottavanaan.

Reitti vain on jokaisen kohdalla yksilöllinen.

Jääkiekon ystävien kannattaa nauttia näistä hetkistä nyt, sillä kuten nuorten kohdalla yleensäkin elämässä, ne kiitävät ohitse melko pian. Yllättävän nopeasti ollaan tilanteessa, jolloin mietitään kokeneemman pelaajan eteen tulevia asioita ja valintoja.

Parikymppisten kloppien peli-iloa voi seurata vain tietyn ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös