Mielipide

Pudotuspeleissä kaikki haluavat kohdata Pelicansin – pudotuspeleissä kukaan ei halua kohdata Pelicansia

LIIGA / Kolumni
Lahden Pelicans on noussut Liigan kiinnostavimmaksi viholliseksi kaukalossa.

Viime vuosien ailahtelut ovat ohi. Lahden Pelicans pelaa tällä hetkellä hyvää Liiga-kiekkoa, hyvää jääkiekkoa.

Pelicansista on tullut joukkue, joka voittaa tasaisesti otteluja. Kokonaisuus, jolla on mahdollisuus pärjätä tänä keväänä myös pudotuspeleissä.

Siellä kaikki haluavat kohdata Pelicansin. Pelicans-kiekko uppoaa yleisöön. Jos HIFK:n ja TPS:n perinteisiin liittyvää vetovoimaa ei lasketa, on turkoosissa kaikki mitä ihanneviholliselta halutaan.

Ihan älytön joukkue. Kaikki haluavat Pelicansin vastaansa pudotuspeleissä!

Ben Blood on gooni, joka saattaa hermostua omille tai vastustajalle − ainakin mielikuvissa. Puolustajavahvistusta kuvataan sanoilla, joita päiväkodissa ja ala-asteella ei kukaan halua kuulla.

Eikös olekin mukava mennä vihaamaan Bloodia turkoosien vieraillessa oman seuran vastustajana? 5+20, väkivaltaisuus.

Se Tyrväinen menee samaan kastiin. Mielikuvissa kyseessä on toinen pelaaja, jonka pimahtamista hetkenä minä hyvänsä on mukava jännittää. Täysin holtiton tyyppi! Aivopieruja odotellessa.

Ihan älytön joukkue. Kaikki haluavat Pelicansin vastaansa pudotuspeleissä!

Samaan aikaan kukaan ei halua Pelicansia vastaansa pudotuspeleissä. Ylilyöntimaineen ohella Pelicans pelaa tosiaan sitä hyvää jääkiekkoa.

Viime vuoden aggressiivinen pelitapa ja säntäily ovat saaneet rinnalleen sopivan siivun malttia ja kiekkokontrollia. Pelicans saa aikaan kontrolloituja hyökkäyksiä ja on vaarallinen nopeissa vastahyökkäyksissä.

Lisäksi viha Pelicansia kohtaan saa seuran omat kannattajat entistä tiiviimmin yhteisöksi omien puolelle. "Me vastaan muut".

Kaukalossa kurinalaisen joukkueen päälle lyödään virtuoosit kuten Mikko Kousa, Juha Leimu, Antti Erkinjuntti ja Liigan kuumin pelaaja Vili Sopanen. Lopputuloksena Pelicans on pelottava joukkue pudotuspelivastustajaksi. Entä jos vielä Karri Rämökin saadaan täyteen iskuun?

Kousa on puolustaja, joka purkaa ne tilanteet, joissa kiekko täytyy toimittaa piiruntarkasti hyökkääjän lapaan kovankin vastustajan paineen alta. Liiga-kiekon Kris Letang.

Sopasen vire taas on lähes käsittämätön. Tiistaina Hämeenlinnassa hyökkääjä oli vaarallinen jopa yhdellä neljää vastaan -tilanteissa. Ja vähän kaikissa muissakin tilanteissa.

Kuka on se onnekas ja epäonnekas, joka kohtaa Pelicansin pudotuspeleissä? Kun muiden seurojen kannattajat hekumoivat toivoen sitä törkeää Pelicansia vastaansa pudotuspeleissä, kuuluu jäähallilta tutinaa.

Tutinaa? Maalivahti se siellä vain jännittää lähestyvää Vili Sopasta niin, että hampaat kalisevat.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös