Pulkkinen ei kelpaa NHL-seuroille – vanha manner voisi tarjota uralle uuden nousun

Teemu Pulkkinen sai vielä yhden mahdollisuuden tavoitella NHL-paikkaa, kun Vegas Golden Knights poimi 25-vuotiaan laitahyökkääjän laajennusvaraustilaisuudessa. Kausi alkaa kuitenkin farmissa, kun yksikään joukkue ei poiminut Pulkkista siirtolistalta. Suomalaishyökkääjän uran kannalta paluu Eurooppaan alkaa vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta.

Kaksi vuotta sitten Teemu Pulkkinen oli AHL:n maalikuninkuuden voittanut lupaava hyökkääjä NHL-läpimurron kynnyksellä. Syksyllä 2017 Pulkkinen on kolmessa NHL-joukkueessa ja MM-kisoissa alisuorittanut hyökkääjä, jota kukaan ei halunnut poimia siirtolistalta.

Pulkkisen NHL-unelman toteutuminen AHL:n kautta alkaa vaikuttaa entistä epätodennäköisemmältä. Moni lahjakas pelaaja on jämähtänyt farmijyräksi, eivätkä toistuvat seurasiirrotkaan ole Pulkkista auttaneet. 25-vuotiaan hyökkääjän ura kaipaa nyt jämäkämpää uudelleenkäynnistystä.

Pelkkä kova laukaus ei tee NHL-tason maalintekijää.

Eurooppaan palaaminen olisi toimiva reset-nappula.

KHL on ollut viime vuosina tehokas ponnahduslauta NHL:ään. Pulkkisen vanhassa seurassa Jokereissa maalitykin viittaa on kantanut nuori Eeli Tolvanen, mutta KHL:ssä on monia joukkueita, joille kelpaisi uralleen uutta nostetta hakeva 25-vuotias maalitykki.

Pulkkinen on osoittanut pystyvänsä tehokkaaseen viimeistelyyn. Pärjätäkseen NHL:ssä maalitykin kuitenkin on pystyttävä kokonaisvaltaisempaan peliin ja luomaan itse aktiivisemmin maalipaikkoja. Erityisesti luistelussa on parannettavaa.

Pelkkä kova laukaus ei tee NHL-tason maalintekijää.

KHL, SHL, NLA tai Liiga. Kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja Pulkkiselle pelata isossa roolissa ja karsia heikkouksiaan. Vegas Golden Knightsista hyökkäävää roolia ei näytä olevan tarjolla.

Pulkkisen agentin kannattaa aloittaa sopimusneuvottelut eurooppalaisseurojen kanssa mahdollisimman pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 41: Jyrki Jokipakka nousi heti Sotšin ykköspuolustajaksi

KHL | 16.10.2017 16:31
KHL:n viikottainen suomalaiskatsaus tekee paluun viikon tauon jäljiltä, kun Jatkoajan KHL-asiantuntijat Sami Salminen ja Ville Korhonen puivat tuttuun tapaan sarjan menneen viikon merkittävimmät suomalaistapaukset. Tällä kertaa katsauksen teemana ovat paluut: Jonas Enlundin paluu Sibiriin, Anssi Salmelan paluu KHL:ään ja Jyrki Jokipakan paluu Eurooppaan. Lisäksi spekuloidaan Teemu Pulkkisen mahdollisella paluulla vanhalle mantereelle jälleen uuden farmikomennuksen seurauksena. lue lisää

Golden Knights lähetti Pulkkisen siirtolistalle

NHL | 2.10.2017 20:31
Vegas Golden Knights on päättänyt lähettää Teemu Pulkkisen NHL:n siirtolistalle. lue lisää

Pulkkiselle sopimus NHL-tulokkaan kanssa

NHL | 7.7.2017 12:08
Teemu Pulkkinen on solminut vuoden sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa. lue lisää

Fleury sai luvan täyden kontaktin harjoituksiin - paluu tositoimiin häämöttää lähitulevaisuudessa

NHL | 7.12.2017 14:52
Vegas Golden Knightsin ykkösmaalivahti Marc-André Fleury on ollut lähes kaksi kuukautta sairauslomalla aivotärähdyksen takia. Viime viikolla kanadalainen selvitti kaikki neurologiset testit. Keskiviikkona hän liittyi täysipainoisesti joukkueen harjoituksiin ensimmäistä kertaa sitten loukkaantumisensa. lue lisää

Golden Knights löysi tavan tehdä keskinkertaisesta erinomaista

NHL | 26.11.2017 14:16
Taas on aika puhua Vegas Golden Knightsista ja joukkueen erinomaisesta vireestä: 15 voitolla 22:sta ja 31 pisteellä kehtaa kehuskella. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Teemu Pulkkinen

AHL #67 R lh
s. 1992 Vantaa
180CM / 80KG
VARAUS: 2010 Detroit Red Wings 4. kierros #111