Sopanen on HIFK:n kaipaama tuloksentekijä

HIFK ilmoitti keskiviikkona, että helsinkiläisseura on hankkinut riveihinsä Vili Sopasen. Sopasen oli määrä kiekkoilla tämä kausi KHL:ssä Red Star Kunlunin riveissä, mutta terveyshuolet vesittivät tämän tilaisuuden. HIFK sai haaviinsa ison kalan.

Kyseessä on kova vahvistus HIFK:hon. Joukkueeseen, joka on kärsinyt maalinteon tehottomuudesta koko alkukauden. Joukkueeseen, jonka koko alkukausi on ollut yhtä tervanjuontia.

HIFK:sta on puuttunut taitoa, oveluutta ja yllätyksellisyyttä hyökkäyksestä. Sopanen tuo kaikkia näitä edellä mainittuja ominaisuuksia, mutta ennen kaikkea hän tuo helsinkiläisseuraan maalintekovoimaa ja pelinrakentelutaitoa.

Sopanen nakutti viime kaudella Pelicansin riveissä 41 otteluun 46 pistettä. Mies on urallaan kunnossa olleessaan melkein aina tehnyt 20 maalia runkosarjassa.

Sopanen tuokin HIFK:hon kovan luokan kärkiosaamista ja leveyttä hyökkäysosastolle. HIFK:n hyökkäyksen kärki on osoittautunut alkukaudesta tylpäksi, eikä ratkaisijoita ole löytynyt. Näihin asioihin Sopasen hankinta on oivaa lääkettä.

HIFK:n loukkaantumislista on ollut pitkä alkukaudesta. Pahimmillaan joukkuesta on ollut lähes pari kentällistä pelaajia yhtäaikaa sivussa, mikä on sekoittanut pelaamista.

Vielä kun loukkaantuneiden listalla on ollut muun muassa Juha-Pekka Haataja, joka hankittiin joukkueeseen nimenomaan iskemään kiekkoa reppuun. Sopanen on osoittanut urallaan, että osaa laittaa kiekkoa maaliin hyvällä prosentilla.

Loukkaantumisten takia HIFK on joutunut muokkaamaan ketjukoostumuksiaan lähes joka otteluun, mikä ei ole auttanut kemioiden syntymistä. Sopanen tuo tähänkin apua.

Sopasen tulon myötä HIFK voi laittaa Juhani Tyrväisen keskelle, missä hän on parhaimmillaan.

HIFK saa Sopasen hankinnan myötä myös rakennettua kaksi hyökkäysketjua, joissa on jo valmiiksi kaksi tutkaparia. Toisessa ketjussa Tyrväinen- Sopanen, ja toisessa ketjussa Jarkko Malinen -Haataja tutkapari.

Näihin kahteen ketjuun voi sitten sovitella kolmanneksi lenkiksi Joonas Raskia, Partik Carlssonia, Erik Thorellia tai Lennart Petrelliä

Kuulostaa ihan hyvältä, eikö totta?

Toki Sopasella on ollut urallaan paljon loukkaantumisia ja tämä nostaa varmasti kysymysmerkkejä ilmaan.

Mutta taitavaa hyökkääjää ei olisi HIFK:hon hankittu, ellei seura olisi varma miehen kunnosta.

Heti ensimmäisistä otteluista on ehkä liian optimistista odottaa Sopaselta isoja tekoja, koska pelituntuma on varmasti kateissa.

Mutta pelituntuman saadessaan ja parhaimmassa iskussa ollessaan Sopanen on Liigan taitavimpia ja tehokkaimpia pelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Vili Sopanen HIFK:n vahvasta hyökkäyspelaamisesta: "Se on yksinkertaista hommaa"

LIIGA | 1.12.2017 22:04
HIFK sai vieraakseen perjantai-iltana TPS:n. Ottelu oli kaksi erää varsin vahvaa HIFK:n hallintaa, mutta kolmannessa erässä vierasjoukkue pääsi säikäyttämään. Lopulta HIFK otti voiton lukemin 2−1. Illan voittomaalin teki Vili Sopanen. lue lisää

Heiskanen palaa HIFK:n kokoonpanoon - Mukana myös uusin hankinta ja Liiga-debytantti

LIIGA | 5.10.2017 14:00
HIFK saa Vaasan reissulle sairastuvalta mukaan kauan odotetun Miro Heiskasen. Myös CHL:ssä kypärätempun tehnyt Niklas Nordgren tekee Liiga-debyyttinsä. lue lisää

HIFK:lle kova vahvistus - pistetykki vahvistaa helsinkiläisseuraa

LIIGA | 4.10.2017 12:22
HIFK vahvistaa hyökkäystään Liigan monivuotisella tähtipelaajalla Vili Sopasella. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Heiskasella vakuuttava sisääntulo miesten arvokisoihin - "Täytyy vain pelata entistä fiksummin"

MAAJOUKKUE | 18.2.2018 12:00
Miro Heiskanen on saanut olla vakuuttavista otteista huolimatta melko rauhassa, kun kaikkien huomio on ollut ikätoveri Eeli Tolvasessa. Ruotsi-ottelusta Heiskanen odottaa kiireistä Ruotsin kovan karvauksen takia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Vili Sopanen

HIFK #15 R lh
s. 1987 Valkeala
191CM / 94KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2007 New Jersey Devils 6. kierros #177