Stanley Cup -finaalit
  • PIT
    NSH
    VS
    4 - 2

Rinne paperia, Murray betonia

Predators-maalivahti Pekka Rinne pelasi ilmiömäisesti pudotuspelien kolme ensimmäistä kierrosta, mutta finaaleissa muurista on alkanut löytyä aukkoja. Matt Murray puolestaan pääsi Penguins-maalille vasta konferenssifinaaleissa, mutta maalivahtien kaksintaisto kääntyy tällä hetkellä yksiselitteisesti Murraylle.

Nashville Predators on yllättäen ollut hyökkäyspelissä aktiivisempi osapuoli Pittsburgh Penguinsia vastaan. Matt Murray on Penguins-maalilla torjunut kahdessa ensimmäisessä pelissä yhteensä 60 kertaa ja päästänyt vain neljä maalia.

Samaan aikaan Predatorsin Pekka Rinne on kahdessa pelissä ehtinyt kiekon tielle vain 28 kertaa, mutta päästänyt kahdeksan laukauksista taakseen. Varsinkin ensimmäinen finaaliottelu oli Rinteelle hankala, kun laukauksia tuli harvakseltaan. Lisäksi molemmissa finaalipeleissä Predators-pelaajat ovat ohjanneet kiekon kertaalleen omaan maaliin.

Lieventävistä asianhaaroista huolimatta Rinne on ollut pettymys eikä ole pystynyt joukkuettaan kannattelemaan. Yksin Rinteen harteille takaiskuja on turha sälyttää, mutta ykkösmaalivahdin nouseminen parhaalle tasolleen on tärkein tavoite.

Finaalisarjan tärkein kaksintaistelu käydään maalivahtien välillä, ja tällä hetkelllä Murray johtaa ylivoimaisesti.

Predators on pystynyt hallitsemaan kiekollista peliä hallitsevaa mestaria vastaan, mikä on kunnioitettava saavutus. Pelinhallinnasta ei ole kuitenkaan ollut mitään hyötyä, kun Murray viimeisenä lukkona on nöyryyttänyt Predatorsia.

Penguins on myös merkittävästi kokeneempi pudotuspelijoukkue ja on kestänyt hienosti Predatorsin rynnistykset. Kärsivällinen puolustuspelaaminen yhdistettynä Murrayn huippuvireeseen on ollut ylitsepääsemätön este Predatorsille.

Samaan aikaan Penguins on onnistunut omassa viimeistelyssään erinomaisesti. Jake Guentzelin kolmesta maalista ainakin kaksi olisi ollut torjuttavissa, jos Rinne olisi pelannut samalla tasolla kuin ennen Stanley Cupin finaaleita.

Predatorsin aseet vastata Penguinsin 2−0-johtoon ovat vähissä. Rinteen on löydettävä jumalmoodinsa uudelleen. Joukkueen on pysyttävä poissa jäähyiltä, jotta puolustuksen kärkinelikko pystyy paremmin osallistumaan hyökkäyspeliin.

P.K. Subban, Roman Josi, Mattias Ekholm ja Ryan Ellis ovat kohtuuttoman kovassa kuormassa maailman parasta hyökkäuskalustoa vastaan.

Joukkueesta nousee uusiakin vastuunkantajia, kuten Colton Sissons, Pontus Åberg ja Frederick Gaudreau. Huolestuttavampaa on kuitenkin Filip Forsbergin kiikaritehot kahdessa finaalipelissä.
Ryan Johansenin poissaolo rampautti joukkuetta merkittävästi, mutta Predators taisteli itsensä siitä huolimatta Stanley Cupin finaaleihin.

Ensikertalainen on pystynyt haastamaan hallitsevan mestarin kaikessa muussa paitsi maalivahtipelissä.

Seuraavat kaksi peliä pelataan Predatorsin kotiareenalla. Tämän pitäisi sytyttää ainakin Rinne parhaalle tasolleen. Toinen − ja kenties jopa tärkeämpi − tekijä on saada Forsberg, Viktor Arvidsson ja James Neal viimeistelemään tehokkaammin. Myös puolustaja Ellis ansaitsi enemmän peliaikaa esimerkiksi Josin kustannuksella.

Ensikertalainen on pystynyt haastamaan hallitsevan mestarin kaikessa muussa paitsi maalivahtipelissä.

Fakta on se, että Predators on pelannut kaksi hyvää peliä Penguinsia vastaan, mutta hävinnyt molemmat. Jatkossa viimeistelyn on oltava tehokkaampaa, ja henkilökohtaiset virheet on karsittava pois. Fakta on myös se, että Predatorsin on voitettava viidesta seuraavasta pelistä neljä.

Kiekollinen peli, aktiivisuus, puolustajien hyökkäystentukemiset. Näillä kaikilla Predators pystyy haastamaan Penguinsin. Oleellisempaa on kuitenkin miettiä, kuinka Murray ohitetaan ja kuinka Rinne palautetaan tasolle, jolla kamppaillaan Conn Smythe -trophysta.

Finaalisarjan tärkein kaksintaistelu käydään maalivahtien välillä, ja tällä hetkelllä Murray johtaa ylivoimaisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Penguins-Predators: Pekka Rinnekään ei pysty estämään Penguinsin mestaruuden uusimista

NHL | 29.5.2017 11:55
Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators iskevät yhteen NHL-kauden päättävässä kliimaksissa, Stanley Cup -finaalissa. Lännen sensaatiojoukkue Predatorsin maalin suulla torjuvalla Pekka Rinteellä on sarjassa vain yksi tehtävä − tylsyttää Penguinsin hyökkäysmateriaali, jotta omalla joukkueella säilyy usko voittamiseen. lue lisää

Huippukausi poiki odotettua kunniaa - Pekka Rinne ehdolla pelipaikkansa parhaaksi

NHL | 18.4.2018 8:22
Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne on kolmen finalistin joukossa, joiden keskuudesta valitaan NHL-kauden paras maalivahti. lue lisää

NHL 65:00 -podcast – Mikko Rantanen on paras suomalainen NHL:ssä

NHL | 31.3.2018 17:00
Pienen tauon jälkeen ilmestyvässä NHL 65:00 -podcastissa toimittajat käyvät läpi potentiaalisia palkintojen saajia, luovat katsauksen suomalaisiin ja pohtivat vajaan kahden viikon päästä alkavia pudotuspelejä. lue lisää

Laineelle maalipörssin voitto, Barkoville Selke Trophy: NHL-toimituksen valinnat runkosarjapalkintojen voittajiksi

NHL | 14.3.2018 12:00
NHL-runkosarjaa on jäljellä alle kuukausi. Jatkoajan NHL-toimitus otti keskeiset runkosarjapalkinnot käsittelyyn ja löysi myös muutaman suomalaispelaajan mahdolliseksi palkinnon saajaksi. lue lisää

Rick Nash ja Mike Green sikseen − Stanley Cup -jahdissa on ratkaisevaa hankkia roolipelaaja alempiin kenttiin

NHL | 20.2.2018 6:00
NHL:n siirtoikkunan sulkeutuessa myös huippupelaajat ovat mukana kauppahuhuissa. Viime vuosien Stanley Cup -voittajat ovat kuitenkin enemmän hyötyneet tarkkaan harkituista syvyyshankinnoista. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Matthew Murray

Pittsburgh #30 R mv
s. 1994 Thunder Bay, ON, CAN
196CM / 78KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2012 Pittsburgh Penguins 3. kierros #83