Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Sebastian Aho on Hurricanesin kulmakivi, mutta ei ratkaisu sentteriongelmaan

Carolina Hurricanesin kausi on jälleen ollut pettymys, mutta suomalaistulokas Sebastian Aho on ollut joukkueen valopilkku. Erinomaiset otteet ovat käynnistäneet jopa spekulaatiot sentterinä pelaamisesta. Taitavasta ja älykkäästä Ahosta on kuitenkin enemmän hyötyä laidalla.

Viime kaudella Sebastian Aho dominoi Liigaa kärppäpaidassa, ja muistan todenneeni ääneen, että siinä on tuleva Carolina Hurricanesin ykkösketjun laitahyökkääjä. Päävalmentaja Bill Petersin peluutuksesta on vaikea arvioida ketjujen järjestystä, mutta Aho on kaikilla mittareilla Hurricanesin ehdotonta kärkeä.

19-vuotias suomalainen on tulokkaiden maalipörssissä kolmantena ja pistepörssissä seitsemäs. Hurricanes-pelaajista Aho on iskenyt toiseksi eniten maaleja, mutta voittomaaleja eniten. Taitava hyökkääjä on joukkueensa sisäisessä pistepörssissä jaetulla kolmannella sijalla.

Aho on pelannut vakuuttavan tulokaskauden ja näyttänyt epäilijöille pärjäävänsä NHL:ssä.

Hurricanesin seurahistoriassa Aho on kolmanneksi tehokkain tulokas Jeff Skinnerin ja Shane Willisin jälkeen. Willisin tehot on mahdollista vielä ylittää, mutta Skinnerin saldo jää haaveeksi.

Joka tapauksessa Aho on pelannut vakuuttavan tulokaskauden ja näyttänyt epäilijöille pärjäävänsä NHL:ssä.

Pienikokoisen hyökkääjän luistelua ja peliälyä on ihasteltu paikallisessa mediassa ja fanien keskuudessa. GM Ron Francisin toisen kierroksen valintaa ihmeteltiin vuoden 2015 varaustilaisuudessa, mutta ei enää. Päinvastoin, Francisia on ylistetty nerokkuudesta ja kaukonäköisyydestä.

Aho taas on saanut kehuja monipuolisuudestaan ja kypsästä pelaamisestaan. Suuria heikkouksiakaan nuorella suomalaisella ei ole. Pituutta 19-vuotias hyökkääjä tuskin enää kasvaa, mutta muita fyysisiä ominaisuuksia on mahdollista kehittää.

Hyvällä liikkeellään ja erinomaisella pelinlukutaidollaan Aho on kuitenkin pärjännyt myös kaksinkamppailuissa.

Itse asiassa paikallisessa mediassa on alettu spekuloida, pystyisikö Aho pelaamaan NHL:ssä keskushyökkääjänä. Hurricanesissa on onnistuttu suuresta lukumäärästä huolimatta kehittämään sentteriongelma, johon Ahon toivotaan olevan ratkaisu.

Victor Raskin tai Jordan Staalin ei uskota nostavan tasoaan johtavaksi ykkössentteriksi asti. Elias Lindholm taas vaikuttaa siirtyneen pysyvästi laitahyökkääjäksi. Seuran nykyisissä lupauksissakaan ei ole ykkössentteripotentiaalia.

Aho on urallaan pelannut myös keskushyökkääjänä, mutta pärjääminen NHL-tason sentteripelissä on suuri kysymysmerkki. Esimerkiksi Mikael Granlund pystyi tällä kaudella nostamaan pelinsä uudelle tasolle siirryttyään laidalle.

Koska Ahon peli sujuu laidalla hyvin, ei ole syytä yrittää korjata toimivaa palasta. Ahon siirtäminen keskushyökkääjäksi myös jättäisi yhden keskeisen laitahyökkääjän tontin tyhjäksi.

Äkkiseltään tulee mieleen vanha tarina hölmöläisten peitonjatkeesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ahon toipuminen etenee − takaisin kokoonpanoon jo tähdistöottelun jälkeen?

NHL | 25.1.2018 10:49
Sebastian Ahon sairausloma on jäämässä pelättyä lyhyemmäksi. lue lisää

Hurricanes aseeton ilman Ahoa − pudotuspelihaaveet eivät kestä pitkää poissaoloa

NHL | 17.1.2018 6:30
Carolina Hurricanesin tehohyökkääjä Sebastian Aho kärsii aivotärähdyksestä ja alavartalovammasta. Pudotuspelipaikasta epätoivoisesti taistelevalle joukkueelle on helppo ennustaa vaikeuksia, jos parhaan pistemiehen poissaolo venyy pitkäksi. lue lisää

Aivotärähdys pitää Sebastian Ahon sivussa toistaiseksi

NHL | 16.1.2018 9:30
Sebastian Aho joutuu aivotärähdyksen vuoksi sivuun toistaiseksi, Giordano säästymässä lisärangaistuksilta. lue lisää

Sebastian Aho talutettiin sekavana kaukalosta - joutui Giordanon jyräämäksi

NHL | 15.1.2018 0:27
Sebastian Ahon osalta iltapäiväpeli Calgary Flamesia vastaan päättyi dramaattisesti Mark Giordanon taklaukseen. lue lisää

Hurricanes NHL:n kuumimpia joukkueita, Sebastian Aho vaarallisin maalitykki

NHL | 6.1.2018 16:00
Joulukuun puolivälin jälkeen Carolina Hurricanes löysi peliinsä uuden vaihteen ja on 11 viime pelistään voittanut kahdeksan. Sebastian Aho puolestaan on kuuden viime pelin otannalla koko NHL:n tehokkain hyökkääjä. lue lisää

Kommentit

Sebastian Aho

Carolina #20 L h
s. 1997 Rauma, FIN
180CM / 78KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2015 Carolina Hurricanes 2.kierros #35