Mielipide

SaiPan johto ei kierrä enää kehää - Lehterä tuo kasvot seuran muutokselle

LIIGA / Kolumni
Tällä kaudella katastrofaalisesti suorittanut SaiPa astui maanantaina Tero Lehterän päävalmentajuuden aikakauteen. 44-vuotias Lehterä on juuri sitä, mitä lappeenrantalaisseura tällä hetkellä tarvitsee.

SaiPa julkisti ensi kauden päävalmentajansa maanantaina, ja julkistuksen ympärille kehkeytynyt innostunut ja utelias pöhinä sai sinettinsä.

Esiripun takaa paljastui lopulta kuluneen kevään aikana Nelonen Pron studiossa esiintynyt Tero Lehterä 1+1-mallisella sopimuksella.

Tietoa lappeenrantalaisjoukkueen tulevasta päävalmentajasta ei tihkunut mihinkään suuntaan, mutta kiekkoväen spekulaatioita se ei pysäyttänyt. Monen huulilla pyörivät niin Kai Suikkanen, Waltteri Immonen kuin Jarno Pikkarainenkin.

Lehterä ja Espoo Blues sopivat päävalmentajuudesta tälle kaudelle, mutta se kariutui espoolaisseuran konkurssiin. Toimettomaksi Lehterä ei silti jäänyt, ja hän on ollut pinnalla asiantuntijan roolissa.

SAIPAN UUTENA PÄÄVALMENTAJANA LEHTERÄ KÄÄRII HIHAT JA ANTAA KASVOT SEURAN MUUTOKSELLE

Lappeenrantalaiset ovat kaivanneet kipeästi toimijaa, jolla on sisäinen halu kehittää ja uudistaa joukkueen toimintaympäristöä, sitä isoa kuvaa. SaiPan uutena päävalmentajana Lehterä käärii hihat ja antaa kasvot seuran muutokselle.

Julkistamistilaisuudessa Lehterä mainitsi ammentavansa pelitaktista tietotaitoaan SHL:stä. Lehterän ja tulevan valmennusryhmän pelilliset lähtökohdat kumpuavatkin ruotsalaisesta koko viisikon tason aktiivisuudesta.

Aktiivisuus teemana on ollut SaiPan pelitavan kulmakivi jo vuosia, ja sitä Lehterä kertoi lähtevänsä jalostamaan. Joukkueen pelilliset suuntaviivat tulevaisuudessa sisältänevätkin uutta ja vanhaa.

Tulevaa kautta SaiPa markkinoi "Uusi alku" -sloganilla, ja Lehterä ilmentää ytimekästä iskulausetta erinomaisesti. Nuori, ennakkoluuloton päävalmentaja, jonka pelillinen ja henkinen työkalupakki on monipuolinen, viestii seuran imagollisesta muutoshalukkuudesta.

Ei ole epäilystäkään, etteikö Lehterä uudistaisi joukkueen ilmettä ja loisi raikkaan, virikkeellisen toimintaympäristön.

Toisaalta 1+1-vuotinen sopimus on lyhyt rupeama ja osoittaa maltillisuutta erityisesti seuran puolelta. Lehterän, ja SaiPan itsensä, kannalta suotavaa olisi, että myös seuran johto näkisi tuloksen taakse.

Lehterän valinta kielii silti pohjimmiltaan siitä, että seura pyrkii kehittämään toimintaansa seisahtuneisuuden sijaan.

Ari Santasen lyhyellä päävalmentajakaudella SaiPa kolhi uskottavuuttaan, mutta Lehterän palkkaamisella se osoitti vihdoin astuneensa viimein Pekka Tirkkosen jälkeiseen aikaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös