Läntinen konferenssi
 • ANA
  NSH
  VS
  2 - 4
Itäinen konferenssi
 • PIT
  OTT
  VS
  4 - 3

Penguinsin leirissä tiukat oltavat - onko kupla jo puhkeamassa?

Pittsburgh Penguins hävisi nöyryyttävällä tavalla kolmannen ottelun Ottawa Senatorsille, joka siirtyi sarjassa uudelleen johtoon. Vaikka sarja onkin vielä pahasti kesken, näyttää hallitsevan mestarin tilanne hyvin hankalalta.

Mike Sullivanin luotsaama Pittsburgh Penguins lähti pudotuspeleihin ilman ykköspuolustajaansa Kris Letangia, jolla todettiin niskassa välilevypullistuma. Poisjäänti aiheutti luonnollisesti valtavan määrän epäilyksiä Penguinsin menestysmahdollisuuksista, jotka seura pystyi ampumaan alas hyvin pian.

Ensimmäisellä kierroksella Columbus Blue Jacketsista ei loppujen lopuksi ollut haastamaan raikasjalkaista ja tehokkaalla hyökkäysarsenaalilla operoinutta pingviinilaumaa. Toisella kierroksella arkkivihollinen ja suurin haastaja Washington Capitals kaatui seitsemännessä pelissä loistavan Marc-Andre Fleuryn ja jälleen tehokkaan Sidney Crosbyn johtaman hyökkäyksen ansiosta.

Moni ajatteli pudotuspelikevään sensaatiojoukkueeksi nousseen ja aina itäisen konferenssin finaaleihin yltäneen Ottawa Senatorsin olevan pelkkä suupala Penguins-ryhmälle. Nyt kuin kolme ottelua on sarjasta pelattu, niin taistelujoukkueen ilmentymä Senators johtaa hallitsevaa mestaria vastaan voitoin 2-1.

Passiivinen odottelu ja vetäytyminen eivät ehkä edusta sitä kaikkein kauneinta tyyliä, mutta se on tehokasta.

Senators on löytänyt Penguinsia vastaan pelitavallisen aseen, jolla suurin mestariehdokas olisi kaadettavissa. Puolustusvoittoista 1-3-1-muodostelmaa peluuttava Senators-valmentaja Guy Boucher on saanut toistaiseksi lyötyä Penguins-pelaajille luun kurkkuun.

Äärimmäisen kurinalaisesti ja tiiviisti puolustava Senators antaa toki Penguinsin pitää kiekkoa, mutta ykkösalueen maalintekosektoreihin joukkuetta ei päästetä.

Passiivinen odottelu ja vetäytyminen eivät ehkä edusta sitä kaikkein kauneinta tyyliä, mutta se on tehokasta. Boucher sai puolustusvoittoisesta ja passiivisesta pelityylistään kritiikkiä jo silloin, kun mies valmensi Tampa Bay Lightningia kausina 2010-2013.

Boucherin aloitteita hylkivästä taktiikasta kertoo osaltaan myös se, että Senatorsin kapteeni sekä maailman paras hyökkäävä puolustaja Erik Karlsson ei ole saanut sarjan kolmessa ensimmäisessä ottelussa tililleen kuin vasta yhden syöttöpisteen, koska kaikki riskinotto ja yltiöpäisiin hyökkäyksiin lähdöt on kitketty minimiin.

Vastaavasti plusmiinustilasto näyttää ruotsalaispuolustajan kohdalla +5. Karlssonin panos on joka tapauksessa Senatorsille aivan korvaamaton.

Boucherin tyyli on saanut Penguinsin miltei raivon partaalle. Pingviinilauman ykköstähdet Jevgeni Malkinia myöten tuhlaavat energiaansa kiukutteluun ja turhiin jäähyihin, mikä on Boucherin valmentamalle ryhmälle musiikkia korville.

Lisäksi terävät kiekonriistot à la Mark Stone sekä erinomaiseen kevätvireeseen päässeet Bobby Ryan, Kyle Turris ja Jean-Gabriel Pageau ovat saaneet tuotua Penguinsin puolustuksen piilossa olleet heikkoudet tehokkaasti esiin. Juuri ne heikkoudet omassa päädyssä, joita ilman Letangia pelaavalta Penguinsilta uskalsi odottaa.

Luottopuolustajat, kuten Olli Määttä, Ian Cole sekä Ron Hainsey ovat olleet Senatorsia vastaan erittäin epävarmoja. Eikä Penguinsin tilannetta ole helpottanut tippaakaan muutamien hyökkäyspään avainpelaajien viimeaikaiset loukkaantumiset.

Pittsburgh Penguins lyö tällä hetkellä päätään muuriin nimeltä Ottawa Senators. Se onnistui vaivoin raastamaan toisessa ottelussa 1−0-voiton Phil Kesselin toimiessa ratkaisijana päätöserässä. Mutta mitä tiiviimpänä pysyvät maalihanat, sitä suuremmiksi kasvavat Senatorsin voitonmahdollisuudet.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Suora Yhteys: Vieläkö Senators löytää uuden kanin hatustaan?

NHL | 25.5.2017 9:07
Ottawa Senators teki lähes mahdottomasta mahdollisen ja venytti ottelusarjan hallitsevaa mestaria Pittsburgh Penguinsia vastaan seitsemänteen otteluun. ”Game Sevenissä” punnitaan jälleen niin maalivahdit kuin Senatorsin venymistaidotkin. lue lisää

Penguins-Senators: Suursuosikki pitää pintansa

NHL | 13.5.2017 12:41
NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjassa kohtaavat hallitseva Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguins ja jymy-yllättäjä Ottawa Senators. Ottelusarjan suosikista ei pitäisi olla epäselvyyttä. Jatkoajan NHL-toimittajat Simo Järvinen ja Nico Oksanen perkaavat ottelusarjan läpi. lue lisää

Suora Yhteys: Joko Stanley Cupille on tilattu lento Suomeen?

NHL | 12.5.2017 9:30
Kiekkokauden huipennus lähenee, kun NHL:n pudotuspelit ovat edenneet jo konferenssifinaaleihin. Mukana on enää neljä parasta joukkuetta, joissa on vahva suomalaisedustus. Matkaako Stanley Cup kesällä Jyväskylään tai Kempeleeseen? lue lisää

Senators vahvisti maalivahtiosastoaan Condonilla

NHL | 2.11.2016 20:57
Pittsburgh Penguins on kaupannut maalivahti Mike Condonin Ottawa Senatorsiin. Vaihdossa Senators antoi viidennen kierroksen varausvuoron kesän 2017 varaustilaisuuteen. lue lisää

Penguins-Predators: Pekka Rinnekään ei pysty estämään Penguinsin mestaruuden uusimista

NHL | 29.5.2017 11:55
Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators iskevät yhteen NHL-kauden päättävässä kliimaksissa, Stanley Cup -finaalissa. Lännen sensaatiojoukkue Predatorsin maalin suulla torjuvalla Pekka Rinteellä on sarjassa vain yksi tehtävä − tylsyttää Penguinsin hyökkäysmateriaali, jotta omalla joukkueella säilyy usko voittamiseen. lue lisää

Kommentit

Tom Kühnhackl

Pittsburgh #34 R lh
s. 1992 Landshut, GER
187CM / 79KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2010 Pittsburgh Penguins 4. kierros #110