Pulkkinen ei kelpaa NHL-seuroille – vanha manner voisi tarjota uralle uuden nousun

Teemu Pulkkinen sai vielä yhden mahdollisuuden tavoitella NHL-paikkaa, kun Vegas Golden Knights poimi 25-vuotiaan laitahyökkääjän laajennusvaraustilaisuudessa. Kausi alkaa kuitenkin farmissa, kun yksikään joukkue ei poiminut Pulkkista siirtolistalta. Suomalaishyökkääjän uran kannalta paluu Eurooppaan alkaa vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta.

Kaksi vuotta sitten Teemu Pulkkinen oli AHL:n maalikuninkuuden voittanut lupaava hyökkääjä NHL-läpimurron kynnyksellä. Syksyllä 2017 Pulkkinen on kolmessa NHL-joukkueessa ja MM-kisoissa alisuorittanut hyökkääjä, jota kukaan ei halunnut poimia siirtolistalta.

Pulkkisen NHL-unelman toteutuminen AHL:n kautta alkaa vaikuttaa entistä epätodennäköisemmältä. Moni lahjakas pelaaja on jämähtänyt farmijyräksi, eivätkä toistuvat seurasiirrotkaan ole Pulkkista auttaneet. 25-vuotiaan hyökkääjän ura kaipaa nyt jämäkämpää uudelleenkäynnistystä.

Pelkkä kova laukaus ei tee NHL-tason maalintekijää.

Eurooppaan palaaminen olisi toimiva reset-nappula.

KHL on ollut viime vuosina tehokas ponnahduslauta NHL:ään. Pulkkisen vanhassa seurassa Jokereissa maalitykin viittaa on kantanut nuori Eeli Tolvanen, mutta KHL:ssä on monia joukkueita, joille kelpaisi uralleen uutta nostetta hakeva 25-vuotias maalitykki.

Pulkkinen on osoittanut pystyvänsä tehokkaaseen viimeistelyyn. Pärjätäkseen NHL:ssä maalitykin kuitenkin on pystyttävä kokonaisvaltaisempaan peliin ja luomaan itse aktiivisemmin maalipaikkoja. Erityisesti luistelussa on parannettavaa.

Pelkkä kova laukaus ei tee NHL-tason maalintekijää.

KHL, SHL, NLA tai Liiga. Kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja Pulkkiselle pelata isossa roolissa ja karsia heikkouksiaan. Vegas Golden Knightsista hyökkäävää roolia ei näytä olevan tarjolla.

Pulkkisen agentin kannattaa aloittaa sopimusneuvottelut eurooppalaisseurojen kanssa mahdollisimman pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 41: Jyrki Jokipakka nousi heti Sotšin ykköspuolustajaksi

KHL | 16.10.2017 16:31
KHL:n viikottainen suomalaiskatsaus tekee paluun viikon tauon jäljiltä, kun Jatkoajan KHL-asiantuntijat Sami Salminen ja Ville Korhonen puivat tuttuun tapaan sarjan menneen viikon merkittävimmät suomalaistapaukset. Tällä kertaa katsauksen teemana ovat paluut: Jonas Enlundin paluu Sibiriin, Anssi Salmelan paluu KHL:ään ja Jyrki Jokipakan paluu Eurooppaan. Lisäksi spekuloidaan Teemu Pulkkisen mahdollisella paluulla vanhalle mantereelle jälleen uuden farmikomennuksen seurauksena. lue lisää

Golden Knights lähetti Pulkkisen siirtolistalle

NHL | 2.10.2017 20:31
Vegas Golden Knights on päättänyt lähettää Teemu Pulkkisen NHL:n siirtolistalle. lue lisää

Pulkkiselle sopimus NHL-tulokkaan kanssa

NHL | 7.7.2017 12:08
Teemu Pulkkinen on solminut vuoden sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa. lue lisää

Kasinokaupungin ritarit tyhjentävät pajatson

NHL | 15.2.2018 16:00
Jos NHL-kaudesta 2017−18 tullaan jotakin muistelemaan, niin ainakin sitä, kuinka Gerard Gallantin luotsaama Vegas Golden Knights tuli ryminällä mukaan liigaan. Tulokasjoukkueiden voittoennätyksen jo kauden puolivälin tietämillä uusiksi pistänyt joukkue menestyy yksittäisten pelaajien ylisuorittamisen avulla sekä ennen kaikkea olemalla eheä joukkue, enemmän kuin osiensa summa. lue lisää

Golden Knights -puolustukseen lisää sopimuksia: Jon Merrillille kahden vuoden jatko

NHL | 16.1.2018 22:40
25-vuotias puolustaja Jon Merrill on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa. Laajennusjoukkueella on nyt sopimus ensi kaudesta viiden nykypuolustajansa kanssa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Teemu Pulkkinen

AHL #67 R lh
s. 1992 Vantaa
180CM / 80KG
VARAUS: 2010 Detroit Red Wings 4. kierros #111