Mielipide

Savonlinnan hyökkäysvaunu ei aio peruutella

MESTIS / Kolumni
Itälohkon kolmospaikalta pudotuspeleihin lähtenyt Savonlinnan Pallokerho lähtee karsintasarjaan hyökkäämään. Koko Suomi-sarjassa eniten maaleja tehnyt joukkue ei halua roiskia vaan panostaa kiekolliseen pelaamiseen.

- Hyökkäyspeliin satsataan, ja siinä sivussa vähän puolustetaankin, kiteyttää SaPKon valmentajan paikalle täksi kaudeksi astunut Timo Turunen joukkueensa pelitavan.

SaPKolla onkin varsin laadukas hyökkäysarsenaali Suomi-sarjaan. Varsinaisia tähtipelaajia ei ole, mutta joukkueella on kaksi vaarallista hyökkäysketjua, joissa on useitakin ykkösdivaria tai Mestistä pelanneita pelaajia. Runkosarjassa joukkueen paras pistemies oli Kalle Konsti, puolivälieräotteluissa tehokkaimmin hyökkäsi Jussi-Pekka Leinonen.

Innokkaasta hyökkäämisestä huolimatta SaPKon oman pään pelaaminenkin oli puolivälieräotteluissa Jeppista vastaan varsin pitävää. Itäsavolaiset selvittivät tiensä karsintasarjaan voittamalla pietarsaarelaisryhmän kahdesti (5-2, 2-1), ja näissä otteluissa verkko heilui omassa päässä vain kolmesti.

- Vieraspelissä me vietiin Jeppistä kuin litran mittaa. Tällaisen ottelusarjan katkaiseminen on kuitenkin usein vaikeaa, ja niin se oli meillekin nyt. Onneksi kuitenkin pystyttiin voittamaan myös kotona, Turunen toteaa.

SaPKon maalivahdeista molemmilla on kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta. Tomi Nyman on pelannut SM-liigaa Ässissä ja HIFK:ssa, ja Tomi Räisäsellä on ykkösdivarikokemusta Haukoista ja FPS:sta. Puolustuksen tunnetuin nimi on entinen K-Espoon liigapakki Jani Ojala, joka kärsii kuitenkin loukkaantumisesta ja on sivussa ainakin avausottelusta.

Timo Turusen mukaan SaPKo lähtee jokaiseen karsintasarjan peliin taistelemaan voitosta. Joukkue on jo voittanut kaikki Suomi-sarjasta tulevat vastustajansa tällä kaudella – Jokipojat ja Salamat runkosarjassa ja Diskoksen syksyn harjoituspeleissä.

- Varsinaista sijoitustavoitetta meillä ei ole, mutta tietysti ollaan erittäin tyytyväisiä, jos SaPKo on sarjan päätyttyä kahden parhaan joukossa.

Tulevista Mestis-vastustajista Turunen arvioi UJK:n olevan nyt vahvempi kuin alkukaudesta ja KJT:n puolestaan olevan valmentajanvaihdoksen jälkeen käymistilassa. Mestiksen häntäpään ja Suomi-sarjan kärjen välisen tasoeron Turunen ei usko olevan suuri.

- Pelaajien taitotasossa ei välttämättä ole lainkaan eroa, mutta Mestis-joukkueilla on takanaan kovempia pelejä, ja ne ovat tottuneet kiivaampaan pelitempoon ja tilannenopeuteen. Päivän vire tulee ratkaisemaan tässä sarjassa paljon, Turunen ennustaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle