Mielipide

Perjantai on Kummolalle huikea mahdollisuus − nimittäin muutokseen

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE / Kolumni
Perjantaina julkiseen vaalikeskusteluun asettuva Kalervo Kummola on todennäköisin jatkaja Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi. Ilta tarjoaa kuitenkin Kummolalle hienon mahdollisuuden asettua tukemaan muutosta.

Perjantaina A-studiossa haastajansa Mika Anttosen kohtaava Kalervo Kummola on Jääkiekkoliiton pallillaan klassisen kysymyksen edessä.

"Should I stay or should I go?"

Lainaus The Clashilta on sikäli kuvaava, että liiton sisällä päätös on koko ajan tuntunut olevan eniten Kummolan itsensä käsissä. Kummolan asema on ollut vakaa. Häntä ei joko vastusteta, tai ei uskalleta vastustaa.

Lisäksi esimerkiksi Pelaajayhdistys asettui Sinuhe Wallinheimon johdolla Kummolan tueksi, vaikka läheskään kaikilta pelaajilta ei edes kysytty asiaa. Toimenpide aiheutti luonnollisesti närää pelaajissa.

Ettehän, arvoisa Kalervo Kummola, ole suomilätkän muutoksen tiellä?

Jääkiekkoa seuraava kansa ei ole Kummolan takana ainakaan yleisten reaktioiden tai äänestysten perusteella. Kummolaa on huudettu ulos viime vuosina milloin lippukohun, milloin huolimattomien lausuntojen, milloin Valko-Venäjä-päätöksen takia. Siis usein syystäkin.

Kaiken lisäksi haastaja Anttonen puhuu avoimessa kirjeessään liittovaltuutetuille hemmetin fiksuja. Esimerkiksi lätkäharrastuskustannusten leikkaaminen ei ole mikään populistinen heitto. Se on erittäin vakava ongelma, joka on selätettävä.

Selätettävä siksi, että muuten suomalaisen jääkiekon taso ja harrastajien määrä syöksyy pian reippaasti alaspäin. Harrastekiekon merkitystäkään ei voi väheksyä.

Keinoista vasta osa on tiedossa. Oli kyse sitten lämmön talteenotosta jäähalleihin, tai edustusjoukkueiden vastuun lisäämisestä, pitää suuren sykäyksen lähteä johdosta. Muutossykäyksen.

Suomalainen jääkiekko tarvitsee muutosjohtajaa, jollainen Anttonen ainakin selkeiden tavoitteidensa perusteella on. Miksipä hän ei saisi tartutettua samaa henkeä muihin tekijöihin?

Tästä palaamme itse vaaliasetelmaan. Ettehän, arvoisa Kalervo Kummola, ole suomilätkän muutoksen tiellä?

Niin, perjantai ja vaalit tarjoavat itseasiassa valtavan mahdollisuuden Kummolalle. Ei sillä, että Kummolalla olisi mahdollisuus jyrähtää jatkonsa puolesta, vaan sillä, että hän asettuu muutoksen puolelle.

Joko tukemalla Anttosen hyvin jäsenneltyjä ajatuksia muutoksesta, tai jopa asettumalla suorasti tai epäsuorasti Anttosen valinnan puolelle.

Hyvää kaikille, ja Kummolalle itselleen loistava tilaisuus puhdistaa julkikuvaansa − mahdollistamalla muutoksen!

Peukut pystyyn, Suomen lätkäkansa. Perjantai voi olla ensimmäinen muutoksen päivä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös