Sebastian Aho on Hurricanesin kulmakivi, mutta ei ratkaisu sentteriongelmaan

Carolina Hurricanesin kausi on jälleen ollut pettymys, mutta suomalaistulokas Sebastian Aho on ollut joukkueen valopilkku. Erinomaiset otteet ovat käynnistäneet jopa spekulaatiot sentterinä pelaamisesta. Taitavasta ja älykkäästä Ahosta on kuitenkin enemmän hyötyä laidalla.

Viime kaudella Sebastian Aho dominoi Liigaa kärppäpaidassa, ja muistan todenneeni ääneen, että siinä on tuleva Carolina Hurricanesin ykkösketjun laitahyökkääjä. Päävalmentaja Bill Petersin peluutuksesta on vaikea arvioida ketjujen järjestystä, mutta Aho on kaikilla mittareilla Hurricanesin ehdotonta kärkeä.

19-vuotias suomalainen on tulokkaiden maalipörssissä kolmantena ja pistepörssissä seitsemäs. Hurricanes-pelaajista Aho on iskenyt toiseksi eniten maaleja, mutta voittomaaleja eniten. Taitava hyökkääjä on joukkueensa sisäisessä pistepörssissä jaetulla kolmannella sijalla.

Aho on pelannut vakuuttavan tulokaskauden ja näyttänyt epäilijöille pärjäävänsä NHL:ssä.

Hurricanesin seurahistoriassa Aho on kolmanneksi tehokkain tulokas Jeff Skinnerin ja Shane Willisin jälkeen. Willisin tehot on mahdollista vielä ylittää, mutta Skinnerin saldo jää haaveeksi.

Joka tapauksessa Aho on pelannut vakuuttavan tulokaskauden ja näyttänyt epäilijöille pärjäävänsä NHL:ssä.

Pienikokoisen hyökkääjän luistelua ja peliälyä on ihasteltu paikallisessa mediassa ja fanien keskuudessa. GM Ron Francisin toisen kierroksen valintaa ihmeteltiin vuoden 2015 varaustilaisuudessa, mutta ei enää. Päinvastoin, Francisia on ylistetty nerokkuudesta ja kaukonäköisyydestä.

Aho taas on saanut kehuja monipuolisuudestaan ja kypsästä pelaamisestaan. Suuria heikkouksiakaan nuorella suomalaisella ei ole. Pituutta 19-vuotias hyökkääjä tuskin enää kasvaa, mutta muita fyysisiä ominaisuuksia on mahdollista kehittää.

Hyvällä liikkeellään ja erinomaisella pelinlukutaidollaan Aho on kuitenkin pärjännyt myös kaksinkamppailuissa.

Itse asiassa paikallisessa mediassa on alettu spekuloida, pystyisikö Aho pelaamaan NHL:ssä keskushyökkääjänä. Hurricanesissa on onnistuttu suuresta lukumäärästä huolimatta kehittämään sentteriongelma, johon Ahon toivotaan olevan ratkaisu.

Victor Raskin tai Jordan Staalin ei uskota nostavan tasoaan johtavaksi ykkössentteriksi asti. Elias Lindholm taas vaikuttaa siirtyneen pysyvästi laitahyökkääjäksi. Seuran nykyisissä lupauksissakaan ei ole ykkössentteripotentiaalia.

Aho on urallaan pelannut myös keskushyökkääjänä, mutta pärjääminen NHL-tason sentteripelissä on suuri kysymysmerkki. Esimerkiksi Mikael Granlund pystyi tällä kaudella nostamaan pelinsä uudelle tasolle siirryttyään laidalle.

Koska Ahon peli sujuu laidalla hyvin, ei ole syytä yrittää korjata toimivaa palasta. Ahon siirtäminen keskushyökkääjäksi myös jättäisi yhden keskeisen laitahyökkääjän tontin tyhjäksi.

Äkkiseltään tulee mieleen vanha tarina hölmöläisten peitonjatkeesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tutkapari Teräväinen ja Aho kääntäneet Hurricanesin nousuun

NHL | 22.11.2017 12:00
Tämän hetken kuumin hyökkäysketju on Carolina Hurricanesilla. Jordan Staalin kanssa ykkösketjussa pelaa suomalaiskaksikko, joka aiheuttaa jatkuvasti päänvaivaa vastustajille taidoillaan ja nopeudellaan. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat jo nyt kovin suomalainen tutkapari NHL:ssä. lue lisää

Aho jatkaa Hurricanesin kärkipelaajana – ”Pudotuspeleihin pääsy on tärkein tavoitteemme”

NHL | 6.10.2017 18:00
Sebastian Aho pelasi hyvällä tulokaskaudellaan itsensä koko NHL-kansan tietoisuuteen. Nuorukainen haluaa kehittyä entistä paremmaksi ja päästä pelaamaan pudotuspelejä. lue lisää

Sebastian Aho palaa rapakon taakse voitonnälkäisenä - "Totutteluvaiheen pitäisi olla nyt ohi"

NHL | 18.9.2017 12:00
Ensimmäisen kautensa NHL-jäillä pelannut Sebastian Aho onnistui hienosti rapakon takana ja vakuutti varmasti joukkueensa taidoillaan. Taiturimainen hyökkääjä käväisi myös pelaamassa Oulussa, kun Kärppien ja Liigan alumnijoukkueet kohtasivat hyväntekeväisyysottelussa. lue lisää

Ahon johtamalle Carolinalle kirpeä tappio Philadelphiassa - “Oltaisiin ehkä ansaittu voitto mutta sohlattin taas lopussa”

NHL | 20.3.2017 5:54
Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanes kärsi kirpeän jatkoaikatappion sunnuntai-iltana Philadelphiassa. Flyersin sankarina toimi voittomaalin viimeistellyt Brayden Schenn. lue lisää

Suora Yhteys: Monipuolinen Sebastian Aho on noussut ryminällä tutkakuviin

NHL | 9.2.2017 9:00
Minnesota Wildin Mikael Granlund ja Carolina Hurricanesin Sebastian Aho valtasivat paikat edellisen NHL-viikon tähdistössä. Viikonloppuna katseet onkin hyvä kohdistaa tähän superduoon, kun molempien joukkueet pelaavat parhaaseen katseluaikaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sebastian Aho

Carolina #20 L h
s. 1997 Rauma, FIN
180CM / 78KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2015 Carolina Hurricanes 2.kierros #35