Prosessi etenee, mutta tuloksiakin tarvitaan

Winnipegissä on rakennettu menestyvää NHL-organisaatiota kuin Iisakin kirkkoa. Jetsin prosessi ottaa askelia eteenpäin, mutta uskottavuutensa takaamiseksi kaipaa jo tuloksiakin.

Winnipeg Jets asetti kannattajilleen alkusyksystä uuden haasteen, kun se jatkoi sekä GM Kevin Cheveldayoffin että päävalmentaja Paul Mauricen sopimuksia. Kiivaasti menestystä janoava Jets-fani on alkanut kääntyä kärsimättömäksi prosessille, jota Cheveldayoff on koko nykyisen pestinsä ajan jaksanut toistella.

Omistajaportaan päällysmies Mark Chipman on ollut koko uuden Winnipeg Jets -aikakauden ajan menestystavoitteiden suhteen samalla sivulla Cheveldayoffin kanssa. Menestystä toki halutaan, mutta kaikki tehdään kärsivällisesti. Äärimmäisen kärsivällisesti.

Ja samaa kärsivällisyyttä odotetaan faneiltakin, sillä vain lopputulos merkitsee. Ja suunta on selvästi oikea.

Jets on saanut haalittua viime vuosien aikana kadehdittavan komean valikoiman nuoria lupauksia. Nuoret kehittyvät ja ottavat isompaa roolia. Nuorten nousun tueksi joukkue tilkitsi kesän siirtomarkkinoilla kokoonpanonsa ongelmakohtia lähtökohtaisesti onnistuneesti.

Jetsin prosessi on vielä kesken eikä taatusti valmistu alkavankaan kauden aikana

Liigan heikoimmaksi ykkösvahdiksi tituleerattu Ondrej Pavelec menetti aloittavan maalivahdin vakanssin jo viime syksynä ja kesällä Jets pääsi miehestä kokonaan eroon.

Tilalle hankittu Steve Mason ei tullut Winnipegiin halvalla, mutta on etukäteiskaavailujen perusteella vähintään luotettava luutnantti Connor Hellebuyckille, johon organisaatiossa edelleen luotetaan vaikean viime kauden jälkeenkin.

Myös toinen peräpään murheenkryyni hyvästeltiin vähin äänin, kun Mark Stuart ostettiin sopimuksestaan ulos. Joukkueen varakapteeninakin toiminut amerikkalaispuolustaja oli jo muutaman kauden ajan joukkueen takalinjojen heikoin lenkki, jonka nukahteluja varsinkin Jacob Trouba joutui usein paikkailemaan.

Stuartin korvaajaksi löydetyn Dmitri Kulikovin pelilliseen tasoon liittyy epävarmuustekijöitä, mutta toisaalta onnistuessaan miehen potentiaalikin on yhä korkealla. 

Hankinnoista huolimatta Jetsin prosessi on vielä kesken eikä taatusti valmistu alkavankaan kauden aikana. Silti tuloksiakin jo tarvitaan, jos ei muuten niin kriittisimpien äänien hiljentämiseksi ja työrauhan takaamiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hutton, Hudobin ja muut vahvat kakkosvahdit: Tilastoharha vai todellinen uhka ykköstorjujille?

NHL | 12.1.2018 16:00
Scott Darling on Cam Wardia edellä vain pelatuissa otteluissa. Carter Hutton haastaa tosissaan Jake Allenin, ja Anton Hudobin oli alkukaudella Tuukka Raskia etevämpi Bruins-maalilla. Kakkosmaalivahdit ovat nousemassa esiin nimekkäämpien ja kovapalkkaisempien torjujien varjosta. lue lisää

Kesän 5 kovinta vapaa agentti -siirtoa − kotiseuturakkaus voitti taalapinon

NHL | 1.9.2017 11:53
NHL:n kesäkausi alkaa olla jälleen ehtoopuolellaan ja uusi kausi lähestyy kovaa vauhtia. Jatkoaika otti käsittelyyn kesän vapaiden agenttien kovimmat siirrot. lue lisää

Steve Mason paikkaamaan Winnipegin maalivahtitilannetta - sopimus kaksi vuotta

NHL | 1.7.2017 19:34
Steve Mason on tehnyt vapaana agenttina kahden vuoden sopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa. Sopimuksen arvo on 8,2 miljoonaa dollaria. lue lisää

NHL:ssä liuta ulosostoja - Jussi Jokisen taival Panthersissa päätökseen

NHL | 30.6.2017 19:36
Suomalaishyökkääjä Jussi jokinen ei jatka Florida Panthersissa, sillä organisaatio ostaa hänen sopimuksensa ulos. Ulosostoa varten siirtolistalle asetettuja pelaajia on yhteensä seitsemän. lue lisää

Jets-johdon prosessi saapuu tienhaaraansa siirtotakarajan kynnyksellä

NHL | 22.2.2018 7:30
Jatkuuko prosessi vai metsästetäänkö nopeaa jättipottia? Winnipeg Jets voi määrittää lähitulevaisuuttaan jo helmikuussa pelaajasiirtojen takarajalla. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Dmitri Kulikov

Winnipeg #77 L p
s. 1990 Lipetsk, RUS
185CM / 83KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2009 Florida Panthers 1. kierros #14