Rangersin keskikaista on huolestuttavan ohut

Puolustus on pitkään ollut New York Rangersin akilleenkantapää, ja joukkue onkin viime vuosina panostanut sen osa-alueen parantamiseen. Nyt kauteen lähdettäessä puolustus näyttää erittäin hyvältä, mutta keskikaista harvinaisen ohuelta.

Rangersin seurajohto toivoo ja luottaa siihen, että Mika Zibanejad on valmis nousemaan uudelle tasolle ja olemaan NHL-joukkueen ykkössentteri. Jos näin ei käy, Rangers on pulassa ja joukkue saa taistella kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta. 

Zibanejadin ensimmäinen kausi Rangersissa oli vaiheikas, mutta ei välttämättä kaikista positiivisimmassa mielessä. Ruotsalaishyökkääjä pelasi uransa parasta jääkiekkoa iskien 56 runkosarjaottelussa 37 pistettä, mutta oli myös pitkään poissa pohjeluun murtuman takia.

Kauden loppua kohden Zibanejad pääsi jälleen mukaan rytmiin ja oli olennainen osa Rangersin pudotuspelimenestystä.

Vielä viime kaudella Zibanejad pääsi pelaamaan omaa peliään ilman sen suurempia paineita. Derek Stepan oli Rangersin ykkössentteri, ja suurin vastuu tehoista lepäsi amerikkalaisen harteilla. Tähän tuli kesällä muutos, kun Stepan kaupattiin Antti Raannan ohella Arizona Coyotesiin, ja hetkessä Zibanejadista tuli manhattanilaisryhmän kärkisentteri.

Zibanejadin lisäksi Rangersin keskikaistalla pelaavat ainakin Kevin Hayes ja veteraani David Desharnais. Neljännen sentterin kohdalla on iso kysymysmerkki.

Tämänhetkisellä kokoonpanolla Rangers taistelee pudotuspelipaikasta, muttei edes oman divisioonansa voitosta.

Tällä hetkellä tuo paikka on varattu tulokas Filip Chytilille. Hayes ja Zibanejad ovat jo kokeneempia pelaajia, mutta nimilistasta herää väistämätön kysymys: onko kyseessä pudotuspelijoukkueen sentterilista?

Anderssonin tulokasturnaus ei antanut merkkejä siitä, että nuori ruotsalainen nähtäisiin kokoonpanossa, kun kausi lähtee käyntiin. Desharnais on jokseenkin luotettava veteraanisentteri, mutta on vaikea nähdä hänen tuovan mitään erikoista Rangersin pelityyliin.

18-vuotias Chytil on pelannut jo vuosia miesten pelejä Euroopassa ja ainakin harjoituspeleissä tšekkihyökkääjä pysyi hyvin NHL-vauhdissa mukana. 

Kesän aikana siirtohuhuissa pyörinyt Toronton Tyler Bozak olisi tehnyt hyvää Rangersin keskikaistalle. Bozak ei missään nimessä kuuluu liigan kärkisenttereihin, mutta kokenut kanadalainen olisi tuonut mukavasti pisteitä mukanaan. 31-vuotias Bozak keräsi Stepanin kanssa saman pistemäärän (55) viime kaudella. 

Tämänhetkisellä kokoonpanolla Rangers taistelee pudotuspelipaikasta, muttei edes oman divisioonansa voitosta. Vaikka nuori Chytil onnistuisikin kohtuullisesti, ei hänen tulivoimansa riitä vielä vertailussa muiden divisioonajoukkueiden senttereitä vastaan. 

GM Jeff Gortonin on tehtävä valinta. Joko joukkue pelaa nykyisellä kokoonpanolla ja kuuluu keskikastin joukkueisiin − tai hankkii kokeneemman sentterin ja taistelee mahdollisesti oman divisioonansa voitosta. 

Lue myös

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

Hongalle kauden avausmaali, Stars katkaisi tappioputkensa New Yorkissa − “Pelasimme hyvän jääkiekko-ottelun”

NHL | 12.12.2017 7:31
Julius Hongan kauden avausmaali siivitti Dallas Starsin vierasvoittoon New Yorkissa. Stars pelasi vahvan vierasottelun ja ottelun hallinta palkittiin lopulta 2−1-voitolla voittomaalikilpailun jälkeen. Suomalaispuolustaja palkittiin ottelun kolmantena tähtenä. lue lisää

Rapakon takaa, lokakuu: Entiset lupaukset tuhkimotarinan johtohahmoina

NHL | 2.11.2017 12:00
Rapakon takaa -juttusarjassa käsitellään kauden ensimmäistä NHL-kuukautta. Kuukausikatsauksessa valitaan nousussa ja laskussa olevat joukkueet ja pelaajat sekä kuukauden parhaat tulokkaat. lue lisää

Kevin Shattenkirk palasi kotiin − “Sillä hetkellä tajusin sen, haluan pelata Rangersissa”

NHL | 22.10.2017 17:00
Puolustaja Kevin Shattenkirk palasi kesällä kotiin, kun amerikkalainen solmi neljän vuoden sopimuksen New York Rangersin kanssa. Nyt Shattenkirk kertoo omin sanoin, mitä heinäkuun ensimmäisenä päivänä oikein tapahtui ja mitkä syyt johtivat siihen, että taitava puolustaja nähdään pitkästä aikaa kotimaisemissaan. lue lisää

Tuomareiden pahoinpitelyä, homo-kommentteja ja Trumpin kannatusta - paha poika yrittää nousta Rangersin kokoonpanoon

NHL | 21.9.2017 17:00
Anthony DeAngelolla on takana vain 39 NHL-ottelua, mutta hänellä on realistiset mahdollisuudet nousta New York Rangersin pelaavaan kokoonpanoon. DeAngelo on tunnettu kovan potentiaalin lisäksi myös ongelmistaan kaukalon ulkopuolella. Pysyykö nuoren miehen pää kylmänä Manhattanin kirkkaissa valoissa vai jääkö DeAngelo ikuiseksi lupaukseksi? lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mika Zibanejad

NY Rangers #93 R kh
s. 1993 Huddinge, SWE
188CM / 91KG
SOPIMUS: 2022
VARAUS: 2011 Ottawa Senators 1. kierros #6