Mielipide

Päälliköllä palapeli kunnossa

NHL / Kolumni
Flyers antoi Peter Laviolettelle kenkää. Paikkaaja nousee organisaation sisältä. Minkälaisesta tilanteesta Craig Berube lähtee aloittamaan uraansa NHL-tason päävalmentajana?

Peter Laviolette sai kenkää Philadelphia Flyersistä. Se tapahtui ehkä puolitoista kautta liian myöhään, mutta suunta on joka tapauksessa oikea.

Apuvalmentajan paikalta isoihin saappaisiin astuvalla Craig Berubella on käsissään hyvä nippu.

"Päälliköllä" on käsissään loistavat palaset, nyt hänen tarvitsee enää olla yhtä kova jätkä penkin takana, mitä oli pelaajana.

Flyersillä oli takanaan katastrofaalinen kausi. Joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Pettymystä seurasi kuitenkin hyvä kesä. Toimitusjohtaja Paul Holmgren teki kesän aikana poikkeuksellisen viisaita hankintoja, ja poistoja. Myönsi virheensä ja katsoi viisaasti tulevaan.

Menestysjoukkueet ovat keskeltä vahvoja, joten kapteeni Clauden Giroux'n taakse kakkosketjun keskelle hankittiin Vincent Lecavalier. Hyökkäysosaamista ja johtajuutta.

Edellisellä kaudella oli myös nähty, ettei puolustuksessa ole riittävästi kiekollista taitoa. Kimmo Timonen ei yksin riittänyt, joten kuopiolaisen avuksi hankittiin sveitsiläinen erikoismies Mark Streit.

Kesken kauden hankittu maalivahti Steve Mason sai jatkosopimuksen. Kirittäjäksi saapui vanha tuttu Ray Emery.

Jo viime kaudella näkyi, ettei Flyers pelaa enää Laviolettelle. Valmentajan ja pelaajien keskinäinen luottamus oli mennyttä. Ainoat kaikkensa likoon antavat pelaajat olivat pelipaikkansa eteen taistellut ihmiskuula Zac Rinaldo ja itselleen jatkosopimuksen torjunut Mason.

Kuvaavaa nyt alkaneen kauden Flyersissä on se, että edellä luetellut uudet pelaajat ovat olleet Flyersin parhaimmistoa. Maalivahdit ovat otteillaan antaneet joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Se on harvinaista Philadelphiassa. Lecavalier on ollut ylivoimaisesti joukkueensa paras hyökkääjä ja Streit on ainoa puolustaja joka pystyy edes auttavasti avaamaan peliä.

Berube on päävalmentajana arvoitus. Hän valmensi Flyersin farmijoukkue Phantomsia viisi kautta sitten, ennen kuin nousi NHL-tasolle apuvalmentajaksi. "Päälliköllä" on käsissään loistavat palaset, nyt hänen tarvitsee enää olla yhtä kova jätkä penkin takana, mitä oli pelaajana.

Tehdyt virheet hän on ainakin päässyt todistamaan läheltä. Pöytä puhtaaksi, kapteenille tukkapöllyä ja joukkue pelaamaan kuten olisi vuosi 2010.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös