Mielipide

Simo Mälkiä tuonut esiin hyviä asioita

MESTIS / Kolumni

Kiekko-Vantaan pelitapa on muuttunut, kun päävalmentajaksi valittiin Simo Mälkiä. Mälkiällä on taustalla pelaajana niin Liigasta kuin Mestiksestä, muun muassa KalPasta ja SaiPasta.

Kiekko-Vantaa etsi kauan identiteettiään, kunnes toista kauttaan Vantaalla luotsaava Mälkiä teki löydön: joukkue pelaa aktiivista, vauhdikasta ja fyysistä peliä, mitkä olivat havaittavissa jo aiemmin. Tarvittiin vain ajatusten kohentamista, eikä tarvinnut lähteä pitemmälle kalaan.

Lohipaidat satsaavat paljolti puolustuksessaan keskialueen trapiin ja yhden tai kahden pelaajan karvaukseen. Puolustajat osallistuvat entistä hanakammin hyökkäyksiin, avaavat keskialueelle tai luistelevat vauhdilla kiekon sisään vastustajan puolelle. Jami Kaupin alaisuudessa Kiekko-Vantaa suosi pitkiä kiekkoja ja peräänluistelua, mutta Mälkiä on tuonut uusia asioita.

Uusimpina asioina Mälkiän aikana Kiekko-Vantaa on alkanut pelata miestä maalille. Sinne mistä suurin osa maaleista tehdään. Ylivoimapeli takkuili alkukaudesta, eikä maaleja osattu viimeistellä. Joskus oli tervanjuontia jo pelkkä pakkopelin pyörittäminen.

Mälkiä totesi pitkän ylivoiman kuivan kauden aikana, että ylivoimamaalit olivat tulossa. Piti vain saada ketsuppipullo auki. Näinä päivinä joukkueen erikoistilannepeli on vähintään kohtalaista. Alivoimalla joukkue on toiminut paremmin kuin ylivoimalla.

Joukkue oli pitkään runkosarjan tyvessä, mutta on nyt noussut vahvojen pelien jälkeen yhdeksi kovakuntoisimmasta joukkueesta. Päävalmentajan mukaan joukkue pystyy haastamaan kaikki Mestiksen joukkueet, mutta voimavarat pitäisi suunnata eri asioihin.

Kohta Kiekko-Vantaa on pelannut puolet runkosarjan kotiotteluistaan, ja jokaisen pisteen merkitys kasvaa. Pääseekö Kiekko-Vantaa keväällä pudotuspeleihin, nähdään kuukausien kuluttua. Mälkiä on ainakin oikeilla jäljillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös