Mielipide

Parhaan liigan kehnoin pudotuspelijärjestelmä

NHL / Kolumni
Columbus Blue Jackets keräsi NHL:n runkosarjassa neljänneksi eniten pisteitä. Pudotuspeleissä kohtalona on kuitenkin pelata kivikovaa Pittsburgh Penguinsia vastaan, koska NHL:n pudotuspelipaikat jaetaan divisioonasijoitusten perusteella, ei absoluuttisen paremmuuden.

NHL on kiistatta maailman paras jääkiekkoliiga. Siellä pelaavat parhaat pelaajat, ja rikkaat organisaatiot tarjoavat erinomaiset olosuhteet harjoitella ja pelata jääkiekkoa.

Valitettavasti NHL:n pudotuspelijärjestelmä ei ole lähellekään samaa tasoa.

Suomeksi sanottuna NHL luo konferenssi- ja divisioonajaoillaan syrjintää.

Columbus Blue Jackets oli runkosarjassa pisteillä mitattuna koko NHL:n neljänneksi paras joukkue, mutta erinomaista kautta ei palkittu kotiedulla, vaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui runkosarjan toiseksi paras joukkue Pittsburgh Penguins. Kaksi ensimmäistä peliä ovat päättyneet kotiedusta nauttivan Penguinsin voittoon.

Blue Jackets ja Penguins pelaavat molemmat kovatasoisessa Metropolien divisioonassa, ja NHL:n pudotuspelijärjestelmässä jokaisen divisioonan kaksi parasta joukkuetta saa kotiedun.

Atlantin divisioonassa tai läntisessä konferenssissa Blue Jackets olisi keräämällään pistemäärällä saanut kotiedun. Yhteensä viisi pudotuspelijoukkuetta sai kotiedun vähäisemmällä pistemäärällä kuin Blue Jackets. Nashville Predators pääsi Läntisen konferenssin viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin. Samalla pistemäärällä Itäisen konferenssin New York Islanders ja Tampa Bay Lightning jäivät jatkopelien ulkopuolelle.

Suomeksi sanottuna NHL luo konferenssi- ja divisioonajaoillaan syrjintää.

Pudotuspeleissä pitää toki mestaruuden saavuttaakseen voittaa kaikki vastustajat, riippumatta kotiedusta tai runkosarjasijoituksista. Lähtökohtien pitää kuitenkin olla oikeudenmukaiset.

NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella on mukana 16 joukkuetta. Näiden pitää olla 16 eniten pistettä kerännyttä joukkuetta, ja kahdeksan kärjen kuuluu saada kotietu − riippumatta siitä, missä konferenssissa tai divisioonassa pelaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle