Sedinin kaksoset ja Vancouver Canucks − kirjaimellisesti voittamaton yhdistelmä

Daniel ja Henrik Sedin ovat pelanneet Vancouver Canucksissa koko 2000-luvun. Kaksikon tehokkuudesta huolimatta Stanley Cup on jäänyt haaveeksi – ja jää jatkossakin, sillä Sedinin veljekset eivät halua pelata muualla kuin Canucksissa.

2000-luvun Vancouver Canucks henkilöityy vahvasti kahteen ruotsalaishyökkääjään, Henrik ja Daniel Sediniin. Canucks teki kesällä 1999 monta kauppaa saadakseen varattua molemmat ruotsalaisveljekset riveihinsä.

Kaudesta 2006-07 kauteen 2015-16 jompikumpi Sedineistä oli joukkueensa paras pistemies. Vasta viime kaudella Bo Horvat sai kokoon kaksi pistettä enemmän kuin Henrik Sedin. Sekä Henrik että Daniel Sedin on voittanut NHL:n runkosarjan pistepörssin ja ylittänyt 100 tehopisteen rajan.

Kaksoset ovat pelanneet samassa ketjussa 12-vuotiaasta asti, ja molempien ura on ollut hieno ja menestyksekäs. Ainoastaan Stanley Cup puuttuu.

Sedinit haluavat voittaa Stanley Cupin ainoastaan Canucks-paidassa. Ihailtavaa seurauskollisuutta, mutta kilpaurheilun näkökulmasta naiivia.

Stanley Cupin finaaleihin vancouverilaisjoukkue pääsi kaudella 2010-11, mutta joutui taipumaan seitsemännessä finaalissa Boston Bruinsille. Sittemmin Canucks ei ole päässyt pudotuspelien ensimmäistä kierrosta pidemmälle ja on kolmesti jäänyt myös pudotuspelien ulkopuolelle.

Sedinin veljekset ovat jo 37-vuotiaita, ja molemmilla alkaa sopimuksen viimeinen kausi. Canucks on kesän hankinnoistaan huolimatta kaukana Stanley Cup -taistelusta. Sedinit kirjoittivat kesällä Players' Tribune -verkkojulkaisuun yhteisen tekstin, jossa on vahva viesti siitä, että ruotsalaiset haluavat voittaa Stanley Cupin ainoastaan Canucks-paidassa.

Ihailtavaa seurauskollisuutta, mutta kilpaurheilun näkökulmasta naiivia.

Sedinit kuvaavat Vancouveria kodikseen, vaikka ovatkin ruotsalaisia − eikä väitettä ole syytä epäillä. Mutta kuinka moni ammattilaisurheilija muistelee vanhana mieluummin sitä, että sai asua Vancouverissa kuin lajinsa tavoitelluinta voittoa?

Ray Bourque olisi luultavasti halunnut voittaa Stanley Cupin Boston Bruinsissa, mutta kannun nostelu Colorado Avalanche -paidassa tuskin jälkikäteen harmittaa.

Sedinien kirjoitus ja Vancouverin hehkutus on omiaan nostamaan Canucksin me-henkeä kauden alla, mutta päätyyn asti ei sekään riitä, kun materiaali on rajallista. Sedinin veljekset ovat ilmaisseet, etteivät halua pelata muualla kuin Vancouverissa, mikä antaa sopivasti painetta myös Canucks-johdon suuntaan.

Organisaation kasvoilla on tahto tuoda Stanley Cup Vancouveriin. Pelivuosia Sedineillä ei ole montaa jäljellä, joten GM Jim Benningillä on kiire rakentaa joukkueesta Stanley Cup -haastaja.

Tai Sedinit jäävät ilman uransa kruunua, mikä on todennäköisempi vaihtoehto.

Lue myös

Canucks kaatoi Oilersin Horvatin osumilla − “Tämä oli hieno esitys koko joukkueelta"

NHL | 8.10.2017 10:11
Vancouver on jääkiekkohullu kaupunki. Vaikka oma joukkue olikin viime kaudella liigan huonoimpia, Canucks-fanit täyttivät lojaalisesti Rogers Arenan penkit kotiavauksessa Edmonton Oilersia vastaan. Itse ottelusta kehkeytyi vaiherikas vääntö, joka päättyi lopulta kotijoukkueen 3−2-voittoon. lue lisää

Markus Granlundille uusi alku Canucksissa − “ Uskon, että tästä tulee hyvä kausi”

NHL | 8.10.2017 9:58
Vancouver Canucksin viime kausi oli suuri pettymys, eikä Markus Granlundin hyvin alkanut runkosarja saanut positiivista päätöstä. Maaliskuussa murtunut ranne piti hyökkääjän sivussa viime kevään otteluista, mutta nyt mies on terve ja valmis uuteen alkuun. Jatkoaika tapasi Granlundin Vancouverissa ennen kauden avausottelua. lue lisää

Kanadalaismedia: Canucks lainaa Juolevin TPS:ään

LIIGA | NHL | 3.10.2017 10:34
Vancouver Canucksin varaama puolustaja Olli Juolevi ei onnistunut saamaan pelipaikkaa NHL-joukkueesta toisenakaan syksynä. The London Free Pressin mukaan Canucks onkin päättänyt lainata Juolevin Suomeen ja TPS:ään. lue lisää

NHL:n heikoimmat puolustukset 2017-18: NHL-tulokkaalla vaikea kausi, Avalanche ei vieläkään vakuuta

NHL | 3.10.2017 8:00
Jatkoajan NHL-toimitus otti kauden kynnyksellä kynsiinsä sarjan heikoimmat puolustukset. Listauksessa on otettu huomioon niin puolustuksen kuin maalivahtien tasokkuus. lue lisää

NHL:n heikoimmat hyökkäyskalustot: Rantasen ryhmä kalpenee jopa tulokasjoukkueelle

NHL | 2.10.2017 15:00
Debytanttijoukkue Vegas Golden Knights on täynnä kysymysmerkkejä, mutta haasteista huolimatta joukkueen hyökkäysarsenaali putsaa jäätä Vancouver Canucksin keskinkertaisilla ikämiehillä. Kesän ykkösvaraus Nico Hischier ymmärtää pian, miltä Taylor Hallista tuntui viime kaudella joukkueen yksinäisenä tehohyökkääjänä. lue lisää

Kommentit

Daniel Sedin

Vancouver #22 L vlh
s. 1980 Örnsköldsvik, SWE
185CM / 85KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 1999, Vancouver Canucks, 1. kierros, #2