Sidney Crosby on piikki Flyersin lihassa

Sidney Crosby pelaa jälleen kerran uskomattoman hyvää jääkiekkoa ja johtaa Pittsburgh Penguinsia kohti kolmatta peräkkäistä mestaruutta. Sunnuntai-iltapäivän ottelu Philadelphia Flyersia vastaan oli hyvä esimerkki Crosbyn fyysisistä ja henkisistä taidoista.

PHILADELPHIA - Pohjois-Amerikan ammattilaisliigoja markkinoidaan supertähdillä. Tom Brady ja Odell Beckham Jr. takovat dollareita NFL:lle, LeBron James ja Steph Curry NBA:lle. 

Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby on jo 13 peräkkäistä vuotta NHL:n suurin markkinakasvo.

Sunnuntai-iltapäivän ottelu Philadelphia Flyersia vastaan oli hyvä osoitus siitä, että 30-vuotias kanadalainen pelaa ehkä uransa parasta jääkiekkoa ja on valmis nostamaan Stanley Cupia kolmannen kerran putkeen.

Kun Flyers ja Penguins kohtasivat edellisen kerran pudotuspeleissä keväällä 2012, Crosbylta kysyttiin, miksi kahden Pennsylvanian osavaltion joukkueen välillä on käsinkosketeltavaa vihaa. Vastaus oli lyhyt ja yksinkertainen.

− En tykkää yhdestäkään heidän pelaajastaan.

Nyt kuusi vuotta myöhemmin joukkueiden runkopelaajat ovat edelleen samat, mutta tulokkaitakin on mukana. Joukkueiden välit eivät ole lämmenneet uusien pelaajien tulon myötä. Crosbyn ja Penguinsin kausi päättyi kuusi vuotta sitten pettymykseen, mutta sen jälkeen kanadalaishyökkääjän kosketus on ollut Midaksen tasolla.

Kun Crosby sai kiekon lapaansa, molemmat Flyers-puolustajat olivat kaatuneena jään pinnassa, ja tulos oli sen mukainen.

Kaksi Stanley Cup -mestaruutta, olympia- ja World Cup -voitot ovat pyyhkineet kevään 2012 pettymyksen pois.

Penguins-GM Jim Rutherford on rakentanut yhdessä päävalmentaja Mike Sullivanin kanssa nykyaikaisen dynastian, joka tavoittelee historiallista kolmatta peräkkäistä mestaruutta tänä keväänä. Rutherford ja Sullivan voivat molemmat luottaa yhteen asiaan, Crosby on parhaimmillaan kovan paikan edessä.

Crosbyn tehot Flyersia vastaan ovat mykistävät: 93 pistettä 63 runkosarjaottelussa ja nyt 28 pistettä 20 pudotuspeliottelussa. Ottelusarjan kolmas ottelu alkoi Flyersin hallinnalla. Vierasjoukkueen ensimmäinen laukaus tuli vasta ensimmäisen erän puolivälissä.

Kotijoukkue ei kuitenkaan hyödyntänyt paikkojaan, ja Crosby muistutti itsestään noin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Kun Crosby sai kiekon lapaansa, molemmat Flyers-puolustajat olivat kaatuneena jään pinnassa, ja tulos oli sen mukainen.

Ottelun toisessa erässä Crosby keräsi syöttöjä, viiden sekunnin välein. Kun Flyersin kokeneet hyökkääjät Jakub Voracek ja Claude Giroux kuluttivat jäähypenkkiä, Crosby auttoi joukkueellensa mahdollisuuden voittoon. Penguinsissä riittää pelaajia, jotka kantavat vastuuta, mutta kapteenin roolia ei voi korostaa liikaa. 

Flyersin ja Penguinsin ottelusarjassa kohtaavat kaksi joukkuetta, joista toinen ei ole hävinnyt yhtään ottelusarjaa edellisen kahden kauden aikana − toinen ei ole voittanut yhtään. Penguins tekee tällä hetkellä kaiken hiukan tarkemmin ja paremmin kuin Flyers.

Crosby on hyvällä pelipäällä. Se tietää vaikeuksia usealle joukkueelle tänä keväänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Rapakon takaa, tammikuu: Crosby hurjasteli Penguinsin liitoon

NHL | 3.2.2018 16:00
Rapakon takaa -juttusarjassa pureudutaan tällä kertaa tammikuun NHL-tapahtumiin. Kuukausikatsauksessa valitaan nousussa ja laskussa olevat joukkueet ja pelaajat sekä kuukauden parhaat tulokkaat. lue lisää

Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin voittivat Stanley Cupin Penguinsille

NHL | 12.6.2017 12:26
Pittsburgh Penguins kukisti Nashville Predatorsin lopulta kuudennessa osaottelussa ja uusi mestaruutensa todella väkevän esityksen jälkeen. Joukkueen henkinen voima henkilöityi tuttuun keskushyökkääjäkaksikkoon. lue lisää

Sidney Crosby valittiin pudotuspelien parhaaksi

NHL | 12.6.2017 6:17
Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby valittiin toistamiseen peräkkäin pudotuspelien parhaaksi. lue lisää

Penguins-Predators: Pekka Rinnekään ei pysty estämään Penguinsin mestaruuden uusimista

NHL | 29.5.2017 11:55
Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators iskevät yhteen NHL-kauden päättävässä kliimaksissa, Stanley Cup -finaalissa. Lännen sensaatiojoukkue Predatorsin maalin suulla torjuvalla Pekka Rinteellä on sarjassa vain yksi tehtävä − tylsyttää Penguinsin hyökkäysmateriaali, jotta omalla joukkueella säilyy usko voittamiseen. lue lisää

Penguins-Senators: Suursuosikki pitää pintansa

NHL | 13.5.2017 12:41
NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjassa kohtaavat hallitseva Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguins ja jymy-yllättäjä Ottawa Senators. Ottelusarjan suosikista ei pitäisi olla epäselvyyttä. Jatkoajan NHL-toimittajat Simo Järvinen ja Nico Oksanen perkaavat ottelusarjan läpi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sidney Crosby

Pittsburgh #87 L kh
s. 1987 Dartmouth, NS, CAN
180CM / 88KG
SOPIMUS: 2025
VARAUS: 2005 Pittsburgh Penguins 1. kierros #1