Penguins on heikentyneenäkin suurin ennakkosuosikki

Kaksi peräkkäistä Stanley Cupia voittanut Pittsburgh Penguins ei putoa valtaistuimeltaan, vaikka menetti monta runkopelaajaa. Lähtijöiden tilalle on tarjolla runsaasti lahjakkuutta, ja Sidney Crosby sekä Jevgeni Malkin johtavat joukkuetta omalla ylivertaisuudellaan.

Kesän siirtomarkkinat olivat tyly isku hallitsevalle mestarille, kun Pittsburgh Penguinsin riveistä poistuivat pitkäaikainen maalivahti Marc-Andre Fleury, puolustajat Ron Hainsey, Mark Streit ja Trevor Daley sekä hyökkääjät Nick Bonino, Matt Cullen ja Chris Kunitz.

Vähät hankinnat olivat syvyyspelaajia, mutta Penguins-leirissä ei ole syytä huoleen.

Huippuorganisaatiossa on kaikki kunnossa. Penguins osaa ja haluaa voittaa.

Hallitsevalla mestarilla nimittäin on hämmästyttävä kyky koulia keskinkertaisuuksista timantteja. Conor Sheary ja Jake Guentzel ovat nykykokoonpanossa oivia esimerkkejä nopeasta noususta kärkihyökkääjiksi.

Shearyn ja Guentzelin tehokkuus toki johtuu paljon Sidney Crosbysta ja Jevgeni Malkinista, mutta myös päävalmentaja Mike Sullivanin luoma pelitapa on mahdollistanut hyppäämisen NHL:ssä suoraan syvään päähän.

Seuraavaksi vastaavaa tasonnostoa toivotaan Josh Archibaldilta ja Scott Wilsonilta.

Lisäksi Penguinsilla on reservissään viiden vuoden takainen ensimmäisen kierroksen varaus Derrick Pouliot, jolla on hyvä mahdollisuus ottaa pelipaikka kaventuneesta Penguins-puolustuksesta.

Myös hyökkäykseen on tarjolla huippulahjakkuutta. Hollantilaislaituri Daniel Sprongilla on alla QMJHL:ssä kausi yli maali per peli -tahdilla. Ja kovista menetyksistä huolimatta Penguinsilla on edelleen sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä kokemusta ja monipuolisuutta niin paljon, että vastustajat kadehtivat.

Se nähtiin jo viime kaudella, että Penguins ei vähästä hätkähdä. Moni huippujoukkue olisi pulassa, jos ylivoimainen ykköspuolustaja on puolet kaudesta sivussa. Penguinsin menoa ei kuitenkaan Kris Letangin loukkaantuminen haitannut kuin korkeintaan yksittäisissä otteluissa.

Huippuorganisaatiossa on kaikki kunnossa. GM Jim Rutherford osaa tehdä oikea-aikaisia siirtoja. Päävalmentaja Sullivanin pelitapa toimii, ja kokoonpano on NHL:n huippua.

Nuori maalivahti Matt Murray on uuden haasteen edessä kiistattomana ykköstorjujana, mutta kokeneen Antti Niemen hankkiminen halvalla sopimuksella on vain yksi esimerkki Rutherfordin kyvyistä.

Lisäksi joukkuetta johtaa supertähti Crosby, joka on pelkästään kahden viime kauden aikana voittanut kahden Stanley Cupin lisäksi pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Conn Smythe Trophyn kahdesti, parhaan maalintekijän palkinnon Maurice Richard Trophyn sekä kultaa World Cupissa ja turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnon.

Penguins osaa ja haluaa voittaa – eikä ylivoimaisen vastustajan voittaminen ole koskaan helppoa.

Lue myös

Rick Nash ja Mike Green sikseen − Stanley Cup -jahdissa on ratkaisevaa hankkia roolipelaaja alempiin kenttiin

NHL | 20.2.2018 6:00
NHL:n siirtoikkunan sulkeutuessa myös huippupelaajat ovat mukana kauppahuhuissa. Viime vuosien Stanley Cup -voittajat ovat kuitenkin enemmän hyötyneet tarkkaan harkituista syvyyshankinnoista. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Harri Säteri nousi kuin nousikin NHL-maalivahdiksi

NHL | 8.2.2018 6:30
Tämän kertaisessa NHL 65:00 -podcastissa käydään läpi NHL:n kurinpidon linjoja ja kahden menestyksekkään NHL-pelaajan uran loppumisia. lue lisää

Rapakon takaa, tammikuu: Crosby hurjasteli Penguinsin liitoon

NHL | 3.2.2018 16:00
Rapakon takaa -juttusarjassa pureudutaan tällä kertaa tammikuun NHL-tapahtumiin. Kuukausikatsauksessa valitaan nousussa ja laskussa olevat joukkueet ja pelaajat sekä kuukauden parhaat tulokkaat. lue lisää

Matt Murray toistaiseksi sivuun isänsä kuoleman vuoksi

NHL | 18.1.2018 5:34
Matt Murray on määrittelemättömän ajan poissa peleistä isänsä kuoleman johdosta. lue lisää

Mestaruusmailien jälkeen Penguinsin kone kaipaa huoltoa

NHL | 15.1.2018 17:30
Ennen kauden alkua hallitsevasta mestarista Pittsburgh Penguinsista povattiin yhtä suurimmista Stanley Cup -ehdokkaista. Kun kautta on pelattu hieman yli puolet, on joukkue vasta divisioonansa neljäntenä - juuri ja juuri pudotuspeliviivan yläpuolella. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Justin Schultz

Pittsburgh #4 R p
s. 1990 West Kelowna, BC, CAN
188CM / 84KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2008 Anaheim Ducks 2. kierros #43