Puljujärvi kuuluu nuorten MM-kisoihin, ei Oilersin koirankoppiin

Oilers-hyökkääjä Jesse Puljujärvi ei saanut seuraltaan lupaa osallistua nuorten MM-kisoihin, vaikka vaisusti kautensa aloittaneen tulokashyökkääjän osallistuminen MM-kisoihin olisi hyödyttänyt Nuoria Leijonia, Puljujärveä itseään ja myös Oilersia.

Nuorten Leijonien MM-kisaurakka on ollut raskas, ja edessä ovat karsintapelit. Maajoukkueen avuksi odotettiin Jesse Puljujärveä, mutta hyökkääjä jatkoi Oilersin mukana, vaikka pelipaikka onkin ollut kiven alla.

Oilersin joulukuussa pelaamista 13 ottelussa Puljujärvi on ollut kokoonpanossa vain viidessä. Vain kahdessa joulukuun pelissä tulokashyökkääjä on saanut peliaikaa yli kymmenen minuuttia. Koko kauden ajaltakin ottelukohtainen peliaika on keskimäärin vain hieman yli 11 minuuttia.

Puljujärven tulokaskausi ei muutenkaan ole sujunut odotusten mukaisesti. 25 ottelussa on syntynyt vain yksi maali ja yhteensä kahdeksan tehopistettä. Puljujärvi on päässyt kokeilemaan jopa Connor McDavidin ketjussa, mutta tehopisteisiin ei sekään vaikuttanut.

Ratkaisu sekä Puljujärven että Oilersin ongelmaan oli tarjolla kuin hopealautasella, mutta Oilers teki ratkaisun, joka ei hyödytä osapuolista ketään.

Sitä erikoisempaa onkin, ettei Oilers päästänyt vaisusti pelannutta tulokashyökkääjäänsä alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

Välttämättä Puljujärvikään ei olisi yksin pystynyt vaikuttamaan Nuorten Leijonien pärjäämiseen MM-kisoissa, mutta Oilers olisi ratkaisusta todennäköisesti hyötynyt. Pelaaminen isossa roolissa maajoukkueessa olisi varmasti kohottanut nuoren hyökkääjän itseluottamusta, mikä taas olisi heijastunut peleihin NHL-kaukalossa.

Kaksi vuotta sitten Oilers toimi lähes samoin Leon Draisaitlin kanssa. Saksalaishyökkääjä oli pelannut koko 2014-15-kauden Oilersissa pienehkössä roolissa ja odotettua heikommilla tehoilla, mutta nuorten MM-kisojen sijaan Draisaitl lähetettiin WHL-juniorisarjaan, jotta tulokassopimuksesta ei kulunut yhtä kautta.

Puljujärven kohdalla farmikomennuskin voisi olla toimiva ratkaisu, sillä tehopisteistä elävä hyökkääjä tuskin saa peliään kuntoon harjoittelulla ja epäsäännöllisellä pelaamisella. Oilersin kokoonpanosta pelipaikkaa on ollut vaikea saada, mutta alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa iso rooli olisi ollut itsestäänselvyys.

Ratkaisu sekä Puljujärven että Oilersin ongelmaan oli tarjolla kuin hopealautasella, mutta sen sijaan Oilers teki ratkaisun, joka ei hyödytä osapuolista ketään.

Lue myös

Nuoret Leijonat jää ilman tähtihyökkääjäänsä − Puljujärvi ei pääse kisoihin

MAAJOUKKUE | 13.12.2016 20:10
Edmonton Oilersin GM Peter Chiarelli on todennut, ettei Jesse Puljujärvi ole käytettävissä Nuorten Leijonien kokoonpanoon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. lue lisää

Oilers kiinnitti peliaikaa vailla olevan Jesse Puljujärven AHL:ään

NHL | 9.1.2017 19:22
Jesse Puljujärvi suuntaa Edmonton Oilersin farmijoukkue Bakersfield Condorsiin. lue lisää

Suora Yhteys: Tulokkaiden toinen viikko huipentuu Laineen ja Puljujärven kohtaamiseen

NHL | KHL | 17.10.2016 12:21
Suomalaistulokkaiden NHL-urat ovat lähteneet hienosti käyntiin etenkin pisteiden valossa. NHL-kauden toinen viikko kertoo paremmin, oliko avauspisteet vain onnenkantamoisia, vai onko nuorista suomalaisista kantamaan vastuuta NHL-tasolla. lue lisää

Puljujärvi osui heti NHL-debyytissään

NHL | 13.10.2016 8:17
Jesse Puljujärvi iski NHL-uransa ensimmäisen osuman Calgary Flamesin verkkoon. lue lisää

Suora Yhteys: Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi jahtaavat kadonnutta maalijyvää

NHL | KHL | 11.10.2016 16:50
Nuorten suomalaistähtien harjoituskauden otteet eivät ole kertoneet siitä, että kummastakaan olisi vielä vastuunkantajaksi NHL-tasolla. Tulokkailla on kuitenkin mahdollisuus avausotteluissaan laittaa verkot tötterölle ja yllättää jälleen kerran kaikki. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Jesse Puljujärvi

AHL #98 R olh
s. 1998 Älvkarleby, Ruotsi
190CM / 91KG
SOPIMUS: 2017