Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Ron Francis heitettiin tylysti bussin alle − alisuorittanut päävalmentaja Bill Peters selvisi toistaiseksi kuivin jaloin

Muutos Carolina Hurricanesin organisaatiossa oli tarpeellinen ja perusteltu, mutta GM:n tehtävistä syrjäytetty Ron Francis joutui sijaiskärsijäksi.

Carolina Hurricanes on neljän pisteen päässä viimeisestä villi kortti -paikasta NHL:n pudotuspeleihin. Ennen siirtoikkunan sulkeutumista ei nähty merkittäviä siirtoja. Nämä lienevät keskeisimmät syyt, miksi Hurricanesin uusi omistaja Tom Dundon päätti siirtää Ron Francisin muihin tehtäviin ja etsiä joukkueelle uuden GM:n.

Jos joukkueen menestystä käytetään mittarina, Francis ei missään tapauksessa ole onnistunut tehtävässään. Myös muutama yksittäinen ratkaisu on mennyt pahasti pieleen.

Scott Darlingin kiinnittäminen monivuotisella sopimuksella ykkösmaalivahdiksi oli riski, joka on osoittautunut megalomaaniseksi flopiksi. Myös Victor Raskin kehitys on taantunut ruotsalaissentterin saatua kuusivuotisen jatkosopimuksen kesällä 2016.

Fakta on kuitenkin myös se, että nykymiehistössä on liikaa alisuorittajia, mikä on valmennuksen ongelma.

Toisaalta joukkueen kolme parasta pistemiestä − Teuvo Teräväinen, Sebastian Aho ja Justin Williams − pelaavat tällä hetkellä Hurricanesissa Francisin ansiosta. Myös tällä kaudella tähdistöotteluun noussut puolustaja Noah Hanifin on Francisin varaama.

Francis on tehnyt virheensä, kuten kuka tahansa GM. Erityisesti sentterivahvistusta on Hurricanesiin odotettu jo pidemmän aikaa − tosin Ahosta on suunniteltu ykkössentteriä mahdollisesti jo tulevalla kaudella.

Fakta on kuitenkin myös se, että nykymiehistössä on liikaa alisuorittajia, mikä on valmennuksen ongelma.

Esimerkiksi kärkihyökkääjä Jeff Skinnerille ei ole löytynyt koko kaudella toimivaa tutkaparia. 20 maalia 67 ottelussa on kelpo suoritus, mutta kaukana viime kauden 37 osumasta 79 pelissä. Myös kanadalaishyökkääjän peliaika on vähentynyt keskimäärin minuutin ottelua kohden viime kauteen verrattuna.

Samoin viime kausien tehopuolustaja Justin Faulk on ahkerasta laukomisestaan huolimatta valovuosien päässä tehokkaimmista kausistaan. Myös toisen kärkipuolustajan Jaccob Slavinin tehot ovat kääntyneet laskuun viime kauden piste-ennätyksen − ja seitsemän vuoden jatkosopimuksen – jälkeen.

laukaisuhallinta on laiha lohtu, kun joukkue on tehnyt kuudenneksi vähiten maaleja ja päästänyt yhdenneksitoista eniten.

Hurricanes-päävalmentaja Bill Peters on saanut paljon kehuja monivuotisesta työstään joukkueen parissa. Hurricanes onkin laukaisuhallinnassa NHL:n parhaimmistoa. Toistaiseksi ottelun voittaja ratkaistaan kuitenkin tehtyjen ja päästettyjen maalien erotuksen perusteella.

Laukaisuhallinta on laiha lohtu, kun joukkue on tehnyt kuudenneksi vähiten maaleja ja päästänyt yhdenneksitoista eniten.

Francisia on − aiheellisestikin − kritisoitu liiallisesta varovaisuudesta, mutta hänellä oli pitkäjänteinen suunnitelma joukkueen kehittämiseksi. Samaa ei voi sanoa päävalmentaja Petersistä.

Ketjuruletti on pyörinyt villisti koko kauden, ja ajoittain esimerkiksi umpisentteri Rask on pelannut laidalla, kun laituriksi viime kausina profiloitunut Elias Lindholm on samaan aikaan pelannut keskellä.

Nyt Hurricanes-leirissä on aika punoa uusia suunnitelmia. Muutos on joukkueelle ilman muuta hyväksi, mutta pitkän työn tehnyt Francis olisi ansainnut erilaisen päätöksen GM-uralleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Petersillä kohtalonkausi – vahvistuneelle Hurricanesille pudotuspelit on minimitavoite

NHL | 2.10.2017 16:00
Carolina Hurricanes lähtee kauteen selvästi vahvistuneena. Päävalmentaja Bill Petersin on alkavalla kaudella onnistuttava ja johdatettava joukkueensa pudotuspeleihin. lue lisää

Hurricanes kutsui AHL-maalitykin NHL-kokoonpanoon

NHL | 12.3.2018 6:00
AHL:n maalipörssiä johtava Valentin Zykov on nostettu Carolina Hurricanesin NHL-miehistöön. lue lisää

Jooris tuomaan syvyyttä Penguinsiin

NHL | 26.2.2018 22:26
Pittsburgh Penguins ja Carolina Hurricanes tekivät pienen vaihtokaupan, jossa Josh Jooris siirtyy teräskaupunkiin vaihdossa Greg McKeggiin. lue lisää

Hurricanes laittoi Krügerin ja Joorisin siirtolistalle

NHL | 8.2.2018 21:19
Täksi kaudeksi Carolina Hurricanesiin hankitut hyökkääjät Marcus Krüger ja Josh Jooris on asetettu siirtolistalle. lue lisää

Ahon toipuminen etenee − takaisin kokoonpanoon jo tähdistöottelun jälkeen?

NHL | 25.1.2018 10:49
Sebastian Ahon sairausloma on jäämässä pelättyä lyhyemmäksi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Brett Pesce

Carolina #22 R p
s. 1994 Tarrytown, NY, USA
191CM / 79KG
SOPIMUS: 2024
VARAUS: 2013 Carolina Hurricanes 3. kierros #66