Mielipide

Pass the puck to Perrin

LIIGA / Kolumni
Eric Perrin laukoi JYPille seuran toisen Suomen mestaruuden Lahdessa 23.4.2012 jatkoajalla. Se on omalta kohdaltani yksi hienoimmista hetkistä, jota olen päässyt urheilun saralla todistamaan. Ja vähintään yhtä hienoja muistoja minulla on JYPin kannattajana myös miehestä, joka mestaruuden ratkaisi.

Eric Perrin teki torstain 28.12.2017 Liiga-kierroksella KooKoota vastaan kaksi maalia, joilla hän siirtyi yksin Liigan ulkomaalaisten pistepörssin kärkeen. Aiemmin kärkipaikkaa piti Jokerien Otakar Janecky 479 pisteellä ja Perrinin lukemat ovat siis tällä hetkellä 166+314=480.

Tämän kolumnin yhteydessä julkaistiin Perrinin haastattelu, jonka tein JYPin nettisivuille syksyllä 2002. Perrinin uran ajan todella monessa haastattelussa, kommentissa ja kolumnissa on muistettu mainita, kuinka hänestä huokuu jotain elämää suurempaa, sanotaanko sitä sitten johtajuudeksi vai yleisesti vaan positiiviseksi elämänasenteeksi. Sellainen ensivaikutelma jäi myös minulle. Olen kuullut urheilun parissa monta kaunista korulausetta ja faneille heitettyä kohteliaisuutta, mutta jotenkin minulle tuli kuva, että Hemmetti, Perrin tarkoittaa oikeasti kaikkea mitä sanoo.

Jopa sitä, että aikoo joskus palata Jyväskylään, kun mahtavan kauden jälkeen lähti unelmaansa tavoittelemaan NHL:ään.

Ja lopulta saavutti sen, yhdessä ystävänsä Martin St.Louisin kanssa samassa joukkueessa.

Sen jälkeen olikin vain luonnollista, että Perrin toteuttaa lupauksensa myös Jyväskylään paluusta. Kaudesta 2010-11 eteenpäin viisi kautta, joista kolme kapteenina - seuran ensimmäinen ulkomaalaiskapteeni muuten - ja yhtä vaille kaikilla yli 50 pistettä runkosarjassa. Noiden kausien aikana Perrin viimeistään sinetöi paikkansa JYPin ja Liigan historiassa.

Kaiken tuon jälkeen keväällä 2015 JYPin ilmoitus siitä, että Perrin joutuu lähtemään seurasta taloudellisten seikkojen vuoksi jätti sen sijaan katkeran maun. Oliko taustalla jotain muuta, mistä ei kerrottu? Se ei oikeastaan minua enää kiinnosta. Henkilökohtaisesti olin iloinen, että Perrin jatkoi uraansa Liigassa, vaikka ei JYPin paidassa. Paluu Jyväskylään CHL-otteluun TPS:n riveissä oli katkeransuloinen ja hämmentävä kaikille, mutta Perrin sai silti lämpimän vastaanoton joka varmasti herkisti useammankin ihmisen tuona iltana.

Ja nyt Perrin on siirtynyt Liigan kaikkien aikojen tehokkaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi.

JYPissä on vuosien varrella pelannut paljon taitavia ja mieleenjääviä ulkomaalaispelaajia. Omat muistikuvani venyvät hädin tuskin Leo Gudakseen ja Jiri Dolezaliin 90-luvun alkupuolelle. Michael  Nylander jätti lyhyen visiittinsä aikana lähtemättömän vaikutuksen. Thomas Sjögren ja muut ruotsalaiset toivat tuoreita tuulia länsinaapurista. Tšekkitähdet kuten Petr Ton ja Tomas Chlubna olivat aikanaan kovassa huudossa. Mutta yksi on kuitenkin ylitse muiden, JYPin kaikkien aikojen ulkomaalaisvahvistus, Eric Perrin.

Onnea Eric, sinä jos kuka ansaitset tämän saavutuksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös