Sharksin on onnistuttava sukupolvenvaihdoksessa – Marleau jätti valtavat saappaat täytettäväksi

San Jose Sharksin suoritustaso romahti viime kaudella. Edelliskevään Stanley Cup -finalisti selviytyi viimeisten joukossa pudotuspeleihin, vain pudotakseen heti ensimmäisellä kierroksella. Tällä kaudella Sharksilta puuttuu seuraikoni ja monivuotinen tehohyökkääjä Patrick Marleau, joten nuoremman kaartin on noustava esiin.

Keväällä 2016 San Jose Sharks pelasi Stanley Cupin finaaleissa. Kokeneet hyökkääjät Joe Thornton ja Joe Pavelski olivat maali- ja pistepörssien kärkikymmenikössä. Myös Joonas Donskoi pelasi hyvän tulokaskauden, ja nuori tshekkihyökkääjä Tomas Hertl jatkoi kehittymistään.

Viime kauteen joukkue lähtikin kovin odotuksin. Hyökkäystä oli vahvistettu entisestään tanskalaishyökkääjä Mikkel Bødkerillä, ja nuorten esiinmarssin uskottiin jatkuvan. Toisin kuitenkin kävi.

Bødker teki vähemmän maaleja kuin yhdelläkään aiemmalla kokonaisella NHL-kaudellaan. Donskoi ja Hertl kärsivät vammoista, ja molempien tehot jäivät vaatimattomiksi. Kokeneempienkin hyökkääjien tehot putosivat, ja Sharksin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Kuluneen kesän aikana Sharks ei tehnyt uusia hankintoja, joten Joukkueessa on kova usko, että suoritustaso lähtee uuteen nousuun.

Alkava kausi on ensimmäinen 20 vuoteen, kun Patrick Marleau -niminen kanadalaishyökkääjä ei pelaa Sharksin kokoonpanossa. 38-vuotias Sharks-legenda jäi vapaaksi agentiksi ja tarttui Toronto Maple Leafsin tarjoukseen.

Marleau on ikämiehenäkin ollut Sharksin parhaita maalintekijöitä ja johtava pelaaja sekä pukukopissa että kaukalossa.

Kuluneen kesän aikana Sharks ei tehnyt uusia hankintoja, mutta veteraanisentteri Thorntonin sopimusta jatkettiin vuodella. Joukkueessa on siis kova usko, että suoritustaso lähtee uuteen nousuun yhden notkahduskauden jälkeen.

Sharksilla on myös palkkakatossa tilaa yli kahdeksan miljoonaa dollaria, mutta mahdollisesti kaupattavat pelaajat ovat vähissä.

Päävalmentaja Peter DeBoerilla on edessään tiukka haaste piiskata viime kaudella alisuorittanut joukkue kovempiin tehoihin. Sharks teki viime kauden pudotuspelijoukkueista Ottawa Senatorsin jälkeen toiseksi vähiten maaleja.

Marleaun jättämää johtajuusvajetta täyttävät Sharksin konkaripelaajat, mutta maalintekoon joukkue tarvitsee kipeästi apua nuoremmalta kaartilta. Valokeilassa ovat erityisesti viime kauden epäonnistujat Bödker ja Donskoi. Myös Timo Meier ja Kevin Labanc kärkkyvät omaa tilaisuuttaan.

Kenestä on täyttämään Marleaun tyhjäksi jättämä tontti?

Lue myös

Thorntonin polvivamma vaati leikkauksen, toipumisaikataulusta ei varmaa tietoa

NHL | 26.1.2018 22:01
San Jose Sharksin toiseksi parhaan pistemiehen Joe Thorntonin polvi leikattiin torstaina. 38-vuotiaan keskushyökkääjän toipumisaikataulusta ei ole varmaa tietoa. lue lisää

Thorntonilla polvivamma, viikkoja sivussa

NHL | 25.1.2018 11:02
San Jose Sharks joutuu tulemaan lähiviikot toimeen ilman konkarisentteriään. lue lisää

Pienestä peliajastaan huolimatta Donskoi on Sharksin tehokkaimpia pelaajia

NHL | 8.11.2017 19:58
Pelipaikan ollessa kärkiketjujen ulkopuolella ja peliajan 12 minuuttia ottelua kohden luulisi tehopisteiden tekemisen olevan mahdotonta maailman kovimmassa kiekkosarjassa. Joonas Donskoi on kuitenkin osoittanut tämän olevan mahdollista, ja tahmea viime kausi voidaan jo unohtaa. lue lisää

Analyysi: Sharks sementoi alakertansa, Thornton jatkaa hyökkäyksen maestrona

NHL | 3.7.2017 17:00
San Jose Sharks keskittyi vapaiden agenttien markkinoilla kiinnittämään nykyisiä kärkipelaajiaan. Maalivahti Martin Jones ja puolustaja Marc-Edouard Vlasic tekivät pitkät jatkosopimukset. Keskushyökkääjä Joe Thornton puolestaan teki vuoden jatkon, mutta Sharks-legenda Patrick Marleau päätyi muihin maisemiin. lue lisää

Thorntonille vuoden jatko Sharksiin

NHL | 2.7.2017 2:21
Seuralegenda Joe Thornton jatkaa uraansa San Jose Sharksissa. Yksivuotinen sopimus tuo konkarihyökkääjälle kahdeksan miljoonan dollarin vuositulot. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Martin Jones

San Jose #31 R mv
s. 1990 North Vancouver, BC, CAN
193CM / 75KG
SOPIMUS: 2024
VARAUS: Ei varausta