Schmaltz ja DeBrincat − tuulisen kaupungin kruununprinssit

Supertähdet Jonathan Toews ja Patrick Kane ovat muodostaneet Chicago Blackhawksin 2010-luvun menestystarinan ytimen. Nyt kokeneen kaksikon taustalla kehittyvät jo Blackhawksin seuraavan sukupolven hyökkääjätähdet: 21-vuotias sentteri Nick Schmaltz ja 19-vuotias laituri Alex DeBrincat.

Muutoksen tuulet puhalsivat kesällä Michigan-järven rantojen lisäksi myös Chicago Blackhawksin kokoonpanossa. 

Marian Hossa joutuu jättämään iho-ongelmien takia koko kauden väliin, luottopuolustaja Niklas Hjalmarsson kaupattiin Arizonan lämpöön ja teholaituri Artemi Panarin kaupattiin Columbus Blue Jacketsiin vaihdossa paluumuuttaja Brandon Saadiin.

Kapteeni Jonathan Toews johtaa edelleen totutusti Blackhawksin ykkösnyrkkiä, mutta Patrick Kanen menetettyä tutkaparinsa Panarinin Blackhawksin kakkosketju on saanut harjoituskaudella uuden muodon. Harjoitusotteluissa Kanen vierellä ovat viilettäneet nuoret Alex DeBrincat ja Nick Schmaltz.

Blackhawksin toissa kesän varaustilaisuuden toisella kierroksella varaama DeBrincat on takonut OHL:n Erie Ottersin riveissä hurjia tehoja. Jokaisella kolmella OHL-kaudellaan sadan pisteen rajan ylittänyt DeBrincat saalisti viime kaudella 63 ottelussa 65 maalia ja 62 syöttöä, joten ainakin tulivoimaa pitäisi riittää yllin kyllin.

Aika näyttää, kehittyykö DeBrincatista ja Schmaltzista Blackhawksille uusi Toewsin ja Kanen tyyppinen johtokaksikko.

Vaikka DeBrincat onkin esiintynyt edukseen myös Blackhawksin harjoitusotteluissa, kokoonpanopaikka ei kuitenkaan ole vielä kirkossa kuulutettu. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, ja yhdeksi kompastuskiveksi saattaa muodostua vain 170-senttisen ja 75-kiloisen laiturin pieni koko.

Pohjois-Dakotan yliopiston kasvatti Schmaltz vietti jo yhtä farmikomennusta lukuunottamatta koko viime kauden Blackhawksin miehistössä. Schmaltz pääsi loukkaantumisia paikatessaan ajoittain pelaamaan jopa kärkiketjuissa ja keräsi 61 ottelussa kuusi maalia ja 22 syöttöä.

Schmaltzin pelissä on tosin vielä myös kehitettävää. Esimerkiksi aloitukset ovat osa-alue, jota Schmaltzin täytyy parantaa huomattavasti saavuttaakseen pysyvän paikan Blackhawksin kakkossentterinä. Viime kaudella Schmaltzin kauhomista aloituksista ainoastaan 30,9 prosenttia päätyi omalle joukkueelle.

Harjoituskauden kentälliset eivät kuitenkaan vielä kerro koko totuutta, sillä Blackhawksin valmentaja Joel Quenneville tunnetusti hienosäätää kentällisiään jatkuvasti.

Kuitenkin, jos DeBrincatin, Schmaltzin ja Kanen yhteispeli toimii, Quennevillelle avautuu mahdollisuus siirtää Kanen sentterinä viime kaudet toiminut Artem Anisimov ja Blackhawksiin paluun tehnyt Patrick Sharp alempiin ketjuihin tuomaan sinne kovasti kaivattua kokemusta ja esimerkkiä.

Aika näyttää, kehittyykö DeBrincatista ja Schmaltzista Blackhawksille uusi Toewsin ja Kanen tyyppinen johtokaksikko.

Se on varmaa, että Chicagon urheiluhullut fanit eivät varmasti ole saaneet tarpeekseen baseball-joukkue Cubsin viimeaikaisesta menestyksestä, vaan suorastaan vaativat pokaaleja jo kahdesti peräkkäin pudotuspelien ensimmäisella kierroksella pudonneelta Blackhawksilta. 

Lue myös

Granlund osui, mutta Blackhawksin tehokkuus lopulta liikaa Wildille

NHL | 12.3.2017 23:27
Minnesota Wildin heikko avauserä koitui lopulta kohtaloksi, eikä Chicago Blackhawks jättänyt jossitteluille sijaa. Wildin maalilla aloittanut Devan Dubnyk epäonnistui pahemman kerran. lue lisää

NHL:n ulkojääpelit jatkuvat Indianassa

NHL | 19.11.2017 0:44
NHL:n Winter Classic pelataan tammikuussa 2019 Indianassa, Notre Dame Stadiumilla. lue lisää

Blackhawks tuskailee maalinteon kanssa − "Meidän pitää pelata sillä asenteella, että meillä ei ole mitään hävittävää"

NHL | 11.11.2017 19:00
NHL:n kestomenestyjiin kuuluva Chicago Blackhawks ei ole vakuuttanut peliesityksillään kauden alussa. Torstai-iltana joukkue jäi Philadelphia Flyersin jyrän alle, kun kotijoukkue vei pisteet 3−1-voitolla. Joel Quennevillella riittää pohdittavaa, sillä nimivahva Blackhawks on tällä hetkellä kaukana pudotuspelijoukkueesta. lue lisää

Blackhawks-legenda Pierre Pilote on kuollut

NHL | 11.9.2017 9:35
Chicago Blackhawksin kevään 1961 Stanley Cup -mestarijoukkueen avainpuolustaja Pierre Pilote on menehtynyt 85 vuoden iässä. lue lisää

Chicago Blackhawksin ottelulähetyksistä tutulla Olczykilla todettu syöpä

NHL | 10.8.2017 17:06
NHL:ssä urallaan 16 kautta pelanneella Eddie Olczykilla on todettu paksusuolen syöpä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Patrick Kane

Chicago #88 L olh
s. 1988 Buffalo, NY, USA
178CM / 73KG
SOPIMUS: 2023
VARAUS: 2007 Chicago Blackhawks 1. kierros #1