Mielipide

SM-liiga turvautui hätäratkaisuun

LIIGA / Kolumni
Joni Vesalainen ilmoitti maaliskuussa laittavansa SM-liigan nimen myyntiin. Puoli vuotta myöhemmin nimi muuttuu, mutta ostaja ei ole ilmoittautunut.

SM-liiga uudistui vaihtamalla nimeään. Uusi nimi - Liiga - herättää lähes yhtä paljon hämmennystä kuin Ilveksen uusi markkinointistrategia.

Miksi tällaiseen päätökseen on päädytty? Hätäiseen varasuunnitelmaan päädyttiin, koska sarjan nimi ei mennyt kaupaksi.

Kauden kynnyksellä puhutaan "ihan vaan Liigasta"

Maaliskuussa SM-liigan myyntijohtajaksi nimetty Joni Vesalainen ilmoitti tavoitteekseen myydä sarjan nimi. Uutisen jälkeen asiasta ei ole kuulunut mitään.

Hinta nimelle on varsin maltillinen 500 000 euroa. Summalla saisi suomalaisen urheilun ykkösbrändin nimen itselleen. Ostajia pitäisi olla jonoksi asti. Kuin ampuisi kaloja tynnyriin, eikö?

Ei ilmeisesti.

Jossain kohtaa myynnissä on menty metsään, jos kauden kynnyksellä puhutaan "ihan vaan Liigasta".

Nyt on turvauduttu nimenmuutokseen, joka pehmentää vanhaa tuttua SM-liiga-brändiä. Muutos puhdistaa pöytää ja poistaa samalla vanhaa painolastia. Muutoksen jälkeen syntyvä mielikuva on lähinnä Suomen vahvimman urheilusarjan kevytversio.

Nyt mennään niin neutraalilla linjalla, ettei enää neutraalimmaksi voi mennä. Nähtäväksi jää kuinka pitkäikäinen väliaikaisratkaisusta tulee.

Toivottavaa olisi, että nimen ostaja selviäisi pian. Muuten voidaan puhua Valjuliigasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle