Mielipide

Suomalainen jääkiekkokansa, tervetuloa Ahon perehdytyskurssille jääkiekon saloihin

MAAJOUKKUE / Kolumni
Sebastian Aho on esitellyt taitorepertuaariaan heti miesten MM-kisojen alussa. Jääkiekkokansa pakahtuu ilostaan.

Sebastian Aho on hauskuuttanut ja ihastuttanut jääkiekkokansaa miesten MM-kisoissa. 20-vuotias virtuoosi nimittäin tekee jäällä mitä haluaa ja miten haluaa.

Aho sai Etelä-Korean ja Latvian pelaajat näyttämään siltä, että he olisivat ensimmäistä kertaa elämässään jäällä luistimet jalassa ja mailat kädessä.

Aho näyttää suomalaiselle jääkiekkokansalle, mihin suuntaan pelin evoluutio on menossa aivan absoluuttisella huipulla. Havainnointi, ennakointi, päätöksenteko ja teknis-taktiset taidot ovat huippuluokkaa.

Suomalaisten junioreiden pitäisi katsoa videolta pitkään ja monta kertaa Ahon pelaamista. Ottaa opiksi, tehdä muistiinpanoja ja yrittää niitä samoja pelitekoja kotona tai pihapeleissä.

Juniorivalmentajien pitäisi tehdä samaa. Tai no, kaikkien pitäisi katsoa niitä videoita.

Ahon suoritusvarmuus on niin järkyttävän korkealla tasolla, että päätä meinaa välillä huimata. Syötöt napsuvat oikeilla ajoituksilla muiden pelaajien lapoihin, tietokone raksuttaa päässä ja taitaa Aho myös maalinteon jalon taidon.

Nuoren hyökkääjän päätä ei huimaa, eikä Aho stressaa asioista liikaa − jos ollenkaan.

On mielenkiintoista ja jopa pelottavaa vastustajien kannalta miettiä, miten hyväksi Aho voi vielä kehittyä.

Haluaisin myös tietää, milloin viimeksi Aho on menettänyt kiekon tai onko hän edes menettänyt kiekkoa näissä kisoissa tähän mennessä.

Jos joku kiekonmenetyksen löytää näiden kisojen ensimmäisistä otteluista Ahon toimesta, on aika seppä.

Sitä ei nimittäin helposti löydy.

» Lähetä palautetta toimitukselle