Sabresin jälleenrakentaminen jatkuvuutta vailla

Buffalo Sabres astuu uuteen aikaan, kun se täyttää organisaation kaksi tärkeintä kaukalon ulkopuolista työpaikkaa tutuilla, mutta tehtävissään kokemattomilla nimillä.

Buffalo Sabres jatkaa jälleenrakentamistaan entiseen tapaansa. Toimiston pyöröovi käy ja väki vallan kahvassa vaihtuu jälleen. Tällä kertaa valtaan tarttuu kaksi tuttua nimeä takavuosilta.

Jason Botterill perii organisaation GM:n pestin potkut saaneelta Tim Murraylta. Pelaajaurallaan kolme kautta Sabres-organisaatiossa palvellut nelikymppinen Botterill palaa tuttuihin ympyröihin Pittsburgh Penguinsista, jossa hankki kokemusta vara-GM:na.

Botterill muistetaan Pittsburghissa miehenä, joka palkkasi Penguins-organisaation sittemmin Stanley Cup -mestarivalmentajaksi kasvaneen Mike Sullivanin.

Buffalossa Botterill palkkasi ensi töikseen NHL-joukkueensa penkin taakse toisen entisen Sabres-pelurin.

Phil Housley, eräs yhdysvaltalaisen jääkiekon suurimmista legendoista ja Sabresin takavuosien tähtipelaaja joutuu niin ikään haastavan tehtävän eteen.

Housley on toiminut viimeiset neljä vuotta Nashville Predatorsin apuvalmentajana, mutta hyppäys Stanley Cup -finalistin valmennusryhmästä liigan häntäpään joukkueen pelillisen jälleenrakennuksen johtajaksi ei ole pieni eikä tehtävä kadehdittava.

Pagulan on maltettava antaa joukkueelle oikeasti aikaa ja pelimerkkejä hätäisten potkujen sijaan.

Sabres on ollut viime vuodet periaatteessa jälleenrakennuksen tilassa. Se on kyntänyt liigan pohjasakassa ja päässyt hankkimaan kärkipään varauksia. Jälleenrakentaminen on ollut kuitenkin näennäistä eikä selvää pelillistä suuntaa organisaatiolla ole ollut, siitä on pitänyt huolen omistajatahon poukkoileva johtaminen.

Housley on tehnyt hyvää työtä Predatorsin puolustajien parissa. Paluu kotikulmille organisaatioon, josta amerikkalaispuolustajan loistelias NHL-ura sai alkunsa, lämmittää varmasti paikallisten kiekkoromantikkojen mieliä. 

Toisaalta Sabres-legenda nauttii suurta auktoriteettiä joukkueen parissa ja saanee omistajaportaalta myös siimaa, mikäli uudistettu liitto Sabresin kanssa ei sytykään välittömästi ilmiliekkeihin.

Housleyn aloitus on ainakin ollut lupauksia herättävä. 53-vuotias amerikkalainen on jo harjoitusleirin perusteella pyrkinyt muuttamaan joukkueensa viisikkopelaamista aktiivisempaan suuntaan. Positiivisesta alusta huolimatta työsarkaa on valtavasti. Niinpä Housley joukkoineen kaipaa aikaa muutoksen toteuttamiseen.

Katseet kääntyvät siis kohti omistaja Terry Pagulaa, jonka on maltettava antaa joukkueelle oikeasti aikaa ja pelimerkkejä hätäisten potkujen sijaan. Housley ja Sabres voivat hyvinkin olla täydellinen pari, mutta mistään muutaman kuukauden salamasuhteesta Pagulankaan ei kannata haaveilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Sopimus tuli: Sabres maksaa miljoonia Eichelin potentiaalista

NHL | 4.10.2017 19:45
Jack Eichelin jatkosopimus osoittaa, kuinka kovaa valuuttaa kärkipään varauksen vielä lunastamaton potentiaali on nyky-NHL:ssä. lue lisää

Eichelille 80 miljoonan dollarin jatkosopimus

NHL | 4.10.2017 7:38
Kesän 2015 kakkosvaraus Jack Eichel on tehnyt kahdeksan vuoden jatkosopimuksen Buffalo Sabresin kanssa. lue lisää

NHL:n heikoimmat hyökkäyskalustot: Rantasen ryhmä kalpenee jopa tulokasjoukkueelle

NHL | 2.10.2017 15:00
Debytanttijoukkue Vegas Golden Knights on täynnä kysymysmerkkejä, mutta haasteista huolimatta joukkueen hyökkäysarsenaali putsaa jäätä Vancouver Canucksin keskinkertaisilla ikämiehillä. Kesän ykkösvaraus Nico Hischier ymmärtää pian, miltä Taylor Hallista tuntui viime kaudella joukkueen yksinäisenä tehohyökkääjänä. lue lisää

Mike Komisarek siirtyy Sabresin valmennusryhmään - vastaa pelaajien kehittämisestä

NHL | 1.8.2017 19:43
Vuonna 2014 pelaajauransa lopettanut Mike Komisarek on nimetty Buffalo Sabresin pelaajakehityksen valmentajaksi. lue lisää

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

Kommentit

Ryan O'Reilly

Buffalo #90 L vlh
s. 1991 Clinton, ON, CAN
183CM / 91KG
SOPIMUS: 2023
VARAUS: 2009 Colorado Avalanche 2. kierros #33