"Paremmin" ei enää riitä − KooKoo tarvitsee punaisen langan

KooKoon unelma pudotuspeleistä karkasi kolmatta kautta peräjälkeen. Seuran täytyy nyt miettiä, mihin se on oikeastaan matkalla.

Kaikki tietävät HIFK:n brändikiekon ja Tapparan syvälle iskostetun trap-pelitavan. Mitä sen sijaan on KooKoo-kiekko?

Kysymykseen ei ole suoraa vastausta. 

KooKoo on ollut viime vuodet myllerryksessä, sillä joukkue antoi lähtöpassit miltei kolme kautta seuraa valmentaneelle Petri Mattilalle. Tilalle tuli Tuomas Tuokkola, jonka ensimmäinen kokonainen kausi Kouvolassa tuli vasta päätökseen.

Tuokkola joutui pestinsä alussa vaikeaan paikkaan, sillä jäälle luisteli Mattilan näköinen ja kauden myrskyissä perin hämmentynyt joukkue. Tällä kaudella paljon muuttui, mutta loukkaantumiset sotkivat pasmoja pahasti.

Pudotuspelipaikka jäi jälleen saamatta.

KooKoon kaudessa moni asia meni pieleen. Joukkue hankki kesällä muun muassa Henrik Forsbergin, Eetu Pöystin ja Siim Liivikin, joiden edelliskaudet olivat olleet rikkinäisiä. Pöysti jäi statistin rooliin, Forsberg ei pelannut otteluakaan. Mukaan mahtuivat vielä Robin Jacobssonin leikkausoperaatio ja Veeti Vainion surkeiden sattumusten sarja.

Tuokkola sanoi Kouvolan Sanomien haastattelussa, ettei KooKoolla ollut kertaakaan jääharjoituksissa yhtä aikaa 20 runkopelaajaa.

Riskinotto ei kannattanut.

Kouvolalaisten liigataipaleelle mahtuu myös paljon onnistuneita hankintoja. Josh Green, Mikko Lehtonen, Ryan O'Connor ja Jake Newton muistetaan Kymenlaaksossa suurina onnistujina. Seuran maine ponnahduslautana on melko hyvä.

Avain onkin hankkia nuoria ja lupaavia tai uutta nostetta uralleen hakevia konkareita. Pienellä budjetilla operoiva seura ei voi ottaa liikaa riskejä loukkaantumisten suhteen.

KooKoon A-nuoret ovat ottaneet Jari Kauppilan alaisuudessa askeleita eteenpäin, mutta omia junioreita ei ole monelle oksalle. Santeri Salmela ja Sami Tamminen kantoivat tilanteen vaatiessa vastuun, mutta seuran kasvatteja ei ole tarpeeksi muodostamaan tulevaisuuden kivijalkaa.

KooKoo on onnellisessa asemassa, sillä jääkiekko on Kouvolassa ykköslaji. Urheilukaupunkiin mahtuu paljon muutakin, mutta KooKoo hallitsee penkkiurheilijoiden sydäntä ja katukuvaa. Innostus näkyy kuitenkin harmittavan vähän kausikorttimyynnissä.

Seurassa puhaltavat pian uudet tuulet, kun 1980-luvulla rakennettua jäähallia remontoidaan yli miljoonalla eurolla. Peruskorjaus on vasta alkua penkkien ja wc-tilojen uusimiselle sekä aitioiden rakentamiselle.

Toivottavasti remonttia tapahtuu myös kaukalon puolella. KooKoolla on kasassa hyvä runko, mutta identiteetti puuttuu vielä. Oman kylän poikien varaan olisi hienoa rakentaa, mutta rintama on vielä kovin kapea.

Pekka Virran sanoin palkkasotureilla ei tule kesää. KooKoo tarvitsee jonkin punaisen langan: imagon, meritoituneen pelaajan tai kantavan pelitavan. 

Identiteetin täytyy olla enemmän kuin loppuun kulutettu hashtag.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KooKoon Jarno Kultanen: "Nollatulokseen pääseminen ei vaadi pudotuspelipaikkaa"

LIIGA | 23.1.2018 12:00
KooKoo on vajonnut sarjataulukossa 12 pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Seura kuitenkin vakuuttaa, ettei pelaajia aiota myydä. lue lisää

Kaakon paikallisväännössä myllytettiin: "Reagoin siihen hetken mielijohteesta"

LIIGA | 20.1.2018 20:48
Kaakon paikallisväännöstä ei tunnetta puuttunut, sillä Toni Kähkönen ja Topi Nättinen painivat ja nappasivat jäähyt ensimmäisen erän lopussa. Tunnetta peliin saanut Kähkönen pelaa nyt parasta kauttaan viiteen vuoteen. lue lisää

Huhumylly Keräsen ympärillä kiihtyy – KooKoo kiistää huhut

LIIGA | 20.1.2018 20:22
KooKoon ykköstykki Michael Keränen on ollut kuluvan viikon poissa joukkueensa kokoonpanosta. Syyn huhuttiin olevan siirto Sveitsiin, mutta kouvolalaisjoukkue kieltää huhut jyrkästi. lue lisää

Tuomas Tuokkola, pelaako joukkueesi aktiivisemmin kuin viime kaudella?

LIIGA | 5.9.2017 17:00
Tuomas Tuokkola aloittaa ensimmäisen kokonaisen kautensa KooKoon peräsimessä. Päävalmentaja ei peruuttelusta välitä - keskiössä ovat sen sijaan pelaajien kehitys ja maalin eteen murtautuminen. lue lisää

Hyökkääjästä puolustukseen − Lasse Lappalainen pelaa elämänsä kautta

LIIGA | 6.1.2018 20:27
SaiPan Lasse Lappalainen vaihtoi juniorina hyökkääjästä puolustajan tontille ja rikkoo nyt omia piste-ennätyksiään Lappeenrannassa. Siirtymä Liigaan ei kuitenkaan ollut helppo. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Emil Kristensen

KooKoo #28 R p
s. 1992 Esbjerg, DEN
184CM / 81KG
SOPIMUS: 2019