Pitkästä aikaa hyökkäys on Devilsin vahvuus

Tiivis viisikkopuolustus yhdistettynä hyvään maalivahtipeliin muodostui New Jersey Devilsin tavaramerkiksi jo 90-luvulla. Kahtena peräkkäisenä kesänä Devils on kuitenkin hankkinut vahvistuksia nimenomaan hyökkäykseen.

New Jersey Devils -pelaaja on edellisen kerran yltänyt runkosarjan pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon kaudella 2011-12, jolloin Ilja Kovaltšuk oli pistepörssin viides ja Patrik Elias kymmenes. Samalla kaudella joukkue on myös edellisen kerran yltänyt pudotuspeleihin.

Hyökkäyspeli ei ole kuulunut Devilsin vahvuuksiin, mistä kertoo esimerkiksi se, että kolmen viiden kauden aikana joukkue on ollut NHL:n kolmen vähiten maaleja tehneen joukkueen joukossa.

Muutos parempaan suuntaan on kuitenkin tapahtumassa.

Viime kaudelle Devils hankki Edmonton Oilersista Taylor Hallin. Tänä kesänä puolestaan GM Ray Shero hyödynsi Washington Capitalsin palkkakatto-ongelmat ja nappasi uransa parhaan kauden pelanneen Marcus Johanssonin Newarkiin.

Devils-hyökkäys suorastaan tulvii seksiä.

Kun tähän lisätään vielä nopeat ja taitavat hyökkääjät Adam Henrique sekä Kyle Palmieri, lupaava tšekkisentteri Pavel Zacha ja kesän varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana valittu sveitsiläishyökkääjä Nico Hischier, niin Devils-hyökkäys suorastaan tulvii seksiä.

Moniin aiempiin kausiin verrattuna Devilsillä on merkittävästi terävämpi kärki hyökkäyksessään. Erityisesti Hallilta ja Johanssonilta odotetaan vahvaa panosta hyökkäyspelissä. Toistaiseksi Devils on harjoitusotteluissa heiluttanut maaliverkkoja tehokkaasti, ja varsinkin nuoret hyökkääjät Zacha sekä Hischier ovat olleet vahvalla pelipäällä.

Ikäviäkin uutisia joukkue sai, kun kesällä vapaana agenttina hankittu Brian Boyle sairastui leukemiaan. Parhaassa tapauksessa tragedia voi kuitenkin hitsata joukkuetta entistä enemmän yhteen ja tsempata jokaista pelaamaan äärirajoillaan, vaikka Boylen poissaololla onkin iso vaikutus erityisesti kokoonpanon leveyteen.

Isokokoinen amerikkalaishyökkääjä on kuitenkin asettanut tavoitteekseen pelata kauden avausottelussa.

Hyökkäyspelin kannalta tärkeä hankinta oli myös nuori yliopistopuolustaja Will Butcher, joka valittiin NCAA:n vuoden pelaajaksi viime kaudella. Taitavan amerikkalaisen perässä olivat myös monet kärkijoukkueet, mutta Butcher valitsi Devilsin, mikä on vahva merkki joukkueen iskukyvystä.

Alkavalla kaudella Devils pystyy haastamaan vastustajansa myös hyökkäyspelissä. Asetelma on harvinainen, mutta Devilsin kannalta erittäin tervetullut.

Lue myös

Kaupat tuli: Sami Vatanen kauppatavarasta johtopuolustajaksi

NHL | 4.12.2017 18:00
Anaheim Ducks uhrasi Sami Vatasen paikatakseen pahoin haavoittunutta sentterikaartiaan. Samalla Vatanen saa uuden alun nousevan Devilsin takalinjojen avainhahmona. lue lisää

Vatanen kaupattiin Devilsiin − toiseen suuntaan kaksi pelaajaa ja varausvuoro

NHL | 30.11.2017 17:22
Anaheim Ducksin puolustaja Sami Vatanen vaihtaa seuraa, kun New Jersey Devilsin kanssa tehdyssä pelaajakaupassa Kaliforniaan matkaa kaksi hyökkääjää ja ehdollinen varausvuoro ensi kesän varaustilaisuuteen. lue lisää

Devilsin Palmieri loukkaantuneena useita viikkoja

NHL | 22.11.2017 20:39
New Jersey Devils ilmoitti Kyle Palmierin olevan sivussa 4−6 viikkoa. Palmieri mursi jalkansa ottelussa Minnesota Wildia vastaan. lue lisää

Devilsin ykkösmaalivahti sairaslistalle - "Emme usko, että kyseessä on mitään vakavampaa"

NHL | 21.10.2017 0:46
Metropolitan-divisioonaa johtava New Jersey Devils sai huonoja uutisia torstaina, kun joukkueen ykkösmaalivahti Cory Schneider loukkaantui jatkoaikavoittoon päättyneessä ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Devils-valmentaja John Hynesin mukaan vamma ei ole vakava ja mies uskoo, että Schneider palaa kaukaloon noin viikon kuluttua. lue lisää

Hobey Baker -voittaja Will Butcher hamuaa jo Calder Trophya

NHL | 18.10.2017 17:00
Amerikkalaispuolustaja Will Butcher voitti viimeisellä yliopistokaudellaan NCAA:n parhaalle pelaajalle jaettavan Hobey Baker Awardin. Butcher on aloittanut NHL-uransa New Jersey Devilsissä niin vakuuttavasti, että parhaalle tulokkaalle jaettavaa Calder Trophya pitää jo spekuloida Butcherin suuntaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Kyle Palmieri

New Jersey #21 R olh
s. 1991 Smithtown, NY, USA
178CM / 87KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2009 Anaheim Ducks 1. kierros #26