Rangersin keskikaista on huolestuttavan ohut

Puolustus on pitkään ollut New York Rangersin akilleenkantapää, ja joukkue onkin viime vuosina panostanut sen osa-alueen parantamiseen. Nyt kauteen lähdettäessä puolustus näyttää erittäin hyvältä, mutta keskikaista harvinaisen ohuelta.

Rangersin seurajohto toivoo ja luottaa siihen, että Mika Zibanejad on valmis nousemaan uudelle tasolle ja olemaan NHL-joukkueen ykkössentteri. Jos näin ei käy, Rangers on pulassa ja joukkue saa taistella kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta. 

Zibanejadin ensimmäinen kausi Rangersissa oli vaiheikas, mutta ei välttämättä kaikista positiivisimmassa mielessä. Ruotsalaishyökkääjä pelasi uransa parasta jääkiekkoa iskien 56 runkosarjaottelussa 37 pistettä, mutta oli myös pitkään poissa pohjeluun murtuman takia.

Kauden loppua kohden Zibanejad pääsi jälleen mukaan rytmiin ja oli olennainen osa Rangersin pudotuspelimenestystä.

Vielä viime kaudella Zibanejad pääsi pelaamaan omaa peliään ilman sen suurempia paineita. Derek Stepan oli Rangersin ykkössentteri, ja suurin vastuu tehoista lepäsi amerikkalaisen harteilla. Tähän tuli kesällä muutos, kun Stepan kaupattiin Antti Raannan ohella Arizona Coyotesiin, ja hetkessä Zibanejadista tuli manhattanilaisryhmän kärkisentteri.

Zibanejadin lisäksi Rangersin keskikaistalla pelaavat ainakin Kevin Hayes ja veteraani David Desharnais. Neljännen sentterin kohdalla on iso kysymysmerkki.

Tämänhetkisellä kokoonpanolla Rangers taistelee pudotuspelipaikasta, muttei edes oman divisioonansa voitosta.

Tällä hetkellä tuo paikka on varattu tulokas Filip Chytilille. Hayes ja Zibanejad ovat jo kokeneempia pelaajia, mutta nimilistasta herää väistämätön kysymys: onko kyseessä pudotuspelijoukkueen sentterilista?

Anderssonin tulokasturnaus ei antanut merkkejä siitä, että nuori ruotsalainen nähtäisiin kokoonpanossa, kun kausi lähtee käyntiin. Desharnais on jokseenkin luotettava veteraanisentteri, mutta on vaikea nähdä hänen tuovan mitään erikoista Rangersin pelityyliin.

18-vuotias Chytil on pelannut jo vuosia miesten pelejä Euroopassa ja ainakin harjoituspeleissä tšekkihyökkääjä pysyi hyvin NHL-vauhdissa mukana. 

Kesän aikana siirtohuhuissa pyörinyt Toronton Tyler Bozak olisi tehnyt hyvää Rangersin keskikaistalle. Bozak ei missään nimessä kuuluu liigan kärkisenttereihin, mutta kokenut kanadalainen olisi tuonut mukavasti pisteitä mukanaan. 31-vuotias Bozak keräsi Stepanin kanssa saman pistemäärän (55) viime kaudella. 

Tämänhetkisellä kokoonpanolla Rangers taistelee pudotuspelipaikasta, muttei edes oman divisioonansa voitosta. Vaikka nuori Chytil onnistuisikin kohtuullisesti, ei hänen tulivoimansa riitä vielä vertailussa muiden divisioonajoukkueiden senttereitä vastaan. 

GM Jeff Gortonin on tehtävä valinta. Joko joukkue pelaa nykyisellä kokoonpanolla ja kuuluu keskikastin joukkueisiin − tai hankkii kokeneemman sentterin ja taistelee mahdollisesti oman divisioonansa voitosta. 

Lue myös

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

TPS:ssä pelannut Georgijev saa tilaisuutensa - tekee NHL-debyyttinsä perjantaiyönä

NHL | 21.2.2018 20:25
TPS:ssä viime vuosina pelannut Aleksandar Georgijev tekee NHL-debyyttinsä perjantaiyönä Montreal Canadiensia vastaan. lue lisää

Rick Nash on siirtoikkunan halutuin vuokrapelaaja

NHL | 21.2.2018 6:00
Rick Nashin aika New York Rangersin riveissä on tulossa päätökseensä, NHL:n siirtoikkuna odottaa jo alle viikon päässä. Mikä seura on valmis maksamaan kovan hinnan Nashin neljän kuukauden palveluksista? Laittaako Nashville Predators kaiken peliin ja yrittää hankkia kanadalaishyökkääjän vai onko Dallas Stars Ken Hitchcockin johdolla sittenkin Nashin kohde? lue lisää

Rangers siirsi julkisesti katseensa tulevaisuuteen

NHL | 21.2.2018 6:00
NY Rangers taistelee enää nimellisesti paikasta NHL:n pudotuspeleissä. Loukkaantuneiden pelaajien lista ei mahdu yhdelle sivulle, eikä valmentaja Alain Vigneault ole saanut joukkueensa pelaamiseen ryhtiä edes kokoonpanomuutoksilla. Nyky-NHL:ssä uudelleenrakennus ei ole kuitenkaan kovin helppoa ja Rangers GM:llä Jeff Gortonilla on edessään vaikeita päätöksiä. lue lisää

Rangers aloitti jälleenrakennuksensa: Holden kaupattiin Bruinsiin

NHL | 20.2.2018 21:09
New York Rangers kauppasi puolustaja Nick Holdenin Boston Bruinsiin ja sai vaihdossa farmipuolustaja Rob O'Garan sekä kolmannen kierroksen varausoikeuden vuoden 2018 varaustilaisuuteen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Kevin Hayes

NY Rangers #13 L olh
s. 1992 Dorchester, MA, USA
193CM / 98KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2010 Chicago Blackhawks 1. kierros #24