Mielipide

Puljujärvi palaa jääpallon pariin ja muita mahdollisen Slovenia-tappion uhkakuvia

MAAJOUKKUE / Kolumni
Leijonat pelaa keskiviikkoiltana kohtalonottelun Sloveniaa vastaan. Vai onko yksittäinen ottelu sittenkään niin kohtalokas?

"Me hävitään tää peli", toteaa Heikki Silvennoisen esittämä valmentajahahmo Kummelissa jo ennen kuin jääkiekkopeli on ehtinyt kunnolla alkaa. Vähän vastaavaa mentaliteettia on nähtävissä Leijonien pelistä Sloveniaa vastaan.

Suomen MM-turnaus on lähtenyt nihkeästi käyntiin, ja pessimistisimmissä puheissa maalataan tappiota Slovenia-ottelusta.

Mitä jos Suomi todella häviää Slovenialle?

Putoaminen 1A-divisioonaan on ainakin selviö. Siitä ei kannata aloittaa edes keskustelua. Samaan konkurssiin voidaan luopua jo saavutetuista mestaruuksista ja mitaleista. Ei niitä ole ansaittu, jos ei taso riitä voittamaan edes pikkumaita.

Eurooppalaisen jääkiekkoilun kannalta olisikin parempi, jos venäläiset oligarkit ostaisivat Suomen jääkiekkoliiton ja sulauttaisivat sen omaansa, kuten vanhoina hyvinä suuriruhtinaskunnan aikoina.

Sebastian Ahosta tulisi Sergei Ahokov, Valtteri Filppulasta Valeri Filatov ja Mikko Rantasesta Mihail Rahmaninov.

Jesse Puljujärvi kääntyy huonosti venäjäksi, mutta kun jääkiekko ei suomalaisilta suju, voi Puljujärvi palata vanhan lajinsa jääpallon pariin. Kuulemma oli pienestä kiinni, ettei Patrik Lainekin olisi nykyään novosibirskiläinen jääpalloilija.

Kaikkien aikojen suomalaiskiekkoilija Teemu Selänne hakee Kanadan kansalaisuutta. "Finnish flash" -lempinimi vaihtuu Winnipeg winneriksi.

Sloveniassa käynnistyy vuosisadan isoin kiekkobuumi. Slovenialaiset opettelevat sen verran suomea, että osaavat laulaa JVG:n Peto on irti -kappaleen. Lisänöyryyttääkseen Suomea Slovenia vaihtaa jääkiekkoliittonsa nykyisen ilves-logon tilalle Tampereen Ilveksen logon.

Tai sitten molemmilla on vielä alkulohkossa jäljellä kolme ottelua, joista voi napata yhteensä yhdeksän pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle