Sedinin kaksoset ja Vancouver Canucks − kirjaimellisesti voittamaton yhdistelmä

Daniel ja Henrik Sedin ovat pelanneet Vancouver Canucksissa koko 2000-luvun. Kaksikon tehokkuudesta huolimatta Stanley Cup on jäänyt haaveeksi – ja jää jatkossakin, sillä Sedinin veljekset eivät halua pelata muualla kuin Canucksissa.

2000-luvun Vancouver Canucks henkilöityy vahvasti kahteen ruotsalaishyökkääjään, Henrik ja Daniel Sediniin. Canucks teki kesällä 1999 monta kauppaa saadakseen varattua molemmat ruotsalaisveljekset riveihinsä.

Kaudesta 2006-07 kauteen 2015-16 jompikumpi Sedineistä oli joukkueensa paras pistemies. Vasta viime kaudella Bo Horvat sai kokoon kaksi pistettä enemmän kuin Henrik Sedin. Sekä Henrik että Daniel Sedin on voittanut NHL:n runkosarjan pistepörssin ja ylittänyt 100 tehopisteen rajan.

Kaksoset ovat pelanneet samassa ketjussa 12-vuotiaasta asti, ja molempien ura on ollut hieno ja menestyksekäs. Ainoastaan Stanley Cup puuttuu.

Sedinit haluavat voittaa Stanley Cupin ainoastaan Canucks-paidassa. Ihailtavaa seurauskollisuutta, mutta kilpaurheilun näkökulmasta naiivia.

Stanley Cupin finaaleihin vancouverilaisjoukkue pääsi kaudella 2010-11, mutta joutui taipumaan seitsemännessä finaalissa Boston Bruinsille. Sittemmin Canucks ei ole päässyt pudotuspelien ensimmäistä kierrosta pidemmälle ja on kolmesti jäänyt myös pudotuspelien ulkopuolelle.

Sedinin veljekset ovat jo 37-vuotiaita, ja molemmilla alkaa sopimuksen viimeinen kausi. Canucks on kesän hankinnoistaan huolimatta kaukana Stanley Cup -taistelusta. Sedinit kirjoittivat kesällä Players' Tribune -verkkojulkaisuun yhteisen tekstin, jossa on vahva viesti siitä, että ruotsalaiset haluavat voittaa Stanley Cupin ainoastaan Canucks-paidassa.

Ihailtavaa seurauskollisuutta, mutta kilpaurheilun näkökulmasta naiivia.

Sedinit kuvaavat Vancouveria kodikseen, vaikka ovatkin ruotsalaisia − eikä väitettä ole syytä epäillä. Mutta kuinka moni ammattilaisurheilija muistelee vanhana mieluummin sitä, että sai asua Vancouverissa kuin lajinsa tavoitelluinta voittoa?

Ray Bourque olisi luultavasti halunnut voittaa Stanley Cupin Boston Bruinsissa, mutta kannun nostelu Colorado Avalanche -paidassa tuskin jälkikäteen harmittaa.

Sedinien kirjoitus ja Vancouverin hehkutus on omiaan nostamaan Canucksin me-henkeä kauden alla, mutta päätyyn asti ei sekään riitä, kun materiaali on rajallista. Sedinin veljekset ovat ilmaisseet, etteivät halua pelata muualla kuin Vancouverissa, mikä antaa sopivasti painetta myös Canucks-johdon suuntaan.

Organisaation kasvoilla on tahto tuoda Stanley Cup Vancouveriin. Pelivuosia Sedineillä ei ole montaa jäljellä, joten GM Jim Benningillä on kiire rakentaa joukkueesta Stanley Cup -haastaja.

Tai Sedinit jäävät ilman uransa kruunua, mikä on todennäköisempi vaihtoehto.

Lue myös

Hetkonen, elämmehän varmasti vuotta 2018?

NHL | 21.2.2018 7:30
Erik Gudbransonin kolmivuotinen jatkosopimus Vancouver Canucksin kanssa paljastaa sen, että vanhoillinen ajattelu puolustajien suhteen on vielä osin voimissaan. Puukäsimörssärit saavat vieläkin pyytää seuroiltaan summia, jotka ylittävät heidän todellisen tasonsa reilusti. lue lisää

Gudbransonille kolmen vuoden jatkosopimus Canucksiin

NHL | 20.2.2018 20:53
Siirtohuhujenkin kohteena ollut puolustaja Erik Gudbranson on tehnyt Vancouver Canucksin kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen, jonka keskimääräinen vuosiansio on neljä miljoonaa dollaria. lue lisää

Markus Granlund väänsi nilkkansa - vieraskiertue jäi kesken

NHL | 9.2.2018 12:27
Markus Granlund parantelee lähiajat nilkkavammaansa. lue lisää

NHL-laitahyökkääjien topit ja flopit: Kutšeroville odotettavissa pokaalisadetta

NHL | 4.1.2018 18:00
NHL-kausi on saavuttamassa puolivälin runkosarjan osalta, minkä takia Jatkoaika tarkastelee alkukaudella onnistuneita ja epäonnistuneita laitahyökkääjiä. Kummaltakin puolelta listaa löytyy vanhoja tuttuja tähtiä, mutta myös nuoria lupauksia. lue lisää

Markus Granlundin mollivoittoinen alkukausi

NHL | 2.1.2018 19:30
Markus Granlund teki läpimurtonsa NHL:ssä viime kaudella iskemällä 19 maalia vain 69 ottelussa. Odotukset tähän kauteen lähdettäessä olivat kovat, mutta näitä odotuksia Granlund ei ole pystynyt alkukauden aikana lunastamaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Henrik Sedin

Vancouver #33 L kh
s. 1980 Örnsköldsvik, SWE
188CM / 85KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 1999, Vancouver Canucks, 1. kierros, #3