Pois puheet heittopussista, Ketterä on enemmän kuin valmis Mestikseen

Konkurssiin menneen Hokin sarjapaikan perinyt Ketterä on alkavalla kaudella Mestis-kartan uusin tulokas. Imatralaisten satsaukset kahtena viime vuotena ovat valmistaneet huolellisesti seuraa Mestistä ja sen vaatimuksia varten.

15 kautta Suomi-sarjaa tahkonnut Ketterä aloittaa seurahistoriansa ensimmäisen kautensa Mestiksessä. Seuran tie Mestikseen kulki kuitenkin muutaman mutkan kautta, ja viime keväänä sen unelma paikasta sarjaporrasta ylempänä oli kariutua jo toista kertaa peräkkäin.

Vuotta aiemmin, keväällä 2016, usean laihan vuoden jälkeen sarjanousuun panostanut Ketterä hävisi Suomi-sarjan loppuottelussa runkosarjassa neljänneksi sijoittuneelle IPK:lle. Suora paikka Mestikseen ei avautunut, mutta unelma Mestiksestä säilyi, sillä joukkue matkasi nousukarsintaan RoKia vastaan.

Ensimmäinen nousuyritys ei kuitenkaan jättänyt jälkipolville kerrottavaa ja imatralaiset palasivat Suomi-sarjaan murskatappiot niskassaan. Kaudella 2016-17 joukkue oli runkosarjassa aiempaakin ylivoimaisempi ja lähti kevään nousukarsintaan kovat piipussa.

Se ei kuitenkaan voittanut päävastustajiaan Hokkia ja IPK:ta, joten kolmas sija ja viivan alle jääminen Mestiksen karsintasarjassa tarkoitti jälleen tuttua kohtaloa.

Takaportti sarjanousulle raottui kuitenkin nopeasti, kun talousvaikeuksien kierteeseen ajautunut Hokki jäi ilman Mestis-lisenssiä. Suomi-sarjaseuroista Ketterä oli lopulta selkeästi realistisin vaihtoehto nousijaksi, olihan se jalostanut toimintatapaansa entistä ammattimaisemmaksi ja panostanut laajasti sarjanousuun kahden vuoden ajan.

Ketterän sopeutuminen Mestikseen käyneekin kivuttomasti niin pelaajamateriaalin kuin talouspuolen kannalta. Alkavaan kauteen lähdettäessä imatralaiset ovat jo samalla viivalla yhdessä LeKin, RoKin ja IPK:n kanssa.

Joukkueen hyökkäysosasto kilpailee tasaväkisesti myös Peliittojen ja KeuPan kanssa. Kahdeksan parhaan joukkoon pääsy ei suinkaan ole utopistinen tavoite, sillä selkeää jakoa sarjanousijan ja muiden, viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevien joukkueiden väliin on melko hankala muodostaa.

Hyökkäyksen kärki on Ketterällä yllättävän hyvin teroitettu. Jesse Juntheikki, Tomi Iso-Mustajärvi, Santeri Vuoti ja Joona Jääskeläinen ovat hyökkääjiä, jotka olisivat myös monessa muussa joukkueessa tulosyksikön pelaajien joukossa.

Rudolfs Maslovskis ja Jere Laine tuovat tulitukea, joten imatralaiset saavat lopulta kaksi varsin kilpailukykyistä kärkiketjua. Maalivahtiosastolla Jere Myllyniemi ja Santeri Lipiäinen muodostavat kaksikon, jolla yltää parhaimmillaan pudotuspeleihin.

Ketterän isoin kipukohta liittyy joukkueen puolustukseen, jossa imatralaiset jäävät jälkeen tärkeimpiin kilpakumppaneihinsa nähden. Alakerran vaihtuvuus oli vähäistä, mutta puolustajien taso tippuu nopeasti Sameli Ventelän ja Jarno Lippojoen jälkeen.

Tämä asettaa rajoitteita erityisesti kiekollisen pelaamisen toteutukselle, ja sitä kompensoidakseen päävalmentaja Matias Lehtosen on onnistuttuva pelitavallisissa valinnoissaan.

Heittopussin status ei kuitenkaan lankea Ketterän ylle. Viime vuosina se on pyrkinyt nostamaan harjoittelun ja pelaamisen tasonsa lähelle Mestistä.

Viimeisistä pudotuspelipaikoista kamppailevien joukkueiden joukkoon liittyykin nyt myös Ketterä, vaikka kyynärpäitä käyttäen.

Lue myös

HIFK:n Lankinen pelikunnossa - Pelaa tämän viikon Mestiksessä

LIIGA | MESTIS | 11.12.2017 15:13
HIFK:n viime kauden ykkösmaalivahti Kevin Lankinen on toipunut pelikuntoon. lue lisää

Ketterän Samuli Tanhua suihkuun alle minuutissa

MESTIS | 1.12.2017 19:01
Turussa pelattavassa TUTOn ja Ketterän välisessä ottelussa nähtiin ulosajo lähes heti aloituskiekon jälkeen. lue lisää

Jokipoikien Koivisto taklasi itsensä suihkuun

MESTIS | 15.11.2017 19:19
Jokipoikien hyökkääjä Mika Koiviston ottelu Ketterää vastaan päättyi avauserän lopulla päähän kohdistuneesta taklauksesta tulleeseen ulosajoon. lue lisää

Ketterä kasvoi Mestiksen syksyn suurimmaksi yllättäjäksi - Liigaan noussut tehohyökkääjä tekemisen ruumiillistuma

MESTIS | 5.11.2017 17:35
"Hieno syöttö on aina hieno. Kyllähän maali aina ruokkii itseluottamusta ehkä enemmän", pohti Ketterän tehohyökkääjä Tomi Iso-Mustajärvi perjantaina Imatralla kysyttäessä, kumpi on sentterin mieleen enemmän. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Jesse Juntheikki

Ketterä L lh
s. 1988 Tuusula
180CM / 76KG
SOPIMUS: 2018