Mielipide

Spina ja hattu

LIIGA / Kolumni
Lappeenrannan Kisapuiston jäälle lensi pari kappaletta lippiksiä. Dave Spinan tuloskunto oli lauantaina häikäisevän ensiluokkaista.

Liiga on liigaa. Liika on liikaa. JYPille SaiPan kakkoskentän laituri Dave Spina oli lauantai-iltana liikaa. SaiPan alkukauden ylivoimainen tulosyksikkö on toinen hyökkäysvitja. David McIntyrella on jakaa kiekkoa Spinalle ja Tommi Jokiselle. Vauhtikiekko on omimmillaan kolmikon päästessä pätemään.

Pelimiehen viittaa on ottanut myös Hämeenlinnan Pallokerhon Zach Hamill. Monet kannattajat miettivät kuinka monta ottelua Hamill tuleekaan pelaamaan loppujen lopuksi kerhon riveissä, kunnes kauppa käy johonkin suuntaan. Liigan ja seurojen kannalta toivottavaa on, että Hamillin ja Spinan kaltaiset orastavat liigatähdet pelaavat joukkueissaan sopimuskautensa loppuun asti. Ja mikseivät pelaisi?

Dave Spina oli puolustaja Jakub Cuttan kanssa kaksikko, johon SaiPa nojasi hakiessaan syvyyttä riveihinsä matkalla kohti kevään 2014 pudotuspelejä. Hyökkääjä Spina alkoi mitata itseään ulos JYP-sarjassa - unohtumattomassa taistelussa. Jatkosopimus kokeneen vauhtilaiturin kanssa on osoittautunut täysosumaksi. 

Lauantaina SaiPa sai vastaansa JYPin kotihallissaan. Dave Spina oli täysin pitelemätön ensierässä iskien alle kymmeneen minuuttiin putipuhtaan hattutempun. Lappeenrantalaiset ovat alkukierroksen KalPa-tappion jälkeen ajautuneet neljän pelin voittoputkeen. Vauhtikiekko puree. SaiPalla ei jalka hyydy.

Saimaan Pallo budjetoi yleisötavoitteekseen 3900 katsojaa ottelua kohti. Kahdesta ensimmäisestä lauantain kotipelistä on nyt korjattu voitot, yleisötavoitteesta jääden. Lehterit eivät ole pullistelleet. Ihmiset kyllä löytävät tiensä halleihin syksyn mittaan, vaikka alkukierrokset näyttävät jotain muuta. Fakta vain on se, että kanavapaketista ei välity samaa tunnetta mitä paikan päällä kokee.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös