Puljujärvi kuuluu nuorten MM-kisoihin, ei Oilersin koirankoppiin

Oilers-hyökkääjä Jesse Puljujärvi ei saanut seuraltaan lupaa osallistua nuorten MM-kisoihin, vaikka vaisusti kautensa aloittaneen tulokashyökkääjän osallistuminen MM-kisoihin olisi hyödyttänyt Nuoria Leijonia, Puljujärveä itseään ja myös Oilersia.

Nuorten Leijonien MM-kisaurakka on ollut raskas, ja edessä ovat karsintapelit. Maajoukkueen avuksi odotettiin Jesse Puljujärveä, mutta hyökkääjä jatkoi Oilersin mukana, vaikka pelipaikka onkin ollut kiven alla.

Oilersin joulukuussa pelaamista 13 ottelussa Puljujärvi on ollut kokoonpanossa vain viidessä. Vain kahdessa joulukuun pelissä tulokashyökkääjä on saanut peliaikaa yli kymmenen minuuttia. Koko kauden ajaltakin ottelukohtainen peliaika on keskimäärin vain hieman yli 11 minuuttia.

Puljujärven tulokaskausi ei muutenkaan ole sujunut odotusten mukaisesti. 25 ottelussa on syntynyt vain yksi maali ja yhteensä kahdeksan tehopistettä. Puljujärvi on päässyt kokeilemaan jopa Connor McDavidin ketjussa, mutta tehopisteisiin ei sekään vaikuttanut.

Ratkaisu sekä Puljujärven että Oilersin ongelmaan oli tarjolla kuin hopealautasella, mutta Oilers teki ratkaisun, joka ei hyödytä osapuolista ketään.

Sitä erikoisempaa onkin, ettei Oilers päästänyt vaisusti pelannutta tulokashyökkääjäänsä alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

Välttämättä Puljujärvikään ei olisi yksin pystynyt vaikuttamaan Nuorten Leijonien pärjäämiseen MM-kisoissa, mutta Oilers olisi ratkaisusta todennäköisesti hyötynyt. Pelaaminen isossa roolissa maajoukkueessa olisi varmasti kohottanut nuoren hyökkääjän itseluottamusta, mikä taas olisi heijastunut peleihin NHL-kaukalossa.

Kaksi vuotta sitten Oilers toimi lähes samoin Leon Draisaitlin kanssa. Saksalaishyökkääjä oli pelannut koko 2014-15-kauden Oilersissa pienehkössä roolissa ja odotettua heikommilla tehoilla, mutta nuorten MM-kisojen sijaan Draisaitl lähetettiin WHL-juniorisarjaan, jotta tulokassopimuksesta ei kulunut yhtä kautta.

Puljujärven kohdalla farmikomennuskin voisi olla toimiva ratkaisu, sillä tehopisteistä elävä hyökkääjä tuskin saa peliään kuntoon harjoittelulla ja epäsäännöllisellä pelaamisella. Oilersin kokoonpanosta pelipaikkaa on ollut vaikea saada, mutta alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa iso rooli olisi ollut itsestäänselvyys.

Ratkaisu sekä Puljujärven että Oilersin ongelmaan oli tarjolla kuin hopealautasella, mutta sen sijaan Oilers teki ratkaisun, joka ei hyödytä osapuolista ketään.

Lue myös

HS: Iso takaisku Nuorille Leijonille, Puljujärveä ei päästetä MM-kisoihin vuodenvaihteessa

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 19:22
Edmonton Oilersin varatoimitusjohtajan Craig MacTavishin mukaan Jesse Puljujärvi ei liity Suomen joukkueeseen nuorten MM-kisoissa. lue lisää

Sama ikäryhmä voitti vuonna 2016 alle 18-vuotiaiden MM-kultaa − Mikä muuttui?

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 11:00
Vuonna 1998-syntyneiden ikäryhmä voitti keväällä 2016 alle 18-vuotiaiden MM-kultaa Grand Forksissa. Nyt samainen ikäryhmä oli vuorossa nuorten MM-kisoissa, mutta kulta jäi haaveeksi. Edes mitalia ei tullut. lue lisää

Työ jäällä realisoituu nyt myös tulostaululla − Puljujärvi kehittyy lupaavasti

NHL | 1.1.2018 14:30
Jesse Puljujärvi aloitti kautensa AHL:ssä, mutta sai kutsun NHL:n kirkkaisiin valoihin kymmenen ottelun jälkeen. Tällä kaudella Puljujärvi on pelannut Oilersissa 22 ottelua. Aluksi suomalaisen pelipaikka vaihteli, mutta viime ajat hyökkääjä on pelannut supertähti Connor McDavidin vierellä. lue lisää

Antakaa Jesse Puljujärven näyttää

NHL | 16.11.2017 12:00
Pari vuotta sitten suomalaiset hurmannut Jesse Puljujärvi on edelleen läpimurron kynnyksellä NHL:ssä. Viimeaikaiset tapahtumat antavat ristiriitaisia viitteitä miehen tulevaisuudesta Edmonton Oilersissa. Potentiaalia riittää, mutta Oilersin valmennusryhmä ei ole välttämättä paras saamaan sitä hänestä irti. lue lisää

Puljujärvi takaisin Oilersiin − Slepyšev sairaslistalle

NHL | 10.11.2017 20:11
Edmonton Oilers on kutsunut Jesse Puljujärven farmista NHL-miehistöön ja asettanut Anton Slepyševin sairaslistalle. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Jesse Puljujärvi

Edmonton #98 R olh
s. 1998 Älvkarleby, Ruotsi
190CM / 91KG
SOPIMUS: 2019