Mielipide

Sekoilulle stoppi, HPK:n tulevaisuus on pelissä

LIIGA / Kolumni

HPK:ssa on lyöty hanskat tiskiin urheilullisen menestyksen osalta. Uusi yritys otetaan jälleen syksyllä.

Älkää käsittäkö väärin. Kaukalossa pelaajat tekevät kaikkensa. On jopa hämmentävää, miten kaiken sekoilun keskellä pelaajat näyttävät edelleen olevan tosissaan. Selät eivät ole suoristuneet ja kaukalossa painetaan hyvällä sykkeellä.

hanskojen heittäminen tiskiin on viimeinen asia, joka tässä vaiheessa kannattaa tehdä

Päävalmentaja Pasi Arvonenkin varmasti tekee kaikkensa, jotta joukkue menestyisi. Ei hänkään tahallaan halua hävitä.

Tällä hetkellä se ei vaan riitä.

Kesästä asti Arvonen on kertonut toivovansa joukkueeseen ainakin yhtä vahvistusta, mieluusti oikea käsi alhaalla pelaavaa puolustajaa. Maajoukkuetauon alussa HPK:lla olikin tiedotettavaa pelaajarintamalla: kanadalaishyökkääjä Patrick Hollandin sopimus on purettu.

Paljastui, että Hollandilla olikin sopimuksessaan lokakuun loppuun asti ulottuva koeaika. Sitä ei ilmeisesti katsottu kesällä aiheelliseksi kertoa, kun sopimuksesta tiedotettiin. Hämeen Sanomien mukaan Holland oli saanut myös aivotärähdyksen HIFK-ottelussa.

Loukkaantuneen pelaajan sopimus puretaan yht'äkkiä mieleen muistuneeseen koeaikaan vedoten. Haiskahtaa.

Jatkoajan tietojen mukaan Arvonen olisi halunnut pitää pelaajan joukkueessa, mutta seurajohto vetosi taloudellisiin seikkoihin. Holland ei tiettävästi ollut kallis pelaaja. Muutama vuosi sitten toimitusjohtaja Risto Korpela totesi, ettei HPK:ta voi säästää hengiltä. Ehkä säästyneille rahoille oli löydetty jo joukkuetta vahvistava käyttötarkoitus?

Samaan aikaan Arvonen pohti samaisessa lehtijutussa, että onkohan seurajohto hankkimassa uusia pelaajia tilalle vai mennäänkö näillä loppukausi. Kommunikoidaanko siellä Kiekkoritarinkujan toimistolla ollenkaan? Ilmeisesti ei.

Seuran seuraava tiedote kertoi, ettei Arvonen jatka HPK:n peräsimessä tämän kauden jälkeen.

Potkut kesken kauden olisivat tulleet varmasti liian kalliiksi tarkan markan HPK:lle, eikä loppukautta ehkä kuitenkaan olisi voinut vetää kaksikolla Vesa Viitakoski - Kari Lehtonen. Uuden valmentajan palkkaamiseen kesken kauden ei kaikesta päätellen ole varaa.

Syksy on ollut synkkä, mutta hanskojen heittäminen tiskiin on viimeinen asia, joka tässä vaiheessa kannattaa tehdä. Tämä kausi on ehkä menestymisen osalta taputeltu, mutta kakkosella alkavalla katsojakeskiarvolla ei tuleva syksy näyttäydy sen auvoisemmin HPK:lle.

Nyt pitää luoda uskoa tulevaan. Se ei tapahdu kukkaron nyörejä kiristelemällä väärissä paikoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös