Mielipide

Sosiaalisen median käytöskoulu

LIIGA / Kolumni
Oskari Setäsen kommentointi käy varoittavasta esimerkistä laajempana ilmiönäkin.

Oskari Setäsen alkukausi on ollut hankala. Turun Palloseuraan siirtynyttä raumalaisvahtia on pompoteltu pitkin Suomea, tie on vienyt hänet Turusta Rovaniemen kautta Poriin.

Reitti ei ole suorin mahdollinen ja saattaa hyvinkin turhauttaa kulkijaa.

Nuori raumalaisvahti ehti aiheuttaa pientä paikallista sosiaalisen median mylläkkää jo ennen ensimmäistäkään luistimenviiltoaan Liiga-Ässien riveissä. Kommentointi siirrosta Poriin oli ehkä ironiaa, mutta ei silti kovin kannattavaa. Kysymys on mielikuvista, jotka voivat leimata ajattelematonta kirjoittajaa pitkänkin aikaa.

Tuskin kukaan uskoo, että läpimurtoaan hakeva nuori veskari missään määrin oikeasti ahdistuisi mahdollisuudesta hakea peli- ja harjoitustuntumaa jäähallista, joka on juuri remontoitu pelaajien mukavuutta palvelevaksi areenaksi.

Silti ei kannata antaa mahdollisuutta ajatella niin.

Sosiaalinen media on siitä vaikea hallittava, että siellä näet vain tekstin, et tarkoitusperiä tai mielialaa, minkä vallitessa teksti on kirjoitettu.

Siksi järkevin linja on kirjoittaa niin, että mielessä säilyy myös edustavuus työnantajan näkökulmasta. Julkisen alan ammattilainen ei voi huumorillakaan kirjoittaa Twitteriin tai Facebookiin kaikkea, mikä mieleen juolahtaa.

Kiusallista, mutta totta.

Eräs porilainen kansantaiteilija kehottaa laulussaan, että päästä tunteet valloilleen. Hieman jo harmaantuvana partana kuitenkin neuvon, että jokaista Pandoran lipasta ei kannata avata. Joku tunne kannattaa kätkeä sisälleenkin.

Muutama kaunis pahoittelun sana kannattajille ja tilaisuuden tullen kiekkoja kiinni Ässien maalilla, niin elämä hymyilee Porissa raumalaisellekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös