Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Phaneuf ja Carter ovat polkaisseet Kingsin kirivaihteelle

Dion Phaneuf nosti tasoaan dramaattisesti siirryttyään Los Angeles Kingsiin. Jeff Carter puolestaan on palannut pitkän loukkaantumisen jälkeen tehokkaasti kaukaloon. Kingsin pudotuspelitaistelun kannalta molemmat konkarit ovatkin isossa roolissa.

Alkukauden yllättäjä Los Angeles Kings on vuodenvaihteen jälkeen menettänyt otettaan ja ollut NHL:n heikoimpia joukkueita. Positiivinen käänne on kuitenkin tapahtunut, ja kymmenestä viime pelistään Kings on voittanut seitsemän.

Muutos on helppo henkilöidä kahteen pelaajaan: Dion Phaneufiin ja Jeff Carteriin.

Kings hankki Phaneufin helmikuun puolivälissä, ja konkaripuolustaja on 11 pelissä kerännyt jo tehot 3+3. Ottawa Senatorsissa Phaneuf teki alkukaudella saman määrän maaleja 53 pelissä, joten maisemanvaihdon jälkeen tasonnosto on ollut merkittävä.

Positiivinen käänne on helppo henkilöidä kahteen pelaajaan, Dion Phaneufiin ja Jeff Carteriin.

Phaneuf on Kings-paidassa tykittänyt kaikki maalinsa ylivoimalla, ja joukkueen ylivoimatehokkuus on parantunut selvästi Phaneufin liityttyä Kingsin riveihin. Myös puolustajien peluutus on tasapainottunut valtavasti, mikä on pudotuspelejä ajatellen erittäin tärkeä tekijä.

Kingsin viime kauden paras pistemies Carter oli nilkkavamman vuoksi sivussa neljä kuukautta, mutta on palannut kaukaloon todella tehokkaasti. Kuudessa pelissä on syntynyt tehot 4+1, ja Kings on voittanut jokaisen ottelun, jossa Carter on päässyt pisteille.

Jo pelkkä Carterin paluu pelaavaan kokoonpanoon oli ilouutinen Kings-valmennukselle, sillä joukkue saa nyt jalkeille huomattavasti tasapainoisemmat hyökkäysketjut. Näin nopea maalivireen löytyminen heti pitkän loukkaantumisen jälkeen oli fantastinen lisäbonus.

Kings on tällä hetkellä ensimmäisellä Läntisen konferenssin villi kortti -paikalla, mutta ero Tyynenmeren divisioonassa kolmantena olevaan Anaheim Ducksiin on vain yksi piste. Kings on lisäksi pelannut kaksi peliä vähemmän, joten nykyvireessä nouseminen divisioonan kärkikolmikkoon on mahdollista ja jopa todennäköistä.

Phaneuf oli riskihankinta, mutta toistaiseksi riski näyttää kannattaneen. Carterin tilalle Kings-johto ei hankkinut korvaajaa, vaan vastuuta annettiin nuorille ja odotettiin kärsivällisesti kärkihyökkääjän paluuta kokoonpanoon. Tämäkin riskiratkaisu vaikuttaa tällä hetkellä onnistuneelta.

Kuluneen sanonnan mukaan menestymiseen tarvitaan myös onnea. Kingsillä vaikuttaisi pelillisen osaamisen lisäksi riittävän myös tuuria.

Lue myös

NHL 65:00 -podcast - Dion Phaneuf tavoittelemaan Stanley Cupia länsirannikolle

NHL | 19.2.2018 11:30
NHL:ssä on viime päivinä nähty useampi pelaajakauppa. Suomalaismaalivahti Harri Säteri antoi näyttönsä kirkkaissa valoissa. Seattlen laajennushanke napsahti taas hieman eteenpäin. Näistä ja monista muista asioista puhetta NHL 65:00 -podcastissa. lue lisää

Kaupat tuli: Kingsille riskialtis vahvistus puolustukseen, Senatorsille helpotusta budjettiin

NHL | 16.2.2018 16:00
Ottawa Senators ja Los Angeles Kings aloittivat siirtotakarajan hulinat, kun Dion Phaneuf ja Marian Gaborik vaihtoivat seuroja. Molemmat konkaripelaajat saivat maalitilinsä auki heti ensimmäisessä pelissä siirron jälkeen, mutta Jatkoajan NHL-toimitus sukeltaa kauppa-analyysissään hieman syvemmälle. lue lisää

NHL-konkarit vaihtokaupassa: Phaneuf Kingsiin, Gaborik Senatorsiin

NHL | 14.2.2018 9:02
Los Angeles Kings ja Ottawa Senators ovat tehneet pelaajakaupan, jossa pääosan vievät kaksi konkaripelaajaa. lue lisää

Los Angeles Kings ja Gabe Vilardi tulokassopimukseen

NHL | 2.3.2018 6:26
Los Angeles Kings on tehnyt kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen viime kesän ykköskierroksen varauksensa keskushyökkääjä Gabe Vilardin kanssa. lue lisää

Rieder kaupattiin Kingsiin, myös maalivahdit liikkuivat

NHL | 22.2.2018 7:49
Tyynenmeren divisioonan joukkueet Arizona Coyotes ja Los Angeles Kings olivat kaupoilla keskenään, Suurimpana palasena liikkui saksalaishyökkääjä Tobias Rieder, minkä lisäksi joukkueiden kakkosmaalivahdit vaihtuivat päittäin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Dion Phaneuf

Los Angeles #2 L p
s. 1985 Edmonton, AB, CAN
188CM / 91KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2003 Calgary Flames 1.kierros #9