Suomen naisten päävalmentaja pyörittää rohkeaa mediapeliä

Naisleijonien päävalmentaja on antanut tylyjä kommentteja pelaajiensa taitotasosta ja osaamisesta. Huomiota hän on ainakin saanut.

Aurinkoinen lauantaiaamu Gangneungin olympiakylässä. Alkamaisillaan on Naisleijonien mediatilaisuus. Pelaajat elävät unelmaansa, ja seuraavana päivänä on vihdoin tosi kyseessä, kun pelit alkavat.

Tilaisuudessa on luvassa todennäköisesti tuttuakin tutumpaa jargonia siitä, kuinka on hienoa olla olympialaisissa ja kuinka lähdetään mitalia tavoittelemaan.

Vaan mitä vielä. Luetellessaan Naisleijonien pelillisiä tukipilareita päävalmentaja Pasi Mustonen kääntää puheet pelaajiinsa ja avautuu heidän henkilökohtaisesta taitotasostaan.

Miksi ihmeessä joukkueen päävalmentaja Mustonen avautuu suomalaisen naiskiekon realiteeteista kesken olympiakisojen?

Vaikea pelata yksinkertaisesti. Pelikäsitys heikompi kuin miespelaajilla. Laukauisutaito vaatimaton.

Mustonen lähtee heti kättelyssä rohkealle linjalle. Ajankohta on tosin outo.

Tiistaina Naisleijonien turnauksen toisen ottelun jälkeen Mustonen avaa jälleen sanaista arkkuaan.

Ei pystytä pelaamaan kiekkokontrollijääkiekkoa, koska pelaajien pelikäsitys ei riitä. Lennosta vaihtamista on opeteltu vaikka ja kuinka, mutta silti siinä onnistutaan sössimään.

Miksi ihmeessä joukkueen päävalmentaja Mustonen avautuu suomalaisen naiskiekon realiteeteista ja heittää pelaajansa brutaalisti bussin alle kesken olympiakisojen? 

Joko Mustonen on seonnut tai sitten nämä avautumiset ovat ovelaa mediapeliä ja huomion herättämistä.

Naiskiekko ei Suomessa, eikä toki muuallakaan, paistattele lehtien etusivuilla. Naiskiekko on monelle jääkiekkofanaatikollekin täysin tuntematon maailma.

Milloin on lehtien palstoilla ollut tarina naisten kiekosta muutoin kuin MM-kisojen tai olympialaisten aikaan?

Niinpä.

Olympialaisilla on muukin merkitys kuin menestyminen ja mitalit ainakin Mustoselle, joka on vienyt suomalaista naisjääkiekkoa eteenpäin viime vuosina. Hän haluaa Naisleijonille huomiota.

Huomiota se on omien pelaajien tylyttäminenkin. Negatiivisilla kommenteilla kun saa monesti mukavasti näkyvyyttä.

Tosin se, miten kommentit vaikuttavat joukkueeseen henkisesti, nähdään viimeistään pudotuspeleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Naisleijonat sai mitalit kaulaan - Juhlinta oli ollut rauhallista

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 13:20
Naisleijonat voitti eilen mutta sai mitalit vasta tänään finaalin jälkeen yhdessä kultajoukkue Yhdysvaltojen ja hopealle jääneen Kanadan kanssa. lue lisää

Hiirikoskelle kaksi valintaa, Rädylle yksi – naisten olympiaturnauksen tähdistö valittu

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 10:49
Naisten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentällinen on nimetty. Suomalaisista mukaan pääsivät Jenni Hiirikoski ja Noora Räty. lue lisää

Noora Rädyllä on takanaan häkellyttävä olympiadi – "Joka kerta, kun palkka kopsahtaa tililleni, pyöritän silmiä, että onko tämä todellista"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:39
Toisen olympiamitalinsa voittanut Noora Räty sai toisessa erässä kovan tärskyn, mutta pystyi jatkamaan tolppien välissä. lue lisää

Naisleijona Susanna Tapani voitti olympiapronssin vanhempiensa tuella – "Olen voinut keskittyä vain urheiluun"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:37
Naisleijonat palasi olympiamitalikantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Ottelun jälkeen nähtiin pelkästään hymyileviä suomalaisia, mutta laitahyökkääjä Susanna Tapanille mitali on vaikeuksien jälkeen poikkeuksellisen makoisa. lue lisää

Hovi avoimena naiskiekon haasteista ja maajoukkueen aiemmasta kiusaamiskulttuurista

MAAJOUKKUE | 16.2.2018 20:25
Raskaat päivät ja raastavat harjoitusajat olivat Venla Hoville arkea, kun hän pelasi Suomessa. Nyt Kanadassa kiekkoillessaan hän on huomannut selvästi, miten paljon suomalaisessa naiskiekossa on vielä kehityskohteita. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sanni Hakala

Suomi N #23 L h
s. 1997 Jyväskylä
154CM / 55KG
SOPIMUS: 2018