Mielipide

Paakkolanvaara sai lentävän lähdön kauteen

LIIGA / Kolumni
Uudistuneen Pelicansin kanssa Pitsiturnaukseen lähtenyt Tommi Paakkolanvaara oli heti lahtelaisten ensimmäisessä ottelussa pirteällä pelipäällä. Kaksi tehopistettä Ilvestä vastaan kasaan saanut 29-vuotias hyökkääjä pitää turnausta positiivisena asiana joukkueen yhtyeenhitsautumisen kannalta.

Viime kaudella JYPille finaaleissa hävinnyt ja hopeamitalit napanneen Pelicansin rupeama Pitsiturnauksessa lähti mukavasti liikkeelle, kun Ilves kaatui lukemin 2-1. Pelin taso ei päätä huimannut, mutta ottelun näkyvimpiin hahmoihin kuuluneen Tommi Paakkolanvaaran mukaan lahtelaisten pelin kokonaiskuva oli positiivisella puolella.

– Voitto on toki aina voitto. Ainahan nämä ovat alussa vähän sellaista sohimista ja hosumista, mutta kyllä tuossa ihan hyviä juttuja oli mukana. Tässä kun päästään vielä vähän harjoittelemaan, niin eiköhän tuosta ihan hyvä juttu vielä tule, hyökkääjä vakuutteli.

Henkilökohtaisella tasolla Paakkolanvaaran kausi lähti ryminällä liikkeelle. Marko Pöyhösen ja Joni Isomäen kanssa yhteispeli toimi heti mallikkaasti ja ketju vastasikin Pelicansin molemmista maaleista.

Omassa osumassaan Oulunsalosta lähtöisin olevan keskushyökkääjän ei tarvinnut tehdä ihmeellisiä taikatemppuja.

– Hyppäsin kentälle, pari potkua sitten ja liu’uin hyökkäysalueelle. Isomäen riparista sai laittaa tyhjään maaliin sisään, ei ollut kovin vaikea homma, Paakkolanvaara hymyili.

Ketjukaveri Isomäen tekemässä osumassa Paakkolanvaara toimi puolestaan rakentelijan roolissa.

– [Timo] Pärssinen syötti hyvin pystyyn ja pääsin laukomaan. Irtokiekko päätyi Isomäelle ja hyvin kaveri sijoitti sisään.


Paakkolanvaara oli joukkueensa kantavia voimia Pitsiturnauksessa.

Prosessi vaiheessa

Viime kaudella hopealle päätyneen Pelicansin joukkue hajosi keväällä pahasti, kun moni avainpelaaja suuntasi uusien haasteiden pariin. Lahtelaiset ovatkin rakentaneet uutta joukkuetta pitkin kesää ja kaikki tuoreimmat vahvistukset eivät olleetkaan vielä mukana Raumalla turnauksessa. Paakkolanvaaran mukaan haastavista lähtökohdista huolimatta yhteiselo on lähtenyt lupaavasti liikkeelle.

– Tuosta puuttuu vielä muutamat ulkomaan avut ja on vähän loukkaantumisia. Siellä saralla on tärkeitä pelaajia ja kun heitä saadaan mukaan, niin näyttää hyvältä, Paakkolanvaara vakuutteli ja jatkoi:

– Jos nyt näyttää hyvältä, niin uusien apujen jälkeen pitäisi näyttää vielä paremmalta.

Elokuun alkuun sijoittuva Pitsiturnaus tulee monelle joukkueelle nopeasti vastaan. Vain viikon tai kahden jäällä yhdessä vietetyn harjoitteluviikon jälkeen peli ei ole lähelläkään valmista ja yhteiset kuviot ovat vielä hakusessa. Paakkolanvaara nostaa Pitsiturnauksen tyylisen tiiviin rupeaman hyväksi keinoksi uuteen joukkueeseen tutustumisessa.

– Onhan tämä turnaus totta kai vähän aikaisessa vaiheessa, mutta kyllä näkisin silti tämän hyvänä juttuna. Nyt ollaan koko päivä joukkueen kanssa yhdessä hallilla ja tulee pelitoverit sitä kautta paljon tutummaksi. Tokihan se on myös hienoa, että yleisöä kiinnostaa aika paljon tämä turnaus ja porukkaa on hyvin paikalla, hyökkääjä pohti.

Henkilökohtaisesti hyvän viime kauden lahtelaisten riveissä pelannut Paakkolanvaara lähtee rauhallisin odotuksin kohti tulevia haasteita. Lahtelaisten nippu hakee vielä lopullista muotoa ja samalla pelaajien roolit ovat vielä avoinna.

– Katsotaan mihin rooliin valmentaja laittaa. Heti ensimmäisestä pelistä lähtien pyrkii pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla ja jos peli kulkee, niin silloin niitä pisteitäkin tulee.

» Lähetä palautetta toimitukselle