Penguins on heikentyneenäkin suurin ennakkosuosikki

Kaksi peräkkäistä Stanley Cupia voittanut Pittsburgh Penguins ei putoa valtaistuimeltaan, vaikka menetti monta runkopelaajaa. Lähtijöiden tilalle on tarjolla runsaasti lahjakkuutta, ja Sidney Crosby sekä Jevgeni Malkin johtavat joukkuetta omalla ylivertaisuudellaan.

Kesän siirtomarkkinat olivat tyly isku hallitsevalle mestarille, kun Pittsburgh Penguinsin riveistä poistuivat pitkäaikainen maalivahti Marc-Andre Fleury, puolustajat Ron Hainsey, Mark Streit ja Trevor Daley sekä hyökkääjät Nick Bonino, Matt Cullen ja Chris Kunitz.

Vähät hankinnat olivat syvyyspelaajia, mutta Penguins-leirissä ei ole syytä huoleen.

Huippuorganisaatiossa on kaikki kunnossa. Penguins osaa ja haluaa voittaa.

Hallitsevalla mestarilla nimittäin on hämmästyttävä kyky koulia keskinkertaisuuksista timantteja. Conor Sheary ja Jake Guentzel ovat nykykokoonpanossa oivia esimerkkejä nopeasta noususta kärkihyökkääjiksi.

Shearyn ja Guentzelin tehokkuus toki johtuu paljon Sidney Crosbysta ja Jevgeni Malkinista, mutta myös päävalmentaja Mike Sullivanin luoma pelitapa on mahdollistanut hyppäämisen NHL:ssä suoraan syvään päähän.

Seuraavaksi vastaavaa tasonnostoa toivotaan Josh Archibaldilta ja Scott Wilsonilta.

Lisäksi Penguinsilla on reservissään viiden vuoden takainen ensimmäisen kierroksen varaus Derrick Pouliot, jolla on hyvä mahdollisuus ottaa pelipaikka kaventuneesta Penguins-puolustuksesta.

Myös hyökkäykseen on tarjolla huippulahjakkuutta. Hollantilaislaituri Daniel Sprongilla on alla QMJHL:ssä kausi yli maali per peli -tahdilla. Ja kovista menetyksistä huolimatta Penguinsilla on edelleen sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä kokemusta ja monipuolisuutta niin paljon, että vastustajat kadehtivat.

Se nähtiin jo viime kaudella, että Penguins ei vähästä hätkähdä. Moni huippujoukkue olisi pulassa, jos ylivoimainen ykköspuolustaja on puolet kaudesta sivussa. Penguinsin menoa ei kuitenkaan Kris Letangin loukkaantuminen haitannut kuin korkeintaan yksittäisissä otteluissa.

Huippuorganisaatiossa on kaikki kunnossa. GM Jim Rutherford osaa tehdä oikea-aikaisia siirtoja. Päävalmentaja Sullivanin pelitapa toimii, ja kokoonpano on NHL:n huippua.

Nuori maalivahti Matt Murray on uuden haasteen edessä kiistattomana ykköstorjujana, mutta kokeneen Antti Niemen hankkiminen halvalla sopimuksella on vain yksi esimerkki Rutherfordin kyvyistä.

Lisäksi joukkuetta johtaa supertähti Crosby, joka on pelkästään kahden viime kauden aikana voittanut kahden Stanley Cupin lisäksi pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Conn Smythe Trophyn kahdesti, parhaan maalintekijän palkinnon Maurice Richard Trophyn sekä kultaa World Cupissa ja turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnon.

Penguins osaa ja haluaa voittaa – eikä ylivoimaisen vastustajan voittaminen ole koskaan helppoa.

Lue myös

Penguins ja Flyers jälleen ulkojäille

NHL | 20.11.2017 15:28
NHL ilmoitti ulkopeleille tulevan jatkoa, kun Philadelphia Flyers ja Pittsburgh Penguins pelaavat vastakkain Stadium Seriesin ottelussa helmikuussa 2019. lue lisää

Heikon alkukauden odotettu seuraus - Antti Niemi siirtolistalle

NHL | 23.10.2017 20:06
Hallitsevan Stanley Cup -voittajan Pittsburgh Penguinsin suomalaisvahti Antti Niemi on joutunut siirtolistalle. lue lisää

NHL:n tehokkaimmat hyökkäyskalustot: Valta on vaihtunut sentterikaksikoiden välillä

NHL | 4.10.2017 11:30
Ei ole yllätys, että kaksi peräkkäistä mestaruutta voittanut Pittsburgh Penguins luottaa yhä terävään hyökkäyspeliin. Vastaavalla strategialla operoi myös Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin johtama Edmonton Oilers, jossa suomalaishyökkääjiltä odotetaan petrausta viime kaudesta. Viihdyttävät torontolaisnuoret ovat jälleen vuoden vanhempia ja astetta nälkäisempiä. lue lisää

Conor Shearylle kolmivuotinen jatkosopimus

NHL | 30.7.2017 23:42
Pittsburgh Penguins on tehnyt kolmivuotisen jatkosopimuksen Conor Shearyn kanssa. Amerikkalaishyökkääjä tienaa jatkossa kolme miljoonaa dollaria kaudessa. lue lisää

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Riley Sheahan

Pittsburgh #15 L kh
s. 1991 St. Catharines, ON, CAN
188CM / 96KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2010 Detroit Red Wings 1. kierros #21