Mielipide

Pelastautuuko Tappara itse kaivamastaan kuopasta?

LIIGA / Kolumni

Tampereen paikallissarja on tilanteessa, josta vain toiveikkaimmat Ilveksen kannattajat uskalsivat unelmoida. 

Välieräpaikka on perjantaina tarjolla sarjaa voitoin 3-2 johtavalle Ilvekselle.

Selitykseksi yllättävälle tilanteelle on esitetty Ilveksen päävalmentaja Karri Kiven pelitaktista neroutta ja Tapparan avainpelaajien tehottomuutta.

On puhuttu myös maalivahti Antti Lehtosen jumalmoodista ja Ilveksen kylmäpäisistä ratkaisijoista. Ylipäätään keskustelua on leimannut hehkutus Ilveksen häikäisevästä tasonnostosta.

Kaikki kunnia tupsukorvien erinomaiselle keväälle, mutta perimmäiset syyt vallitsevalle tilanteelle löytyvät Hakametsän koppikäytävän toisesta päästä.

Ilveksen ei ole tarvinnut esittää mitään maata mullistavaa päästäkseen tilanteeseen, jossa se nyt on. Rakas paikallisvastustaja Tappara on tehnyt sen Ilveksen puolesta.

Jussi Tapolan johdolla Tappara on pitänyt sinnikkäästi kiinni muun muassa viivelähdöistään, jotka lähes poikkeuksetta johtavat joukkueen pelin avaamisen puuroutumiseen.

Hyökkäysten käynnistäminen hitaasti oman maalin takaa antaa Ilvekselle sen tarvitsemia lisäsekunteja asettaa niin kutsuttu "trap" paikoilleen keskialueelle.

Suosimalla nopeiden ja suoraviivaisten hyökkäysten sijaan viivelähtöjä Tappara vetää itse mattoa jalkojensa alta.

Viivelähtöjen lisäksi Tapparan suuri synti Ilvestä vastaan on ollut maalipaikkojen hukkaaminen. Tolkuttomasta kiekonsiirtelystä päätellen rumien räkämaalien teko on Tapparassa edelleen kielletty.

Edellä mainittujen syiden lisäksi runkosarjavoittajan ajautumista kuilun partaalle ovat vauhdittaneet tehoton ylivoima, henkinen takalukko ja kauden tärkeimmällä hetkellä lisääntyneet henkilökohtaiset virheet.

Liekö se nyt sitten niin suuri ihme, että sarjan katkaisumahdollisuus onkin perjantaina Ilveksellä?

Vielä Tapparalla on kuitenkin mahdollisuus pelastaa kautensa. Kokemus selkä seinää vasten pelaamisesta voi osoittautua perjantaina kultaakin kalliimmaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös