Mielipide

Pennanen näytti epäilijöilleen

MESTIS / Kolumni
Vain viikko ennen Mestiksen runkosarjan alkua Jukurit nostettiin Liigaan. Sitä ennen oli käynyt selväksi, ettei Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen jatka joukkueen valmentajana kuluvan kauden jälkeen.

Liiganousun vuoksi näkyvyys Jukureiden ympärillä oli valtaisa, eikä tilannetta yhtään helpottanut se, että runkosarjan ensimmäisen ottelun jälkeen varmistui tieto Risto Dufvan siirtymisestä Jukureiden valmentajaksi kaudelle 2016-17.

Jukureiden viimeisen Mestis-kauden aloitus ei kuitenkaan sujunut ruusuisesti. Ensimmäisen kahdeksan ottelun jälkeen kasassa oli ainoastaan yksi voitto. Tilanne vaikutti käsittämättömältä ottaen huomioon, että vielä harjoitusotteluissa Jukurit oli näyttänyt osaamistaan voittamalla sekä Oulun Kärpät että HPK:n.

Samalla kun jääkiekon ystävät ympäri Suomea ihmettelivät Jukureiden rämpimistä, olivat hätäisimmät vaatimassa mikkeliläiset viime keväänä Mestiksen mestaruuteen valmentaneen Antti Pennasen erottamista.

Jukureiden johto ei kuitenkaan tehnyt hätäistä ratkaisua, vaan luotti edelleen Pennasen ammattitaitoon.

Se kannatti.

Joukkueen peli parani huomattavasti, eikä RoKista napatun 8-1-voiton jälkeen enää puhuttu maalinteon vaikeudesta. Otteissa alkoi näkyä sitä varmuutta ja ilmettä, jota Pennasen aikana aiemmin oli totuttu näkemään. 

Kurssin käännöksen jälkeen Jukurit on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä, minkä vuoksi pelaajien itseluottamus on lisääntynyt.

Kaikista vaikeuksista huolimatta Liigaan ensi kaudeksi nouseva Jukurit porskuttaa kohti kärkisijoja taistelemaan viimeistä kertaa Mestiksen mestaruudesta. 

Pennanen näytti epäilijöilleen, etteivät taidot ole mihinkään kadonneet. Jos nämä otteet jatkuvat, ei Pennasella pitäisi olla huolta tulevan kauden työpaikastaan, sillä ottajia löytyy varmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle