Pudotuspelit oli vain alkua − Oilersin tähtäimessä on Stanley Cup

Edmonton Oilers palasi viime kaudella pudotuspeleihin 11 vuoden tauon jälkeen. Nyt Oilers haluaa olla vakavasti otettava Stanley Cup -haastaja.

Edmonton Oilers on yksi NHL:n mielenkiintoisimmista joukkueista. 11 vuoden poissaolo pudotuspeleistä tuli päätökseensä viime keväänä, ja Oilers janoaa pudotuspeleihin jatkossakin.

Eikä nuori ja nälkäinen edmontonilaisryhmä pitkään tyydy pelkkään pudotuspelipaikkaan, vaan Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin kaltaisten supertähtien odotetaan lähivuosina tuovan Stanley Cupin Edmontoniin ensimmäistä kertaa sitten kevään 1990.

McDavidin ja Draisaitlin kaltaisten kulmakivien ympärille on hyvä rakentaa voittava joukkue.

Tällä kaudella Oilers on vielä haastaja, mutta lähivuosina ehdottomasti ennakkosuosikki Stanley Cup -voittajaksi.

Päävalmentaja Todd McLellan sai jo toisella Oilers-kaudellaan luotua joukkueelle voittavan pelitavan, ja alkavalle kaudelle Oilers-GM Peter Chiarelli on tehnyt hyviä siirtoja.

Alisuorittanut Jordan Eberle vaihtui pari vuotta nuorempaan Ryan Stromeen, joka ei New York Islandersissa pystynyt vastaamaan odotuksiin. Florida Panthersista ulosostettu Jussi Jokinen taas tuo nuoreen joukkueeseen arvokasta kokemusta.

Tärkein liike oli kuitenkin sitouttaa McDavid ja Draisaitl pitkillä sopimuksilla. Vaikutus palkkakattoon on iso, mutta Chicago Blackhawksista ja Pittsburgh Penguinsista voi ottaa mallia, mihin vahva panostus tähtihyökkääjiin parhaimmillaan johtaa.

Oilers-kokoonpano on kokonaisuutenakin kilpailukykyinen. 

Cam Talbot todisti vihdoin olevansa voittava ykkösmaalivahti. Puolustus on Andrej Sekeran poissaolon vuoksi pieni kysymysmerkki, mutta hyökkäyksessä on niin paljon lunastamatonta potentiaalia, että Oilers pystyy voittamaan puolustusvirheistä huolimatta.

Tällä kaudella Oilers on vielä haastaja, mutta lähivuosina ehdottomasti ennakkosuosikki Stanley Cup -voittajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Australialainen Walker Oilersiin, Pakarinen siirtolistalle

NHL | 1.12.2017 19:18
Edmonton Oilersin hyökkääjä Iiro Pakarinen on joutunut NHL:n siirtolistalle. Oilers kaavailee lähettävänsä suomalaisen farmijoukkueeseen. lue lisää

Antakaa Jesse Puljujärven näyttää

NHL | 16.11.2017 12:00
Pari vuotta sitten suomalaiset hurmannut Jesse Puljujärvi on edelleen läpimurron kynnyksellä NHL:ssä. Viimeaikaiset tapahtumat antavat ristiriitaisia viitteitä miehen tulevaisuudesta Edmonton Oilersissa. Potentiaalia riittää, mutta Oilersin valmennusryhmä ei ole välttämättä paras saamaan sitä hänestä irti. lue lisää

Oilers ja Kings pelaajakaupoilla − Jussi Jokiselle taas uusi osoite

NHL | 15.11.2017 8:58
Jussi Jokinen on kaupattu Los Angeles Kingsiin. lue lisää

Puljujärvi takaisin Oilersiin − Slepyšev sairaslistalle

NHL | 10.11.2017 20:11
Edmonton Oilers on kutsunut Jesse Puljujärven farmista NHL-miehistöön ja asettanut Anton Slepyševin sairaslistalle. lue lisää

HS: Iso takaisku Nuorille Leijonille, Puljujärveä ei päästetä MM-kisoihin vuodenvaihteessa

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 19:22
Edmonton Oilersin varatoimitusjohtajan Craig MacTavishin mukaan Jesse Puljujärvi ei liity Suomen joukkueeseen nuorten MM-kisoissa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Adam Larsson

Edmonton #6 R p
s. 1992 Skellefteå, SWE
191CM / 91KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2011 New Jersey Devils 1. kierros #4