Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä

Pettikö Kärppien pokka?

Kärpät vahvisti hankkineensa Ruotsin maajoukkueessakin esiintyneen Johan Backlundin kärppämaalille. Pettikö Kärppien pokka?

Kärppien maalivahtitilanne nähtiin ennen kauden alkua monissa ennakkoarvioissa joukkueen suurimpana kompastuskivenä. Viime kauden jälkeen Hannu Aravirta toi vahvasti esiin tarpeen hankkia joukkueeseen ykkösmaalivahti. Muutamaa viikkoa myöhemmin Kärpät allekirjoitti sopimuksen Iiro Tarkin kanssa.

Tarkki kuitenkin katosi kuviosta nopeasti ja Ville Hostikka sai kauan kaipaamansa ykkösmaalivahdin vastuun. Hostikka kantoi vastuunsa miehekäästi ollen alkusyksyn parhaimpia liigavahteja. Hostikka pelasi SM-liigan vahdeista eniten, eikä kakkosmaalivahti Tomi Karhuselle herunut peliaikaa. Tämä herätti kummastusta.

– Halusimme antaa Hostikalle luottamuksen, eikä haluttu ottaa sitä pois, Aravirta kommentoi viikko sitten alkukauden maalivahtipeluutusta.

Lopulta Karhunenkin sai näyttöpaikkansa – tosin pakon sanelemana, kun Hostikka loukkaantui. Karhunen ei olisi voinut parempia näyttöjä antaa, sillä kauden ensimmäisestä liigaottelusta saaliina oli nollapeli Jokereita vastaan. Joulun jälkeen Karhunen on auttanut Kärpät kauden pisimpään voittoputkeen.

Kahden maalivahdin takaa löytyy vielä varamiehenä Petteri Similä, jonka Kärpät pelasti Kiekko-Laserin raunioista.

Näiden kolmen maalivahdin seuraksi Kärpät hankki nyt tällä kaudella puolitoista ottelua pelanneen 30-vuotiaan Johan Backlundin. Viime kaudella AHL:ssä pelannut ruotsalainen torjui kiekkoja 89% torjuntaprosentilla. Backlund on kaikkea muuta kuin pomminvarma hankinta. Loukkaantumisesta vasta toipuneen ja pitkään pelaamatta olleen Backlundin viime kausi ei ollut uran parhaimpia.


Ville Hostikka saa haastajan Ruotsista.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Mitähän Ville Hostikka ja Tomi Karhunen ajattelevat tällä hetkellä? Hostikan mieleen palaavat ehkä Aravirran sanat kesältä ”Ville, tää on sun vuosi!”. Ehkä Aravirta tarkoitti juuri päättynyttä vuotta 2011. Kuluva vuosi saattaa olla jonkun muun.

Tomi Karhusen ajatukset lienee vieläkin synkemmät. Kärppäkasvatti on pelannut joukkueelle kauden pisimmän voittoputken ja näyttänyt närhen munat kaikille epäilijöilleen. Ensi viikolla Karhunen joutuu miettimään tosissaan pääseekö pelaamaan jatkossa ylipäätään missään.

Kärpät on päästänyt liigassa kolmanneksi vähiten maaleja. Backlundin hankintaa on vaikea ymmärtää juuri nyt, kun maalivahtiosasto on joukkueen vahvin osa-alue yhdessä puolustuksen kanssa. Ennen kauden alkua ja vielä alkukaudestakin hankinta olisi ollut helpompi ymmärtää, mutta nyt Karhunen on näytöillään ansainnut kakkosmaalivahdin paikan. Mikäli Ville Hostikan vamma on julkisuuteen ilmoitettua vakavampi, Backlundin hankinnan ymmärtää toki paljon paremmin. Mutta näin tuskin on, sillä Hostikka oli jo torstaina Kärppien luukkuvahtina Turussa ja seura kertoo miehen olevan pelikuntoinen.

Maalivahdin sijaan Kärpät kaipaisi maalintekijää.

Pettikö Kärppien pokka? Eikö Hostikkaan ollut täydellistä luottoa? Kärpät on ennenkin uskaltanut lähteä kevääseen tilanteessa, jossa media toitotti Kärppien kaatuvan pudotuspeleissä kokemattomaan maalivahtiin. Kausi oli 2006–2007 ja maalivahti Tuomas Tarkki. Saldona kymmenestä pudotuspelistä yhtä monta voittoa ja Suomen mestaruus. Miksei nyt uskallettu luottaa veskariin, jonka kanssa on tehty töitä jo yli vuosi menestyksekäästi?

Kun Ruotsin maajoukkuemaalivahti torjui viimeksi kärppämaalilla, ei kaikki mennyt aivan putkeen. Kaikki varmasti muistavat Peter Åslinin? Kärppien kannalta sopii toivoa asioiden sujuvan paremmin tällä kertaa.

Lue myös

Kärppien kärkipuolustaja Miika Koivisto sivussa toistaiseksi

LIIGA | 23.3.2018 16:37
Kärppien tehokkain puolustaja Miika Koivisto loukkaantui torstaina pelatussa toisessa puolivälieräottelussa Ässiä vastaan. Koivisto on sivussa kokoonpanosta toistaiseksi. lue lisää

Kärppien kapteeni Kukkonen: "Ensimmäiseen kymppiin me tämän pelin hävisimme"

LIIGA | 22.3.2018 21:57
Ässät sai kotiluolassaan erittäin vahvan alun otteluun, mikä riitti lopulta arvokkaaseen voittoon Kärppiä vastaan. Vierailijoiden kapteeni Lasse Kukkonen näki joukkueensa pelaamisessa huolimattomuutta, vaikka valmistautumisen piti olla kohdillaan. lue lisää

Kärpille takaisku - tehopuolustaja Koivisto talutettiin pukukoppiin taklauksen jälkeen

LIIGA | 22.3.2018 19:00
Kärpät sai pahoja uutisia kesken puolivälieräottelun, kun joukkueen tehopuolustaja Miika Koivisto loukkasi itseään. Koivisto jäi Antoine Laganièren taklauksen jälkeen jäähän makaamaan, eikä päässyt jäältä pois ilman apua. lue lisää

Mikael Ruohomaa avasi Kärppien maalihanat − "Oli jopa ylilatausta tämän odottelun takia"

LIIGA | 21.3.2018 7:00
Oulun Kärppien Mikael Ruohomaa jatkoi pistetehtailua heti ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Ässiä vastaan. Pelin jälkeen mies jakoi kunniaa niin kanssapelaajille kuin vastustajilleen. lue lisää

Kärppien Manner ensimmäisen puolivälierän jälkeen: "Ei tästä pudotuspelihuumasta kannata liian isoa numeroa tehdä"

LIIGA | 20.3.2018 22:49
Oulun Kärpät otti kotonaan ensimmäisen voiton puolivälieräsarjassa Porin Ässiä vastaan. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli positiivisesti yllättynyt joukkueensa suorituksesta. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätÄssät
"Ässillä yllätysmahdollisuus Oulussa"
Ässät tasoitti sarjan tehokkaan avauseränsä ansiosta torstaina, mikä tuo varmasti itseluottamusta porilaisryhmään. Kärpät menetti ottelussa kärkipuolustaja Miika Koiviston, mikä tekee ison loven oululaisryhmän alakertaan ja ylivoimapelaamiseen. Oululaisryhmä on ollut kotikaukalossaan kova, mutta Ässät osoitti pystyvänsä horjuttamaan joukkuetta. Voiton tuoma itseluottamuspiikki johtaa Ässiä pitkälle myös kolmannessa kohtaamisessa ja se pistää Kärpät ahtaalle. Ottelun ratkaisua voidaan joutua hakemaan jopa jatkoajalta saakka.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
TPSSaiPa
"TPS sysää SaiPan kuilun reunalle"
SaiPa on kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa haastanut TPS:n täysin, mutta turkulaisryhmä on rankaissut sitä huolimattomuusvirheistä. Tiukat tappiot lisäävät varmasti nälkää lappeenrantalaisryhmään, mutta se ei riitä TPS:ää vastaan. Turkulaisjoukkueen kokenut osasto Eric Perrinin ja Ilari Filppulan johdolla on ollut hyvässä vireessä ja rokottanut erikoistilanteista SaiPaa kovalla prosentilla. Lappeenrantalaisryhmä taistelee kovasti myös lauantaina, mutta isäntien rutiini ratkaisupaikoissa on liikaa sille ja TPS nappaa ottelusarjan kolmannen voiton.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
JYPHIFK
"JYP nappaa toisen kiinnityksen"
JYP hävisi avauskohtaamisen hallinnastaan huolimatta, mutta tasoitti sarjan perjantaina, vaikka HIFK ottelussa olikin niskan päällä. Jyväskyläläisryhmän aktiivinen peli tuotti ongelmia avauspelissä HIFK:lle ja JYPin tehottomuus pelasti helsinkiläisjoukkueen. Jos pelin kuva on samanlainen myös lauantaina, iskee JYP vääjäämättä jossain vaiheessa. HIFK:kin saa oman hyökkäyspelinsä ansiosta tilaisuuksia hyökkäyspäässä, mutta JYP jauhaa voittoon tarvittavat osumat.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TapparaKalPa
"Tasainen taistelu jatkuu Tampereella"
Tapparan ja KalPan sarjassa on edetty tähän asti kotivoittojen merkeissä. Molemmat kamppailut ovat päättyneet maalin erolla, eikä kolmaskaan kohtaaminen muutosta tuo. Tappara on kotikaukalossaan ennakkosuosikki, mutta perjantain voitto toi varmasti kuopiolaisryhmälle itseluottamusta. Maaleja nähdään jälleen molemmissa päissä, mutta kirvesrinnat pystyvät kotikaukalossa nappaamaan toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Johan Backlund

s. 1981 Skellefteå, SWE
188CM / 90KG
SOPIMUS: 2013