x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Sedinin kaksoset ja Vancouver Canucks − kirjaimellisesti voittamaton yhdistelmä

Daniel ja Henrik Sedin ovat pelanneet Vancouver Canucksissa koko 2000-luvun. Kaksikon tehokkuudesta huolimatta Stanley Cup on jäänyt haaveeksi – ja jää jatkossakin, sillä Sedinin veljekset eivät halua pelata muualla kuin Canucksissa.

2000-luvun Vancouver Canucks henkilöityy vahvasti kahteen ruotsalaishyökkääjään, Henrik ja Daniel Sediniin. Canucks teki kesällä 1999 monta kauppaa saadakseen varattua molemmat ruotsalaisveljekset riveihinsä.

Kaudesta 2006-07 kauteen 2015-16 jompikumpi Sedineistä oli joukkueensa paras pistemies. Vasta viime kaudella Bo Horvat sai kokoon kaksi pistettä enemmän kuin Henrik Sedin. Sekä Henrik että Daniel Sedin on voittanut NHL:n runkosarjan pistepörssin ja ylittänyt 100 tehopisteen rajan.

Kaksoset ovat pelanneet samassa ketjussa 12-vuotiaasta asti, ja molempien ura on ollut hieno ja menestyksekäs. Ainoastaan Stanley Cup puuttuu.

Sedinit haluavat voittaa Stanley Cupin ainoastaan Canucks-paidassa. Ihailtavaa seurauskollisuutta, mutta kilpaurheilun näkökulmasta naiivia.

Stanley Cupin finaaleihin vancouverilaisjoukkue pääsi kaudella 2010-11, mutta joutui taipumaan seitsemännessä finaalissa Boston Bruinsille. Sittemmin Canucks ei ole päässyt pudotuspelien ensimmäistä kierrosta pidemmälle ja on kolmesti jäänyt myös pudotuspelien ulkopuolelle.

Sedinin veljekset ovat jo 37-vuotiaita, ja molemmilla alkaa sopimuksen viimeinen kausi. Canucks on kesän hankinnoistaan huolimatta kaukana Stanley Cup -taistelusta. Sedinit kirjoittivat kesällä Players' Tribune -verkkojulkaisuun yhteisen tekstin, jossa on vahva viesti siitä, että ruotsalaiset haluavat voittaa Stanley Cupin ainoastaan Canucks-paidassa.

Ihailtavaa seurauskollisuutta, mutta kilpaurheilun näkökulmasta naiivia.

Sedinit kuvaavat Vancouveria kodikseen, vaikka ovatkin ruotsalaisia − eikä väitettä ole syytä epäillä. Mutta kuinka moni ammattilaisurheilija muistelee vanhana mieluummin sitä, että sai asua Vancouverissa kuin lajinsa tavoitelluinta voittoa?

Ray Bourque olisi luultavasti halunnut voittaa Stanley Cupin Boston Bruinsissa, mutta kannun nostelu Colorado Avalanche -paidassa tuskin jälkikäteen harmittaa.

Sedinien kirjoitus ja Vancouverin hehkutus on omiaan nostamaan Canucksin me-henkeä kauden alla, mutta päätyyn asti ei sekään riitä, kun materiaali on rajallista. Sedinin veljekset ovat ilmaisseet, etteivät halua pelata muualla kuin Vancouverissa, mikä antaa sopivasti painetta myös Canucks-johdon suuntaan.

Organisaation kasvoilla on tahto tuoda Stanley Cup Vancouveriin. Pelivuosia Sedineillä ei ole montaa jäljellä, joten GM Jim Benningillä on kiire rakentaa joukkueesta Stanley Cup -haastaja.

Tai Sedinit jäävät ilman uransa kruunua, mikä on todennäköisempi vaihtoehto.

Lue myös

Henrik ja Daniel Sedin päättävät uransa tähän kauteen − "On aika keskittyä perheisiimme ja elämään jääkiekon jälkeen"

NHL | 2.4.2018 21:14
Vancouver Canucksin ruotsalaishyökkääjät Henrik ja Daniel Sedin lopettavat pelaajauransa. lue lisää

Kulunut kausi romutti Jussi Jokisen NHL-uran lopun − näin se tapahtui

NHL | 9.4.2018 7:30
Jussi Jokinen aloitti kautensa Edmonton Oilersissa, jossa suomalaiselle oli pedattuna paikka kärkiketjuille tulitukea tuovana pelaajana. Jokinen hyppi kuitenkin joukkueesta toiseen, sillä hän joutui tällä kaudella kahdesti siirtolistalle ja kerran kaupatuksi. Jatkoaika perkasi hyökkääjän kauden atomeiksi. lue lisää

Canucks kiinnitti Yhdysvaltain yliopistosarjan piste- ja maalipörssin voittajan − "Hän on todella lahjakas pelaaja"

NHL | 26.3.2018 20:24
Tällä kaudella Yhdysvaltain yliopistopelaajien eliittiin noussut Adam Gaudette on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen. lue lisää

Bärtschin kausi päättyi olkapäävammaan

NHL | 5.3.2018 23:24
Vancouver Canucksin sveitsiläishyökkääjä Sven Bärtschi on loppukauden sivussa. Hänen olkapäänsä repeytyi sunnuntain ottelussa Nashville Predatorsia vastaan. lue lisää

Vancouver Canucksille karmea menetys - Loui Erikssonin kausi pakettiin

NHL | 2.3.2018 6:27
Vancouver Canucksin kokeneen ruotsalaishyökkääjä Loui Erikssonin loppukausi on paketissa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Henrik Sedin

Vancouver #33 L kh
s. 1980 Örnsköldsvik, SWE
188CM / 85KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 1999, Vancouver Canucks, 1. kierros, #3