Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin voittivat Stanley Cupin Penguinsille

Pittsburgh Penguins kukisti Nashville Predatorsin lopulta kuudennessa osaottelussa ja uusi mestaruutensa todella väkevän esityksen jälkeen. Joukkueen henkinen voima henkilöityi tuttuun keskushyökkääjäkaksikkoon.

Hurjalla sykkeellä ja ihaltavalla pelirohkeudella pelannut Nashville Predators joutui poistumaan kotihallistaan Bridgestone Arenalta häviävänä osapuolena Pittsburgh Penguinsin voitettua Stanley Cupin finaalien kuudennen osaottelun ruotsalaisten Patric Hörnqvistin ja Carl Hagelinin osuessa katkaisupelissä. Vierasjoukkue Penguins löysi jo viidennen kohtaamisen murskajaisissa tarvittavat lääkkeet voittoon. Nyt se pystyi hyödyntämään niitä myös mylvivän Predators-yleisön edessä. 

Crosbyn lyötyä parastaan pöytään, muu joukkue seurasi perässä. Aivan kuten viime kaudella.

Kun jäälle on laittaa Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin tasoiset keskushyökkääjät, tuloksenteon suhteen ei tarvitse olla huolissaan.

Molempien keskushyökkääjien panos murskaavassa viidennessä osassa oli merkittävä. He tukivat puolustajia esimerkillisesti ja Predatorsilla oli suuria vaikeuksia päästä maalintekopaikkoihin. Sama toistui viime yönä.

Predators joutui luottamaan suoraviivaisiin ja harppuunamaisiin pistohyökkäyksiin. Kantrikaupungin herrat olisivat tarvinneet ykköskeskushyökkääjänsä Ryan Johansenin kokoonpanoon luomaan hyökkäyspäässä tilanteita oivaltavilla syötöillä, mutta loukkaantuminen katkaisi hänen kautensa aiemmin keväällä.

Crosbyn lyötyä parastaan pöytään, muu joukkue seurasi perässä. Aivan kuten viime kaudella. Kapteenin dominointi jäällä oli tutun ylivertaista. Crosbyn ja Malkinin saumaton yhteistyö tuotti sivustaseuraajille kylmiä väreitä, sillä yksi NHL-historian dynaamisimmista kaksikoista teki jäällä mitä tahtoi.

Mykistävää oli eritoten Penguinsin maaleihin pystyvien hyökkääjien määrä. Tositoimiin pudotuspelien aikana päässeistä vain Josh Archibald sekä Carter Rowney jäivät ilman osumia.

Ratkaisuihin pystyivät niin kokeneet kuin pudotuspelien keltanokatkin, kirsikkana kakun päällä pudotuspelien maalipörssin 13 osumallaan voittanut tulokas Jake Guentzel (13+8), joka sivusi tulokkaiden tehopiste-ennätystä pudotuspeleissä. Myös kaiken nähnyt ja peräti neljännen Stanley Cupinsa voittanut Chris Kunitz pelasi jälleen huimalla tasolla.

Maalivahtien taistossa Matt Murray oli virkaveljeään Pekka Rinnettä sen tarvittavan prosentinpuolikkaan verran parempi, vaikka nuorelle kanadalaisvahdille kertyikin finaalisarjassa huippupelastuksia vähemmän kuin Rinteelle.

Murrayn peräkkäiset nollapelit sekä viidennessä että kuudennessa pelissä olivat tiukassa paikassa järisyttävän kova suoritus. Penguinsin suurin haaste tulevina viikkoina on se, kuinka seuran GM Jim Rutherford saa pidettyä vasta 22-vuotiaan Murrayn riveissään, kun laajennusvaraustilaisuus koittaa.

Penguinsin mestaruuden uusiminen oli kaikkinensa uskomaton temppu nykyliigassa. Se tapahtui vieläpä ilman ykköspuolustaja Kris Letangia, joka ei pystynyt pelaamaan pudotuspeleissä lainkaan loukkaantumisen vuoksi. Viimeksi peräkkäisinä vuosina mestaruutta on juhlinut Detroit Red Wings peräti 19 vuotta sitten.

Lue myös

Penguins-Predators: Pekka Rinnekään ei pysty estämään Penguinsin mestaruuden uusimista

NHL | 29.5.2017 11:55
Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators iskevät yhteen NHL-kauden päättävässä kliimaksissa, Stanley Cup -finaalissa. Lännen sensaatiojoukkue Predatorsin maalin suulla torjuvalla Pekka Rinteellä on sarjassa vain yksi tehtävä − tylsyttää Penguinsin hyökkäysmateriaali, jotta omalla joukkueella säilyy usko voittamiseen. lue lisää

Laineelle maalipörssin voitto, Barkoville Selke Trophy: NHL-toimituksen valinnat runkosarjapalkintojen voittajiksi

NHL | 14.3.2018 12:00
NHL-runkosarjaa on jäljellä alle kuukausi. Jatkoajan NHL-toimitus otti keskeiset runkosarjapalkinnot käsittelyyn ja löysi myös muutaman suomalaispelaajan mahdolliseksi palkinnon saajaksi. lue lisää

Eric Staalista NHL:n helmikuun ykköstähti − Lightning-yllättäjästä kuukauden tulokas

NHL | 2.3.2018 6:00
Minnesota Wildin keskushyökkääjä Eric Staal valittiin helmikuun kuukauden tähdeksi NHL:ssä. Kakkostähdeksi nousi Pittsburgh Penguinsin venäläistaituri Jevgeni Malkin ja kolmostähti päätyi kasinokaupunkiin. lue lisää

Rick Nash ja Mike Green sikseen − Stanley Cup -jahdissa on ratkaisevaa hankkia roolipelaaja alempiin kenttiin

NHL | 20.2.2018 6:00
NHL:n siirtoikkunan sulkeutuessa myös huippupelaajat ovat mukana kauppahuhuissa. Viime vuosien Stanley Cup -voittajat ovat kuitenkin enemmän hyötyneet tarkkaan harkituista syvyyshankinnoista. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Harri Säteri nousi kuin nousikin NHL-maalivahdiksi

NHL | 8.2.2018 6:30
Tämän kertaisessa NHL 65:00 -podcastissa käydään läpi NHL:n kurinpidon linjoja ja kahden menestyksekkään NHL-pelaajan uran loppumisia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jevgeni Malkin

Pittsburgh #71 L kh
s. 1986 Magnitogorsk, RUS
188CM / 81KG
SOPIMUS: 2022
VARAUS: 2004 Pittsburgh Penguins 1. kierros #2