Pudotuspelit oli vain alkua − Oilersin tähtäimessä on Stanley Cup

Edmonton Oilers palasi viime kaudella pudotuspeleihin 11 vuoden tauon jälkeen. Nyt Oilers haluaa olla vakavasti otettava Stanley Cup -haastaja.

Edmonton Oilers on yksi NHL:n mielenkiintoisimmista joukkueista. 11 vuoden poissaolo pudotuspeleistä tuli päätökseensä viime keväänä, ja Oilers janoaa pudotuspeleihin jatkossakin.

Eikä nuori ja nälkäinen edmontonilaisryhmä pitkään tyydy pelkkään pudotuspelipaikkaan, vaan Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin kaltaisten supertähtien odotetaan lähivuosina tuovan Stanley Cupin Edmontoniin ensimmäistä kertaa sitten kevään 1990.

McDavidin ja Draisaitlin kaltaisten kulmakivien ympärille on hyvä rakentaa voittava joukkue.

Tällä kaudella Oilers on vielä haastaja, mutta lähivuosina ehdottomasti ennakkosuosikki Stanley Cup -voittajaksi.

Päävalmentaja Todd McLellan sai jo toisella Oilers-kaudellaan luotua joukkueelle voittavan pelitavan, ja alkavalle kaudelle Oilers-GM Peter Chiarelli on tehnyt hyviä siirtoja.

Alisuorittanut Jordan Eberle vaihtui pari vuotta nuorempaan Ryan Stromeen, joka ei New York Islandersissa pystynyt vastaamaan odotuksiin. Florida Panthersista ulosostettu Jussi Jokinen taas tuo nuoreen joukkueeseen arvokasta kokemusta.

Tärkein liike oli kuitenkin sitouttaa McDavid ja Draisaitl pitkillä sopimuksilla. Vaikutus palkkakattoon on iso, mutta Chicago Blackhawksista ja Pittsburgh Penguinsista voi ottaa mallia, mihin vahva panostus tähtihyökkääjiin parhaimmillaan johtaa.

Oilers-kokoonpano on kokonaisuutenakin kilpailukykyinen. 

Cam Talbot todisti vihdoin olevansa voittava ykkösmaalivahti. Puolustus on Andrej Sekeran poissaolon vuoksi pieni kysymysmerkki, mutta hyökkäyksessä on niin paljon lunastamatonta potentiaalia, että Oilers pystyy voittamaan puolustusvirheistä huolimatta.

Tällä kaudella Oilers on vielä haastaja, mutta lähivuosina ehdottomasti ennakkosuosikki Stanley Cup -voittajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

NHL 65:00 - Onko Patrik Laineen alkukausi ollut pettymys?

NHL | 15.10.2017 14:00
Miten suomalaiset maalivahdit ovat aloittaneet kautensa? Missä menee Jori Lehterä? Onko tuomarilinja liian tiukka? Mitkä NHL-joukkueet ovat olleet positiivisia yllätyksiä alkaneella kaudella? Näistä ja monista muista aiheista puhetta toista kertaa ilmestyneessä Jatkoajan NHL 65:00 -podcastissa. lue lisää

Canucks kaatoi Oilersin Horvatin osumilla − “Tämä oli hieno esitys koko joukkueelta"

NHL | 8.10.2017 10:11
Vancouver on jääkiekkohullu kaupunki. Vaikka oma joukkue olikin viime kaudella liigan huonoimpia, Canucks-fanit täyttivät lojaalisesti Rogers Arenan penkit kotiavauksessa Edmonton Oilersia vastaan. Itse ottelusta kehkeytyi vaiherikas vääntö, joka päättyi lopulta kotijoukkueen 3−2-voittoon. lue lisää

Supertähti McDavid hinaa Oilersia huipulle

NHL | 4.10.2017 15:59
Connor McDavid on pelannut kaksi kautta yli piste per peli -keskiarvolla ja voittanut pistepörssin sekä henkilökohtaisia palkintoja. Seuraava tavoite on Stanley Cup. lue lisää

NHL:n tehokkaimmat hyökkäyskalustot: Valta on vaihtunut sentterikaksikoiden välillä

NHL | 4.10.2017 11:30
Ei ole yllätys, että kaksi peräkkäistä mestaruutta voittanut Pittsburgh Penguins luottaa yhä terävään hyökkäyspeliin. Vastaavalla strategialla operoi myös Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin johtama Edmonton Oilers, jossa suomalaishyökkääjiltä odotetaan petrausta viime kaudesta. Viihdyttävät torontolaisnuoret ovat jälleen vuoden vanhempia ja astetta nälkäisempiä. lue lisää

Puljujärvi aloittaa kautensa farmissa

NHL | 1.10.2017 21:17
Edmonton Oilers lähetti Jesse Puljujärven farmiliigaan. lue lisää

Kommentit

Cam Talbot

Edmonton #33 L mv
s. 1987 Caledonia, ON, CAN
191CM / 84KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: Ei varausta