Pitkästä aikaa hyökkäys on Devilsin vahvuus

Tiivis viisikkopuolustus yhdistettynä hyvään maalivahtipeliin muodostui New Jersey Devilsin tavaramerkiksi jo 90-luvulla. Kahtena peräkkäisenä kesänä Devils on kuitenkin hankkinut vahvistuksia nimenomaan hyökkäykseen.

New Jersey Devils -pelaaja on edellisen kerran yltänyt runkosarjan pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon kaudella 2011-12, jolloin Ilja Kovaltšuk oli pistepörssin viides ja Patrik Elias kymmenes. Samalla kaudella joukkue on myös edellisen kerran yltänyt pudotuspeleihin.

Hyökkäyspeli ei ole kuulunut Devilsin vahvuuksiin, mistä kertoo esimerkiksi se, että kolmen viiden kauden aikana joukkue on ollut NHL:n kolmen vähiten maaleja tehneen joukkueen joukossa.

Muutos parempaan suuntaan on kuitenkin tapahtumassa.

Viime kaudelle Devils hankki Edmonton Oilersista Taylor Hallin. Tänä kesänä puolestaan GM Ray Shero hyödynsi Washington Capitalsin palkkakatto-ongelmat ja nappasi uransa parhaan kauden pelanneen Marcus Johanssonin Newarkiin.

Devils-hyökkäys suorastaan tulvii seksiä.

Kun tähän lisätään vielä nopeat ja taitavat hyökkääjät Adam Henrique sekä Kyle Palmieri, lupaava tšekkisentteri Pavel Zacha ja kesän varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana valittu sveitsiläishyökkääjä Nico Hischier, niin Devils-hyökkäys suorastaan tulvii seksiä.

Moniin aiempiin kausiin verrattuna Devilsillä on merkittävästi terävämpi kärki hyökkäyksessään. Erityisesti Hallilta ja Johanssonilta odotetaan vahvaa panosta hyökkäyspelissä. Toistaiseksi Devils on harjoitusotteluissa heiluttanut maaliverkkoja tehokkaasti, ja varsinkin nuoret hyökkääjät Zacha sekä Hischier ovat olleet vahvalla pelipäällä.

Ikäviäkin uutisia joukkue sai, kun kesällä vapaana agenttina hankittu Brian Boyle sairastui leukemiaan. Parhaassa tapauksessa tragedia voi kuitenkin hitsata joukkuetta entistä enemmän yhteen ja tsempata jokaista pelaamaan äärirajoillaan, vaikka Boylen poissaololla onkin iso vaikutus erityisesti kokoonpanon leveyteen.

Isokokoinen amerikkalaishyökkääjä on kuitenkin asettanut tavoitteekseen pelata kauden avausottelussa.

Hyökkäyspelin kannalta tärkeä hankinta oli myös nuori yliopistopuolustaja Will Butcher, joka valittiin NCAA:n vuoden pelaajaksi viime kaudella. Taitavan amerikkalaisen perässä olivat myös monet kärkijoukkueet, mutta Butcher valitsi Devilsin, mikä on vahva merkki joukkueen iskukyvystä.

Alkavalla kaudella Devils pystyy haastamaan vastustajansa myös hyökkäyspelissä. Asetelma on harvinainen, mutta Devilsin kannalta erittäin tervetullut.

Lue myös

Hobey Baker -voittaja Will Butcher hamuaa jo Calder Trophya

NHL | 18.10.2017 17:00
Amerikkalaispuolustaja Will Butcher voitti viimeisellä yliopistokaudellaan NCAA:n parhaalle pelaajalle jaettavan Hobey Baker Awardin. Butcher on aloittanut NHL-uransa New Jersey Devilsissä niin vakuuttavasti, että parhaalle tulokkaalle jaettavaa Calder Trophya pitää jo spekuloida Butcherin suuntaan. lue lisää

NHL 65:00 - Onko Patrik Laineen alkukausi ollut pettymys?

NHL | 15.10.2017 14:00
Miten suomalaiset maalivahdit ovat aloittaneet kautensa? Missä menee Jori Lehterä? Onko tuomarilinja liian tiukka? Mitkä NHL-joukkueet ovat olleet positiivisia yllätyksiä alkaneella kaudella? Näistä ja monista muista aiheista puhetta toista kertaa ilmestyneessä Jatkoajan NHL 65:00 -podcastissa. lue lisää

Superlupausten varjosta kirkkaisiin valoihin − Jesper Bratt elää elämänsä parasta aikaa

NHL | 13.10.2017 17:00
Pika-aikataululla tuntemattomuudesta NHL-valokeilaan ponnahtanut Jesper Bratt johtaa Devilsin nuorten pelaajien esiinmarssia. lue lisää

NHL:n heikoimmat puolustukset 2017-18: NHL-tulokkaalla vaikea kausi, Avalanche ei vieläkään vakuuta

NHL | 3.10.2017 8:00
Jatkoajan NHL-toimitus otti kauden kynnyksellä kynsiinsä sarjan heikoimmat puolustukset. Listauksessa on otettu huomioon niin puolustuksen kuin maalivahtien tasokkuus. lue lisää

NHL:n heikoimmat hyökkäyskalustot: Rantasen ryhmä kalpenee jopa tulokasjoukkueelle

NHL | 2.10.2017 15:00
Debytanttijoukkue Vegas Golden Knights on täynnä kysymysmerkkejä, mutta haasteista huolimatta joukkueen hyökkäysarsenaali putsaa jäätä Vancouver Canucksin keskinkertaisilla ikämiehillä. Kesän ykkösvaraus Nico Hischier ymmärtää pian, miltä Taylor Hallista tuntui viime kaudella joukkueen yksinäisenä tehohyökkääjänä. lue lisää

Kommentit

Drew Stafford

New Jersey #12 R olh
s. 1985 Milwaukee, WI, USA
185CM / 92KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2004 Buffalo Sabres 1. kierros #13