Mielipide

Sori, liigaseurat − KalPa vei jo siirtomarkkinoiden kultakimpaleen

LIIGA / Kolumni

Liigan runkosarja lähestyy loppuhuipennustaan. Osa seuroista tyhjentää, osa on tehnyt hankintoja, osa vasta suunnittelee vahvistusten hankkimista viime tingassa.

KalPa teki voimasuhteisiin vaikuttavan peliliikkeen jo syyspuolella, kun se hankki riveihinsä Tapparasta Arttu Ilomäen. Loistodiili.

Moni joukkue ei hankintojensa kanssa samalla tavalla onnistu − jos yksikään. Ilomäen hinta-laatu-suhde on osoittautunut erinomaiseksi.

Aika hyvin "Tappara-jämältä", vai mitä!

Ilomäen 13 tehopistettä 20 ottelussa KalPassa on asiallinen saldo. Tasaisen vauhdin taulukolla se riittäisi 60 ottelussa 39 pisteeseen, mikä olisi hänen viime kauden piste-ennätystään (33) selkeästi parempi saldo.

Tamperelaissyntyinen pelaaja on kuitenkin vielä tehopisteitään tärkeämpi pelaaja.

KalPan peli on tällä kaudella suoraviivaistunut viime kaudesta, ja Ilomäki tuo etenkin päätypeleihin vielä ison siivun lisää taitoa ja sitkeyttä. Pitkät hyökkäykset päättyvät useammin laadukkaisiin tekopaikkoihin tai vastustajan jäähyihin.

Jos vastustaja riistääkin kiekon, on viisikko siinä vaiheessa Ilomäen ja kumppaneiden pyörityksestä väsynyt ja lähtee mieluummin vaihtoon. Ilomäen kenttä kääntää prosentit toistuvasti puolelleen.

Toisekseen hän täydentää nimenomaan ykkösketjua paremmin kuin siinä aiemmin kaudella kokeilleet pelaajat. Laidalla ehdittiin nähdä muun muassa Mikko Nuutinen ja Alexander Ruuttu. KalPan ykkösketju on tällä hetkellä tasapainoinen ja läpi ottelun laadukkaasti jaksava kolmikko.

Perjantain HPK-kamppailussa KalPa ei ollut parhaimmillaan. Ilomäelle ottelussa koettu takaiskumaali oli tasakentällisin vasta viides 20:ssä KalPa-pelissä, ja kuvaavasti sekin syntyi tyhjään maaliin.

Pudotuspeleissä häkki heiluu tämän kauden otteilla juuri päinvastaisessa päässä. Aika hyvin "Tappara-jämältä", vai mitä!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös