Prosessi etenee, mutta tuloksiakin tarvitaan

Winnipegissä on rakennettu menestyvää NHL-organisaatiota kuin Iisakin kirkkoa. Jetsin prosessi ottaa askelia eteenpäin, mutta uskottavuutensa takaamiseksi kaipaa jo tuloksiakin.

Winnipeg Jets asetti kannattajilleen alkusyksystä uuden haasteen, kun se jatkoi sekä GM Kevin Cheveldayoffin että päävalmentaja Paul Mauricen sopimuksia. Kiivaasti menestystä janoava Jets-fani on alkanut kääntyä kärsimättömäksi prosessille, jota Cheveldayoff on koko nykyisen pestinsä ajan jaksanut toistella.

Omistajaportaan päällysmies Mark Chipman on ollut koko uuden Winnipeg Jets -aikakauden ajan menestystavoitteiden suhteen samalla sivulla Cheveldayoffin kanssa. Menestystä toki halutaan, mutta kaikki tehdään kärsivällisesti. Äärimmäisen kärsivällisesti.

Ja samaa kärsivällisyyttä odotetaan faneiltakin, sillä vain lopputulos merkitsee. Ja suunta on selvästi oikea.

Jets on saanut haalittua viime vuosien aikana kadehdittavan komean valikoiman nuoria lupauksia. Nuoret kehittyvät ja ottavat isompaa roolia. Nuorten nousun tueksi joukkue tilkitsi kesän siirtomarkkinoilla kokoonpanonsa ongelmakohtia lähtökohtaisesti onnistuneesti.

Jetsin prosessi on vielä kesken eikä taatusti valmistu alkavankaan kauden aikana

Liigan heikoimmaksi ykkösvahdiksi tituleerattu Ondrej Pavelec menetti aloittavan maalivahdin vakanssin jo viime syksynä ja kesällä Jets pääsi miehestä kokonaan eroon.

Tilalle hankittu Steve Mason ei tullut Winnipegiin halvalla, mutta on etukäteiskaavailujen perusteella vähintään luotettava luutnantti Connor Hellebuyckille, johon organisaatiossa edelleen luotetaan vaikean viime kauden jälkeenkin.

Myös toinen peräpään murheenkryyni hyvästeltiin vähin äänin, kun Mark Stuart ostettiin sopimuksestaan ulos. Joukkueen varakapteeninakin toiminut amerikkalaispuolustaja oli jo muutaman kauden ajan joukkueen takalinjojen heikoin lenkki, jonka nukahteluja varsinkin Jacob Trouba joutui usein paikkailemaan.

Stuartin korvaajaksi löydetyn Dmitri Kulikovin pelilliseen tasoon liittyy epävarmuustekijöitä, mutta toisaalta onnistuessaan miehen potentiaalikin on yhä korkealla. 

Hankinnoista huolimatta Jetsin prosessi on vielä kesken eikä taatusti valmistu alkavankaan kauden aikana. Silti tuloksiakin jo tarvitaan, jos ei muuten niin kriittisimpien äänien hiljentämiseksi ja työrauhan takaamiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kesän 5 kovinta vapaa agentti -siirtoa − kotiseuturakkaus voitti taalapinon

NHL | 1.9.2017 11:53
NHL:n kesäkausi alkaa olla jälleen ehtoopuolellaan ja uusi kausi lähestyy kovaa vauhtia. Jatkoaika otti käsittelyyn kesän vapaiden agenttien kovimmat siirrot. lue lisää

Steve Mason paikkaamaan Winnipegin maalivahtitilannetta - sopimus kaksi vuotta

NHL | 1.7.2017 19:34
Steve Mason on tehnyt vapaana agenttina kahden vuoden sopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa. Sopimuksen arvo on 8,2 miljoonaa dollaria. lue lisää

NHL:ssä liuta ulosostoja - Jussi Jokisen taival Panthersissa päätökseen

NHL | 30.6.2017 19:36
Suomalaishyökkääjä Jussi jokinen ei jatka Florida Panthersissa, sillä organisaatio ostaa hänen sopimuksensa ulos. Ulosostoa varten siirtolistalle asetettuja pelaajia on yhteensä seitsemän. lue lisää

Jets kokeilee maalivahtikriisiinsä ensiavuksi tšekkiläistä plaseboa

NHL | 20.1.2017 13:35
Winnipeg Jets on ajautumassa maalivahtikriisiin nuoren torjujakaksikkonsa epätasaisten otteiden vuoksi. Ensiapuna joukkueessa päätettiin turvautua entiseen ykkösvahtiin, syksyllä farmiin passitettuun Ondrej Paveleciin. lue lisää

Hongalle kauden avausmaali, Stars katkaisi tappioputkensa New Yorkissa − “Pelasimme hyvän jääkiekko-ottelun”

NHL | 12.12.2017 7:31
Julius Hongan kauden avausmaali siivitti Dallas Starsin vierasvoittoon New Yorkissa. Stars pelasi vahvan vierasottelun ja ottelun hallinta palkittiin lopulta 2−1-voitolla voittomaalikilpailun jälkeen. Suomalaispuolustaja palkittiin ottelun kolmantena tähtenä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mark Stuart

s. 1984 Rochester. MN, USA
185CM / 95KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2003 Boston Bruins 1. kierros #21